ALARK'ý Çinliler almak istiyormuþ.
Doðru olabilir mi ? Olup bitenlerin bununla alakasý var mý?
Ne dersiniz?
https://www.odatv.com/yazarlar/hurre...sale-120089439
Erdoðan buna izin vermez: Alarko for sale* Hürrem Elmasçý yazdý... 09 Mart 2025 08:35
Çocuklar biliyorsunuz Mülkiye öðrencilerinin pek çoðu devlet katýnda çalýþýyor, bilhassa ekonomiyi ilgilendiren makamlarda… Benim de ahbaplarým, onlarýn çocuklarý derken epey bir tanýdýðým var..
Yaptýðýmýz sohbetlerde anladýðým þöyle bir detay var: Son dönemlerde Çin sermayesi Türkiye'ye çok hýzlý bir þekilde geliyor.
Ve en son aldýðým duyumlara göre Alarko Holding'e inanýlmaz büyük bir para vermiþler satýn almak için. Bu para o kadar büyük ki Alarko Holding'in kafasý karýþmýþ…
BENÝM ÝÇÝN MÝLLÝ SERMAYE
Alarko Holding'i biliyorsunuz epey geniþ yelpazesi: Turizmden enerjiye pek çok alanda faaliyetleri var. Tarým ve havacýlýk sektörlerinde büyük plan projeleriyle epey iddialýlar. Kazakistan’da epey çalýþmalarý var, Türkmenistan’da, Özbekistan’da...
Benim nazarýmda bizim milli sermayemizdir Alarko...
Lakin kimi yobazlar Yahudi olduklarý için söylemediklerini býrakmadýlar, yine de Türk devleti gerçekten hep Alarko’nun yanýnda durdu.
Ýyi de yaptý.
Hatta ne yalan söyleyeyim çocuklar konuyla ilgili deðil ama o 12 Eylül dönemlerinde Ýshak Alaton’un sözleri hoþuma gitmezdi. Biraz solu solu pasifize etmek, içini boþaltmak için söylenen sözler diye deðerlendirilirdi. Neyse zaten konumuz o deðil.
BENÝM TANIDIÐIM ERDOÐAN BUNA ÝZÝN VERMEZ
Holdingin sadece geçen sene enerji alanýndaki net aktif deðer geliþimi 2,1 milyar dolar ve bunun yüzde 73’ünü enerji sektöründen… Enerji daðýtýmýnda varlýk taban deðiþimi 2025 senesi için 800 milyon dolar tahmin ediliyor -ki geçen sene 690 milyon dolar olarak kayýtlara geçmiþ-
Þimdi geleyim asýl meseleye: bu Alarko'ya bu kadar büyük bir fiyat gelirse, uzaktan tanýdýðým kadarýyla Erdoðan buna izin vermez.
Bu olay bana bir Netflix belgeselini anýmsattý çocuklar, 2019 yapýmýydý yanlýþ hatýrlamýyorsam. Amerika’da bir otomobil fabrikasý var, bir Çinli milyarder geliyor ve satýn alýyor. Akabinde de iþte binlerce Amerikalýya istihdam saðlýyor. Gerçi o belgeseldeki fabrika kapanma riski altýndaydý lakin ne olur ne biter gibi konularda biraz fikir veriyor gibi..
KÝMSE DE ÇIKIP ENÝNE BOYUNA TARTIÞMIYOR
Ben bizim medyayý da anlamýyorum, maþallah hiç bununla ilgili tek kelime eden yok. Ekrandaki konuþan kafalar hep yüzeysel konularla ilgileniyor. Biraz konuyu enine boyuna tartýþsalar, þimdi Çin sermayesinin Türkiye'de bu kadar güçlenmesi doðru mu, yanlýþ mý… Ben bir þey diyemem. Ama konuþmak lazým…
Hoþ Amerikalýlar da Avrupalýlar da Türkiye’yi itekliyor tabi, o da ayrý bir mesele…
Haydi, öptüm gözlerinizden
*For sale: Ýngilizce’de ‘satýlýk’ anlamýna geliyor
Hürrem Elmasçý

Alýntý yaparak yanýtla
ben en iyisi satem gidem 

Yer Ýmleri