Originally Posted by
tovbekar
þimdi bana yönetimin adamý diyebilirsiniz... deðilim bunu bilseniz de bazen para kaybediyor görünmek insanlarý yanlýþ kararkar akmaya zorlayabilir...
ALARK gerçekten profesyonel yönetim olarak en iyi dönemlerinde. bir yýlýn hamlesiyle CENAL;n borcu kapanabiliyor. þirket bu para ile agresif yatýrýmlar yapýyor ve gerçekten geleceðin sektörlerine yatýrým yapýlýyor...elektrik kömüre dayalý da olsa iyi yatýrým idi ve artýk saðmal inek...
Tarým geleceðin sektörü ve bir kaç yýl içinde hisse baþý 1 dolar kara tekabül etmesi bekleniyor...
diðer iþlerde bir aksama var gibi mesela taahhüt ataklarý býraktý. bir kaç iþ daha alýnmasý gerek...
genel kurulda dalia hanýmýn fýrsat yatýrýmýndan söz edilmiþ ve bunun için % 1 satmýþtý hem de düþük fiyatlardan...anlaþýlan yetmedi veya ilave finansman saðlayamadýlar ki biraz daha satacakmýþ... ayný þek,ilde ALATONlar da alvimediada yedikleri kazýðýn bedelini ödediler biraz da biz ödedik... ALARKO gibi bir þirkette % 5 hisse satýþý az deðil ama normalde fýrsattýr. eðer ülkemizde halka arzlarýn dibi çýkarýlmasaydý veya az çok yabancý giriþi olsaydý zaten bu fiyatlarda kalýnmaz ve sermaye de olacaðý için kimse hisse satmak zorunda kalmayacaktý. belki de sadece sn 101in düþüncesi doðrultusunda satýþlar oluþacaktý...
ben kendi adýma yatýrýmýmý yaptým son temettüyü afiyetle yemeyi düþünürken bocalatmaya baþladýlar. bunca ihtiyaç içinde hisse senedi almayý düþündürüyorlar... al sat yapmýyorum. kafamdaki fiyata gelmeden veya bir þekilde hissette kötü deðiþimler olmadan ucuz fiyatlarla almaya bakarým satmaya deðil...elimde 0 maliyetli ALARKlar var. bu ALARKlarý alýrken az elim titrememiþti. hatta 1.7 lerden alamamýþtýk... o dönemlerde gerçekten daha olumlu düþünebilseydim þimdi çok daha farklý bir yerdeydim... eðer yatýrýmcý iseniz kapatýn ekraný, benim gibi mantar toplamaya gidin... trader olmaya heves edenler gerçekten çoðu zaman baltayý taþa vurmaktalar. lütfen dikkatli olun ve neye yatýrým yaptýðýnýzý bilin... bu kiþilerin sattýklarýbizim aptallýðýmýz deðil bence erittikleri kendi sermayeleri. 3-4 yýl sonra bu yazý burada kalýr ise alýntýlayýp 3,65 dolardan hisseyi kaçýrmýþýz diyeceklerini düþünüyorum... elbette þimde ALARK 15 dolar olsa satýp bir kýsmýyla EREÐLÝ bir kýsmýyla ÞÝÞE alsak ne güzel olurdu ama olmadý. olduðu zaman ise belki diðerleri de iyi fiyatlarda olacaklar...
zinhar yatýrým tavsiyesi deðildir...
Yer Ýmleri