Webinar kaydý yarýn paylaþýlacakmýþ
Webinar kaydý yarýn paylaþýlacakmýþ
bir haber daha... bu haber de diðerleri de yapay zeka ürünü deðil. bire bir takipler sonucu oluþanlar...
CENALdeki 2, ünite devreye alma çalýþmalarý baþladý... dün itibariyle nihayet bakým bitti. artýk helva talebine kaldý her þey...
Þu aþamada gözlemlediðim saçmalýðý dile getirmek istiyorum.
250000 TL ye kurulan þirket için kap atýlýrken milyon dolarlýk seralar devreye alýnmasý ile ilgili bilgi paylaþýlmýyor. CENAL bakýmý ile ilgili bilgi paylaþýlmýyor. Yani özetle þu an kap haberleri bilgi kirliliðinden baþka birþey deðil. Ne iþe yarayacak ki milyar dolarlýk þirketin 250000 TL’lik þirket kurmasý. Bu kurulan þirketten banane. Anlayamýyorum. Önemli bilgi veya bilgiler için kap yok ama gereksiz tüm detaylar için kap paylaþýlýyor.
Þirket BÝST yönetiminin açýklarýný mý deniyor? Amaç nedir anlayamýyorum.
Yine düþük hacim bofa satýþta tahta yine yerle bir
enflasyon muhasebesi için oluþan kayýp 3,5 milyar TL imiþ ( ALARK payý)
CENAL 970 milyon
ALEN 240 milyon Tl net parasal kayýp
ELEKTRÝK teki net nakit pozisyonu 9 milyara yakýn ( kombine) ...
Seralar 1200 dönüm sene sonu 1500 dönüme ulaþacak ( izin aldýkça açýlabiliyormuþ seralar, Afyonda açýlan 180 dönüm Afyon 2, çeyrekte görünmeye baþlayacak). kazakistanda senenin son çeyreðinde 400 dönüm...
2026 yýlýnda 1000 er dönüm ekleme hedefi var.
seralar tamamlandýkça marjlar iyileþecekmiþ.
satýþlar 1 euro: þimdilerde marka oturmasý bekleniyor. sonra kar marjlarý için yükseliþ olabilir.
tohum ýslahý uzun vadeli. kendi iþimizde katkýsý hemen görülecektir.
Carrier kabul ederse % 20 yi alacakmýþ. almazsa diðer seçenekler deðerlendirilecek.
Bodrum oteli 2026 yýlýnd açýlacak. lüks olan villalar sene sonunda açýlabilirmiþ.
Enerji depolama; detaylar konuþuluyor. planlanan þekilde ilerliyor.
Hem BAKAD hem Romanya borçlarý azaltýyor.
Havacýlýk; ilk uçak alýndý. dönüþüm süreçlerine baþlandý. sonra lisans süreçleri yýl içinde bitmiþ olur. 2026 da aktif olarak operasyona devam edecektir.
KONYA da kurutma, iþleme, kurulum bitti. bu ay itibariyle faaliyete geçecek...
ALYAT: bu seneki yatýrýmlarýn bir kýsmý gerçekleþti.. orta uzun vadeli düþünülüyor.
RÝVA : yakýn zamanda somut geliþme beklenmiyor..
kendi adýma uzun vadeye zihnimi hazýrladým... þayet BÝSTte bir geliþme olup da ralli vs olur ise belki iyi bir fiyata gelebilir. gelmez ise þu ana kadar koyduðum hedeflere ulaþamasam da var olan ile yola devam ederek 2028 veya 2029 dan itibaren temettü yatýrýmcýsý olmayý planlýyorum...
dönem içinde 4 milyar dolara yaklaþan bir fiyatlandýrma olur ise belki bir kýsmýný elden çýkarýp yeni bir temettü hissesi ekleyebilirim. ama bu ekonomik durum ile bazý þirketler göze güzel görünse de yenileri araþtýrmak çok zor hele de þirketi tanýdýðýnýzý zannetmek...
peki neden yatýrým yapmýyorum. kendi adýma ve sanýrým çalýþanlarýn büyük çoðunluðu adýna yatýrým yapmak yerine ayakta kalma dönemi geldiðini ve iþlerin daha da zorlaþacaðýný düþünüyorum. bu yatýrýmsýzlýk içinde oðlum için her ay alýnan pay alýnmaya devam edecektir ama iþler orada da zorlaþacak nominal olarak konan para artýrýlmayacaktýr.
Türkiye, kazýðýn her türlüsünü ayrý ayrý deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetiþen biri dünyanýn baþka bir yanýnda sýkýntý yaþamaz.
Re-twittlediklerim katýldýðým anlamýna gelmez!
Yer Ýmleri