Bizim piyasa yerlinin eline geçtiðinde maalesef her türlü ahlaksýzlýk oluyor. Þunu kabul edelim ülkenin insan kalitesi eðitim sisteminin tamamen batýrýlmasýyla son 20 yýlda olumsuz anlamda çok ciddi bir deðiþim geçirdi Artýk o eski naif bilge insanlar kalmadý gibi bir þey. Maalesef üzülerek söylüyorum bu ahlaksýz zihniyet yapýsýnýn tezahürü Alarko'yu etnik kimlik mevzusunu kullanarak epey süre süründürebilir. Böyle bir saçmalýk zaten bizim gibi zihniyet yapýsý sanayisinden çok çok daha az geliþmiþ ülkelerde olur. Bu realiteye göre hareket edip beklenti yönetimini de buna göre ayarlamak uzun vadeli yatýrým yapanlar için psikolojik kolaylýk saðlar gibime geliyor.
Az insan çok huzur
Ha taban, ha -%6, -%7.
Ya hu, xu100 bile -%7 düþtü. Hatýrý sayýlýr sayýda hisse taban yedi...
Taban yemeyenlerin çoðu -%6-7-8'leri gördü.
Yazdýklarýnýzý okuyan, sadece ALARK'ýn taban yediðini sanýr...
Ayrýca, tanýmadýðýnýz insanlara "Sen" diye hitap etmek, "Hakaret etmek" sizi yükseltmez.
Neyse...
Son düzenleme : asagir; 30-10-2023 saat: 21:24.
NE MUTLU TÜRK'ÜM DÝYENE!
herkes enerji sektörünü konuþurken Piyasa deðeleri holdingleri sollarken , geleceðin stratejik sektörü olan TARIM - Ve teknolojilerini niye kimse konuþmuyor bence bu çok garip. Tarým sektöründe belki son 10 yýllarýn en büyük yatýrýmý yapýlýyor![]()
Son düzenleme : Strategy; 30-10-2023 saat: 22:59.
Baþarýlý olup olmayacaðý görülmek isteniyor sanýrým. Çünkü, ALARK'tan beklenmeyecek agresif atýlým ve deðiþiklikler bunlar. Eskiden,, ince eleyip sýk dokuyan bir grup olarak bilinirdi.
Ben hala öyle olduklarýný ve baþarýlý olacaklarýný düþünüyorum. Bu grup, saðlam araþtýrma/analiz yapmadan ve baþarý ihtimali düþük yatýrým yapmaz bence ama her durumda, yeni alanlara/sektörlere yatýrým yapmak risklidir. Bu yatýrýmlarýn, geri dönüþ baþlamadan fiyatlanmasý biraz zor gibi.
Ben daha çok bunu uzun vadeli düþünüyorum. Baþka hisse sattýðýmda, karlarýyla buna biraz ekleme yapýyorum. Ne kadar uzun sürünürse, benim için o kadar iyi.
NE MUTLU TÜRK'ÜM DÝYENE!
olur mu hiç? muhtemelen yatýrým yaparak toprak ve sera alarak yurtdýþýna para kaçýrýyordur![]()
![]()
... bu þirket bednam bir þirket... üç kuruþ deðeri var iken 2 milyar dolarlýk yatýrýmýn ( % 50 kýsmý için 1 milyar dolar) altýna girdiklerinde battý balýk deniyordu. odun kömür deniyordu...hatta çaðdaþ patates soðan bile demiþ miydi aslýnda geleceði de görmüþ
...
þirket özvarlýklarý bitti derken ne görelim meðer þirket kar etmeye baþlamýþ. son yýlda da öyle bir kar etmiþ ki bu defa analist abilerim ablalarým bu kar bir defalýk kar bir daha edemez teranesi savruldu...,
eee hala kar ediyor bize ne caným fiyatlandý zaten. iyi de abiciðim fiyatlanmamasý için ne demiþtiniz...
þimdi tarým yatýrýmý yapýlýyor... ne güzel deðil mi deðil iþte. ne malum karýn oluþacaðý... tamam analist ablacýðým abiciðim adamlar 650 milyon dolar yatýrým yapacaklar sizce kaç analist çalýþtýrmýþlardýr... yok ne malum kar edeceði. her yatýurým olumlu sonuçlanamayabilir... zaten bazý çaðdaþlar var hem de cinsel tercihini ortaya koyan bir mahlukat. sürekli baðýrýyor. zaten kendisinde hisse de yokmuþ... gerçi x medya pek de takip edilmiyor galiba ( 300 tane satýnalma haberi, 500 tane spam bir de yukarýdaki olumsuz tayfa ve þürekasý, okusanýz da mümkün deðil bir þeyi bulmak...
bence ALARK Türkiyede ve Kazakistanda tarým yatýrýmlarýný yapacaklar... hisse baþý sadece tarýmdan 1 dolar kar getirecekler bu defa da iklim nedeniyle yükseltmeyecekler...ne yapalým biz de azar azar almaya devam ederiz hele bir yýlbaþýnda ayný fiyatlar deva etsin bakarýz...
zinhar yatýrým tavsiyesi deðildir...
Yer Ýmleri