sn wuhanlýejder
þirket kimin olursa olsun aldýðý mallarla hisselerin üzerindeki baskýyý yokediyor. muhtemelen bu anlaþma karþýlýðýnda yapýldýðý için de nasýl bir zamanlar GLOBAL kendi fonuna mal alýrken hisseleri yükseltmedi ise ayný þeyler oluyor... 1 milyon lot geri alým ve hisse düþüyor. ya almasalardý acaba kaça düþecektik...
kendi adýma defalarca ifade etmeme raðmen yönetimin adamý olareak görülmekten kurtulamýyorum ama ben afaroz edildim. çünkü þirketi SPK ya þikayet ettim. maalesef bir þey yapmadýlar. gün gelir muhtemelen þikayetimizi birileri baþka planlar için kullanabilirler. geçmiþte bunlar yapýldý ve bizler gerçekleri gördüðümüzde maalesef ülkemizden ümidimizi kestik...
ben bir emekliyim. hasbel kader tüm emeklilerin kaderini paylaþsam da emekli olmadan önceki 5-6 yýlýmý yatýrým yapmak için tasarruf ederek geçirdim. zorlanmadým mý evet çok zorlandým. kaþýk düþmaný bir yandan kendi alýþkanlýklarým bir yandan koyduðum hedefe ulaþamadým. ama iyi bir miktar olmasa da bugün için biriktiremeyeceðim bir miktar hissem oldu. bir evim ve bu sene don vuran ( sanki geçen yýllarda çok kar etmiþim gibi yazdýðýma bakmayýn kirazlar dalýnda kaldý maalesef) bir bahçem oldu.
birikimimi küçümsemek çok kolay ama bir düþündüðümde þimdi 2000 lot hisse için bir emekli ne kadar zaman uðraþýr bilinmez. hele de 10 000 lot ve katlarý ise zor deðil imkansýz... yaþlýsýnýz... sadece tekaüt maaþýnýz var ve baþka bir þey yapmanýz mümkün deðil. iþte bu günleri düþünen herkese gençlikte hesaplý olmalarýný tavsiye ediyorum... maalesef býrakýn kenara köþeye tek kuruþ atmayý günü geçirebilenler kahraman sayýlýyor.
þirket geçtiðimiz dönemlerde güzel bir iþ yaptý ve kömürü sabitledi ( o dönemde de bunun altýnda çapanoðlu aradýk) o yýl enerji fiyatlarý tavanlayýnca þirket CENALden kaynaklanan bütün kredi borçlarýný ödedi ve kur riskini sýfýrlayýverdi... sonra bu para ile nelere kalkýþtýlar...
Venture...iyi gidiyor diye haber alsak da muhtemelen bir kaç yýl daha gerek aðaçlarýn meyve vermesi için...
ALSER. geçen yýl çok iyiydi ama bu yýl borsa nedeniyle pek iyi olmamýþ gibi. gene de orada 1 milyarlýk bir deðer var ve bu deðer çoðu þirketin öz sermayesinden þiþmanca...
Havacýlýk... bakýn ilk uçak alýnmýþ ve biz bunu bilmiyorduk... bakarsýnýz güzel bir açýlým olur gider
Enerji depolama: teknoloji transferi gerektiði için ya da söz konusu olduðu için biraz yavaþ ilerliyormuþ ama ilerliyor. ALCAR yýllarca bu þirketi sýrtýnda taþýdý þimdi çoðunlukla ihmal etmiyor muyuz
ALARKO Tarým. 1,2 milyar dolarlýk yatýrým ve 10 000 dönüm sera... dünyadaki bu gidiþat ile kontrollü tarým elzem hale gelecek ve bu þirket bunu gördü. tarýmýn içinde tohum, gübre, kurutma vs hepsi var. bunlarý yapan da þu sýralarda iþleri kesat olan ALSÝM dir muhtemelen. bunlarýn her biri kendi alanlarýnda þiþman þiþman þirket sayýlýyorlar...
bunlar yeni alanlar eskilere ilave bir BODRUM oteli var...
þimdi zaten enerjide devleþmiþ bir þirket yatýrýmlarýný baþka alanlara kaydýrýyor. o para þirkette mevduatta kalsaydý iyi olurdu diyebilirsiniz ama o zaman 2 dolar hisse baþý kar hayali bile olmazdý

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri