Alarko Holding te ýzdýraplý sancýlý bir toplama var ve bu daha uzun yýllar sürecek bence.2027 yýlýnda belki gaza basarlar.Gelen her iyi haber düþüþ sinyalidir.%2-3hemen basarlar.Sýkarlar bayýltýrlar alakasýz bir an gelir o gün yukarý çizerler.Ýþ Yatýrým 2025 kar tahmini bana uyduruk geldi öyle kar mar gelemez.Bu yýl 5-6 milyar kar gelsin davul zurna çalar oynarým.Enflasyon muhasebesiyle bizim yüksek kar etmemiz imkansýzýn da ötesinde.18 falan uyduruk tahmin.
Geç bunlarý iþ yatýrým yok öyle yok böyle.Ýþ Yatýrým 2017 yýlýnda Alarko da deli hedefler verdi 2018 de fiyat dolar bazý 5 de 1 ine düþtü.Geçen yýl Koton halka arzý yaptý millet þu an isyan halinde mail atýp hesap soruyorlar.Hiç bir aracý kurum ar-ge departmanýný gözünüzde büyütmeyin çoðu vasat.Alarko 18 falan kar mar edemez enflasyon muhasebesi varken.Hayal kurmak güzel ama gerçekler baþka.Ben geçen sene 8-9 kar edermiyiz demiþtim genel kurulda saf saf, bana 10-11 olabilir belki dediler.Arsa sattýlarda 1.7 zor kar açýkladý.Bu yýl da ayný terhane olur, belki bir miktar kar eder birazda hisse, arazi satýþý vs olsa 7-8 anca.
Alarko da spek istesin yýl sonu 300 tl bile olur.Kar mar hikaye.Ben teknik olarak bir potansiyel gördüm pozisyon açtým, kasým 2024 den sonra ilk kez.Esas mesele patronlar ve spek hissenin yukarý gitmesini istiyor mu? Ýstemiyorsa ne yapsak boþ.Bu tahta onlarýn hakimiyetinde fonlar monlar da hikaye.9 yýldýr bu hisseyi her gün izliyorum pc de analiz ediyorum hep ayný tarz paternler.Ýttire kaktýra ýkýla sýkýla deli edercesine bant hareketleri.Bir tek 2022 de adam gibi bastý gitti o kadar.Patron ve spek yürü ya kulum dedi de öyle 88 TL oldu.Bu yýl neye karar verdiler bilemiyorum.Ben sadece onlarýn ayak izlerini takip ediyorum teknik olarak. Algoritmalarým taþý dediði sürece taþýrým, sat verirse gözünün yaþýna bakmam basarým.
ben de 18 milyar karýn imkansýzlýðý hususunda ayný fikirdeyim de; madem soralým... Ýþ yatýrým neden böyle bir uçukluk yapar...
aklý baþýnda biraz da enflasyon muhasebesini yakýnen görmüþ biri destekli atmalý ya da görelim demeli. bunlar ne demeye ayný þekildeler...
eðer endeksleme doðru ise 2023 te özkaynaklar 40.999.003.553
2024 te ise 60.064.537
19 milyarýn üzerinde bir deðer artýþý var
acaba böyle bir fikir mi yürüttüler. kar olmadan yeniden deðerleme olmadan boþ boþ endekslerle bu rakamlar sallanýyor mu. birilerinin izah etmesi lazým bu deðer artýþý gerçek mi yoksa faraziye rakamlar mý diye... o zaman 2023 te bu özkaynak 140 lira yapýyorsa 2024 te 205 lira falan yapmasý gerekiyordu.
gene kedi ciðer meselesine döndük...
aslýnda deðiþim dönemlerinde patronlar daha yüksek deðerleme istemeli diye düþünüyorum. belki de darý ambarýdýr ama ben olsam verdikleri hedefteki en az 4 milyar dolarlýk bir þirket olarak masaya oturmayý tercih ederdim... düþünsenize bir ülke liderine gidiyorsunuz, biz size yatýrým yapacaðýz anlaþma yapalým diyorsunuz. sizi bir inceletiyor cücük gibi bir þirket. hisse baþý 1 dolardan 450 milyon dolar ya da eh pata küte 1 milyar dolar hisse deðeri...
oðlum siz kim bize 500 milyon dolar yatýrmak kim ufak atýn biraz deme ihtimali var... mesela Rpmanyada Astaldi alýnmýþ bir iþi geri aldýrmýþtý belki de sebebi budur... tamam þimdi Romanyada iþ yapar Kazakistanda iþ yapar çünkü biliniyor ama biþr baþka ülkeye giriþte siz ne söylerseniz söyleyin sizin büyüklüðünüze bakacaklardýr...
Bu yüzden 4 milyar dolar hedef verilmiþti diye düþünmekte yanýlýyor muyum
Yer Ýmleri