Ben sizden biraz farkl dnyorum.
Zaten u an iin patronlarn, hissenin 1 yllk alm program varken sat yapmas yasak durumdadr.
Bence mevcut durumda ynetim, kendi ilerinde mal fazlasn belirledi. Geen sene gerekleen patron satlar aslnda patrondan anlamal fonlara aktarld. u anki srete ise bu paylar fonlardan Alarko Holding’e geri dnyor.
Ayrca BIST 30'dan kma nedeniyle, fonlarda bulunan ve satmak zorunda olduklar miktar da nceden belirlenmitir. Bu pazarlklarn fiyatlaryla birlikte ok nceden yapldn dnyorum.
Bugn ise sadece bu takvimi uyguluyorlar. Patron ve ynetim ne istiyorsa o olacak. Hibir olayn akna brakldn dnmyorum. Tamamen kontroll bir ynetim mevcut. Bunun en gzel ispat ise, BIST 30’dan k nedeniyle fon knda hissenin anlalm olan fiyata getirilmesi oldu. Bence ynetim, fonlarda ne kadar Alarko hissesi olduunu ok iyi biliyor.
Bize 13 milyon lot geri alm aklyorlar, biz de “wowww” diye tepki veriyoruz, ancak bu kendi ilerindeki plann bir paras.
Geen yl neredeyse haftalk KAP ve ynetici aklamalar olurken, u an irket mecburi durumlar dnda haber ak yapmyor. Tarmda yaanan gelimelerle ilgili tek bir aklama yok. Evet, sera alm iini bitirip artk kendi kurduklar seralar olacakt. Ancak neden tamamlanan seralar KAP aklamalaryla bildirilmez, anlamyorum. Artk tamamlayacaklar seralar, aldklarndan ok daha byk ve deerli.
Kredisi kan sera bunun en gzel rnei. u ana kadar 850 dnmlk sera ald m? En son toplam kapasite 1000-1500 dnm civar iken, birok KAP’a karlk satn aldklar irili ufakl seray tek seferde kuracaklar.
Kazakistan'daki sera kurulumu acaba nasl gidiyor? Ben sadece irkete gvenerek sessizce allarn arasnda bekliyorum. Azaltma yapmadm, olduu haliyle devam ediyorum. Tekrar 80 TL gsterirlerse diye para oluturmaya alyorum.
Sayglar.

Alnt yaparak yantla
)

Yer mleri