BÝSTte kýsa vadede belki de uzun vadede de para kazanma devri bitmiþtir. VÝOP þort long vs iþlere girip de iflah olacaksanýz bir þey diyemem. ama bir plan yapacak ve diyeceksiniz ki ben þu kadar yýl için plan yapýyorum. bu planým þudur. tutmazsa B planým þudur... oturup þirketinizi inceden kalýna her þeyiyle bileceksiniz ve arkasýndan planýnýzý uygulamaya baþlayacaksýnýz.
efendim þu zamana kadar þu hisseye geçeyim, oradan þunu kazanýp tekrar feþmekan hisseye gelirim demek abesle iþtigal. kesinlikle þansýnýz yaver gitmezse denk gelmiyor. denk gelse bile yatýrým psikolojisi devreye giriyor ve bir þey yapamýyorsunuz...
bir ev aldýnýz. içinde oturun. ev alýrken metroya yakýnlýðý, saðlamlýðý, hayatýnýzý kolaylaþtýracak þeylere yakýnlýðý vs var ise ne güzel deðilse devam edeceksiniz... evi satayým yeni ev alayým... olmuyor. o evde iyi kötü oturacaksýnýz...
ABD de piyasalar çökmeye giderse bir çok emeklilik fonu çökeceði için belki orlarda farklý þeyler yapýlabilir. bizde de BES ler ayný þeyi yaparlar mý diye düþündüm çoðu zaman ama galiba piyasa düþtüðü ile kalýyor ve onlar buralardan para yapmaya çalýþýyorlar...
ben A planýmý açýkladým. B planým yok. þirketi tanýdýðýmý zannediyorum ve kýsa vadede bir þey beklemiyorum. bakkal hesabýmla ben bu þirketi ucuza aldým ve buralarda kalmayacaðýný düþünüyorum. kýsa vadede de uzun vadede de deðiþtirmeyeceðim. ne kadar alta düþerse düþsün alacak param yok, ne kadar üste çýkarsa çýksýn satacak durumda deðilim... ben paslý çiviyim ve bütün arkadaþlara itidal tavsiye ediyorum. ülkemiz düzelir ise biz de düzeliriz aksi takdirde yaþama tutunmak ve geri kalmamak lazým...
her þey borsa deðil. buradaki servetiniz erimeyecek merak etmeyin. ikinci dünya savaþýndaki gibi iflas eden þirketler olursa bilmem bunun için ALARKtayým. bahar geldi etrafýnýza bakýn. nefes alýn... kabul edin ki bu kurtlar piyasasýnda size de kemik kalýersa kemirirsiniz. aksi takdirde sizin kemiklerinizi sýyýracaklardýr...

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri