kör satýcýnýn kör alýcýsý diyecem ama
alemin akýllýsý biz deðiliz... en azýndan sn whisperer ki kendisini tebrik ediyorum doðru olduðunu düþündüðüm bir karar vermiþ, ve benim dýþýmda...
dikkatinizi çekiyor mu bilmem ama pek yabancý satýþý yok...
yerli fonlardan o kadar saçma sapan iþlemler var ki ya da analistlerin mesela ALARKO ile ilgili lafa giriþleri, holdingin cirosu, bilmem ne diye gürdükleri anda buna en kýdemlileri de dahil, benim hafakanlarým kalkýyor... ablam, abim yorumlama yorumlama... holding yapýlanmasýný blmiyorsan konuþma...
sevgili yorumcular müþteriniz istiyor olabilir ama telaffuz dahi edemediðiniz þirketlerde yorum yapmayýn. bir yýl olmuþ halka arz olalý teknik analiz yapma...
neyse gerçek altýn bir gün kýymeti anlaþýlýr. nasýl ki geçmiþte 20-30 centlerden 5 dolarlara çýktý ayný þekilde 2,5 dolardan 20 dolarlara çýkacaktýr... o kadar sabredebilecek miyiz? çok zor ama imkansýz deðil.
buralarý okuyan müptezelin ve bazý yardakçýlarýnýn bir yerlerine kýna yakmamasý için sebep yok. tek dertleri düþürüp mallanmak. ayný mesajda, hem yatýrýmdan hem de boþ kaplardan bahsedilebilir mi? inanan var mý var... gitsinler kendilerini denize atsýnlar...
Fuma'nýn bile ayarlarý bozulduysa vay ki vay !!!!!!
-Baþarýlý bir yatýrým sabýr, disiplin ve zaman gerektirir. Ne kadar yetenekli olduðunuz ya da ne kadar efor harcadýðýnýzýn bir önemi yok. Bazý þeyler sadece zaman gerektirir. 9 farklý kadýný hamile býrakarak 1 ayda bebek sahibi olamazsýnýz. WARREN BUFFET
Alarko'yu azýcýk bilen, en iyi bilançolarýn 3. ve 4. çeyrekte geleceðini bilir zaten.
Bu çeyrekte Cenal yüzde 50 kapasiteyle çalýþtý.Dünden itibaren tam kapasiteye döndü. 3 ve 4 te full kapasite devam.
Almak isteyen acele etmesin seans baþý atlamasýn.Beklesin ne zaman sabah 11 gibi hacim 5 milyonu geçiyorsa o an alsýn bence.Daha ucuzdan daha çok alýr.Adamlar acaip denge kurmuþlar düþük alýcý satýcý ile 2018 de 130 milyona düþtü hep ayný tiyatro.Hacim patlýyorsa hisse yukarý ise ve çýkýþýn 3. günü ise çýkýþ geliyor demektir.Bendeki veri tarama sistemleri bunu tespit etti.Ýsteyen kullansýn.Bu arada yine gariplik var hisse geri alýmý yok.Neden mesela.Hep bi tezgah var.
Dostum sen de tutturmuþsun 2018 de 130 mn dolara düþtü diye. O zamanla bu zamaný nasýl kýyas edersin ?
santral 2017 sonu devreye girmiþ, kurlar zýplýyor ptf ler düþük belirsizlik var. bi dünya borç var.
sen bari yapma !!
Þu an iyi ama spek mal topluyor yarýnlar için. 2.5 yýldýr al ver full tezgah.O zaman 130 mil $ gördüyse bu sefer de 800-900 milyon dolar görüyor.Ayný þey.2.2 milyardan 800 e düþüþ az deðil.Þimdide ülke riski, EM bilanço belirsizliði ve ülkeye sýcak para akýþýnýn kesilmesi.Düþüþ için çok sebep var.Adamlar bunu kullanýp basýyor, baskýlýyor. Þu þirket her þeye raðmen þu an borsada 1.5 milyar $ olmalýydý ölüsü bile. Ama tezgah ve bubi tuzaklarýyla.2.2 milyar $ seviyesinden satýn alan foncularý, emekli fonlarýný kýstýrýp döktürtmece.2 yýl önce Alarko tarým marým diyen bir sürü kumarbaz borsacýya demiþtim ki, bu hisse adamýn aklýný alýr ruh hastasý eder.Bu hisse kaptý kaçtý hissesi veya günlükçülük yapýlacak yer deðil demiþtim.Hatta biri demiþti ki sinirlerim dayanýr ilaç içiyom..Bu Alarko için daha etkili bir antidepresan daha geliþtirilemedi demiþtim.2 yýl geçti adam 100TL den almýþtý 2023 te. 2 yýl geçti.Þu an adama reel maliyeti 225-230 TL hisse 87 ediyor cinnet geçiriyordur herhalde.Bence bu tarz adamlarý sattýrtacaklar baský ve gerilimle.2-3 sene sonra deðerini bulur.Ama kimsede kalmamýþ olur.
Bak bu listeye bile girememiþiz.
daha neleri var .
Dardanelin zirvesine gelmesi için , yüzde 384,09 yükselmesi lazým
aþaðýdaki linke bakabilirsiniz.
https://www.borsaveyatirim.com/zirveye-en-uzak-hisseler
-Baþarýlý bir yatýrým sabýr, disiplin ve zaman gerektirir. Ne kadar yetenekli olduðunuz ya da ne kadar efor harcadýðýnýzýn bir önemi yok. Bazý þeyler sadece zaman gerektirir. 9 farklý kadýný hamile býrakarak 1 ayda bebek sahibi olamazsýnýz. WARREN BUFFET
Yer Ýmleri