sn bridger
Meram kendi ifadeleri ve ben de 50 milyon dolar minimum demitim/ varlk taban ve yatrmlarn bilmediimi itiraf ediyorum, GYO iin ise sadece 2 otel 500 milyon dolar civarnda olacak ki deerlemesi her ne kadar nakite etki etmese de kar seviyesini ok artracaktr/ki ben muhasebeden anlamam anlasam kamuda olmayacaktm, ( nmzdeki yl kayp bir yl olabilir ki zaten 2026 sonras hatta ounlukla 2028 civar diyelim ALSM deki varlklar da bilinmeyen kalemlerdir tutalm ki 0 olsun BAKAD ne yapacaz) Turizmi iki ile belki yeni otel i yaparsa daha fazla arpmak gerekebilir,
Tarm hususunda ylda kendini amorti etmesi gereken seralar olduu eitli yerlerde yazlp izildi... 1.1 MLYAR DOLAR Yyatrm yaplacak ve bundan 100 milyon dolardan aa para kazanacaklar... eyann tabiatna aykr...
zaten minumumdan 1 dolar HBkar hedef...
neyse zaten anlam yok eer bu harp devam ederse... ama bu adamlar yeni irketi neden kurmaktalar... epey bir irket var zaten tarmda...
takip eden olursa bugn saat 14 itibariyle ve yarn Mery teyzenin satlarnn kimden geldiini yazabilir mi? sanrm yabanc ii ama ... Bofa milyonluk satlarna ramen takas artda gibi...
dier mevzuu:
"Consus Enerji bal ortakl Doal Enerji'nin retim lisans sona erdirildi.
irket'ten KAP'a yaplan aklamada u bilgiler verildi:
"15.04.2024 tarihli zel durum aklamamza istinaden, irketimizin %100 bal ortakl Doal Enerji Hizmetleri San. ve Tic. A..'nin retim lisans kapsamndaki faaliyetlerinin sona erdirilmesine dair vermi olduu karar dorultusunda, retim lisansnn sona erdirilmesi amacyla yapm olduu bavuru Enerji Piyasas Dzenleme Kurulu ("EPDK") tarafndan deerlendirilmi ve retim lisansnn 06/02/2025 tarihi itibariyle sona erdirilmi olduu EPDK tarafndan bugn bildirilmitir.""
irket tr vr irket deil. tpk yllar nce Krklareli DGS gibi bir yatrm ve p... baka yerde deerlendirilebilir mi bilmem ama bir furya burada bitiyor galiba... Yllar nce tekstil yatrm furyas da vard. sonuta bitmek durumunda kald ve lkemiz zellikle talyann pe ataca tekstil makinelerini satn alarak mthi bir hamle yapm ve kendimizi bitirmitik. Enerjide de bir ekilde nce akll irketler baz yatrmlarndan vazgeecekler. sonra iflaslar nedeniyle bazlar kendiliinden sona erecek...
imdi mptezel okuyorsa alp kullansn ama ister misiniz bu sera yatrmlar zaman iinde yatrm furyas gibi olsun...
Gbreyi altrabildiler mi bilmem ama ALKIM epey bir zorlanmt. imdilerde ne haldeler acaba...
Yatrmlar da iletme de lkemizde profesyonellik dnda sadece ansla yryor. dnyada da byle mi bilmem
ALkim : siz yaznca ogrenmek icin baktm hocam, 2024/9 aylk faaliyet raporuna, balamlar evet ilgili ksm aagda, 5000ton/yl, leonit (leonardit 'de deniyor galiba) gbre (magenzyum iceren sodyum potasyum)
Alarko neymi diye baktm : 12000ton/yl mikro granl gbre
hrmetle
LEONT ( POTASYUM – MAGNEZYUM SLFAT ) GBRE RETM
Alkim, Trkiye’de imdiye kadar retimi yaplmam ve turungiller, ttn, pamuk, msr, muz ve ay
gibi klora kar hassas bitkilerin yetitirilmesinde son derece nemli bir gbre olan Leonit (Magnezyum
ieren Potasyum Slfat Gbresi) retmekte ve bu retimde “Organik Tarma Uygunluk” sertifikasna
da sahiptir. Leonit retim kapasitemiz 5.000 ton/yl’dr.
4.5. POTASYUM SLFAT GBRES
Potasyum slfat, toprak iin ok kymetli bir potasyum kaynadr. Bitkilerin kk ve yapsal sal,
hastalklara veya sert mevsimsel koullara kar dayankll; ulaabildii potasyum miktaryla dorudan
balantldr. Potasyum, sebze meyvelerin fiziksel olarak daha canl ve hacimli olmasna, renklerinin daha
da gzellemesine ve ayrca tatlarnn da iyilemesinde ok etkilidir. Hatta baz sebze ve meyvelerin
retiminde bilhassa “klorsuz potasyum slfat” kullanlmaldr. Potasyum, topran verimini de destekler.
Doal hammaddeler kullanarak retimine baladmz doal potasyum slfat, lkemizin ihtiyac olan bu
kymetli toprak besinini iftilerimizle buluturmutur.
Suda tamamen znebilen potasyum slfatmz, damlama sulama sistemleri iin en doru seimdir.
Alkim potasyum slfat; doaldr, K2O oran ve safl ok yksektir, klor ierii sfra yakndr, ar
metal iermez, asit iermez, Ph ntr bir rndr, suda %100 znebilir, EKOTAR sertifikaldr ve
organik tarma uygundur.
sn skardes
mesela bir not hangi ay
"irketimiz gbre retimi iin gerekli hammadde balantsn gerekletirmitir. Potasyum klorrn Nisan 2023'n son haftas tesisimize ulamas beklenmektedir."
Ukrayna sava balangcndan itibaren altrp altramadklarn bilmiyorum. ama bir ekilde imtiyazl hisse olduu iin yatrmdan vazgetiim bir irket ve gerekten Yaar Erdinin sz bamz stne ama iyi bir rnek. sizce 3-5 yl altrlamayan yatrm ki krom yatrmlar da benzer akbetteydi... yatrm yapalm ama adam gibisini yapalm ve ynetebilelim... mesela Krklaralei DGS Alark iin ok kt bir rnek...
sn skardes, teekkrler aratrmalarnz iin,
Hammaddeyi Belarustan m bir yerlerden alyorlard. sava patlaynca deneme retimi sonrasnda ya da deneme de dahil olabilir buna hammadde bulamadlar. halbuki gbreye epey bel balamlard.
irketin dire problemi kuzenlerden biri... sanrm yurtdnda yayor ve srekli hisse satyor. ayrca redovans ile bu kiinin holdingine sahip olduklar Acgldeki baz haklar devretmiler. ve en nemlisi irkette imtiyaz sz konusu olduu iin ele geirilmesi mmkn deil...
benim korkum lkede bir yatrm pl olumas. nk kimse sermaye maliyetine veya iletme giderlerine bakmadan GES, RES yatrm yapp duruyor. bir de lkede enerji fazlas var m bilmem ama verimsiz ok fazla iletme var ve bu souk gnlerde bile ( neredeyse btn evlerde kombi motorlar alyor olduu halde) PTF ler yerlerde srnyor... nmzde bir nkleer fecaati daha var ki ondaki enerjiyi epey bir pahalya alacaz diye hatrlyorum. buna ramen enerji ihracat da yok.
PTF lerin yerlerde olmas sanayi hakknda epey bir bilgi verir anlayana...
60 l ve emekliyim 1986 dan beri borsadaym artk matriks veya finnet i data almak yada sonular komfirmasyon iin kullanyorum. Kendi yazdm programa daha ok gveniyorum. Bilano aklandnda 12 Qtr yi kendi ierisinde ve iyi irketler ile karlatrmasn yapan programlarm var. Bu irkete takldm umarm yzm kara karmaz. 15 Gn sonra 2024 bilano gelecek.
Emek vermisiniz Teekkr ederim ,
Son dzenleme : Baygeorge; 21-02-2025 saat: 10:11.
AL / SAT / YAT / TUT yada Turu kur tavsiyesi deildir, sadece FaL ve dedikodu.
Yer mleri