25 milyar la 47 milyar tl arasi bir kar hesapladi..
Kur 39.6 tl den hesaplandi..
TARÝHE NOT DÜÞELÝM..
25 milyar la 47 milyar tl arasi bir kar hesapladi..
Kur 39.6 tl den hesaplandi..
TARÝHE NOT DÜÞELÝM..
sn wuhanlý
eðer bu hesaplar doðru ise ( ben groku tanýmam etmem) neden sosyal medyada müptezellerin var olduðu anlaþýlabilir ( mahluk sürekli karalamakta ve hiç bir tutarlýlýðý bulunmamakta. ona göre domates falan yok, hiç bir yatýrým yok ve holding batmakta imiþ). en düþük senaryonuzda bile hisse baþý 2 dolar kar 0,50 cent temettü ortaya çýkar ( ben 1 dolar isterim ama yayýnladýklarý mevzuat 1/4 ünü daðýtmak þeklinde )... diðer iþler de çekirdek parasý olacaktýr.. tam vazgeçiyorum her þey bitti diyorum yeni bir hesap çýkýyor ortaya ve benim yatýrým hesabýmý doðruluyor...
sn 101 in pazarý da mezara doðru gitmekte bence... bulduysa daha iyi hisse biz de alalým üçe beþe![]()
Sn. Vuhanlý..
Bu @grok'a ben guvenmiyom.
Ýþine gelene cevap veriyor.
Ýþine gelmeyince pili bitmiþ gibi davranýyor.
Üretim kaç ton hesapladý acaba?
Ayrýca wiking leyla abýlam biber üretiminden bahsetti
Bir de tohum araþtýrmalarý var ...
Meyve kurutma (malüm tûbekaÅ• abemin kiraz bahçesinin yakýnýna fabrika kuruyorlar)
Cankýrý gübre fab. da devrede
Bunlarýn muhtemel gelirlerini senin @grok biliyor mu?
Bilmez
bilmez![]()
Geleneksel tarým yöntemiyle 1 dönüm araziden yýlda ortalama 12 ton domates üretiliyor.
Topraksýz tarým serasýnda ise 1 dönümden bir yýlda 40 tonun üzerinde hasat yapýlabiliyor..
1 dönüm =40 ton..
100000 dönüm =4 milyon ton..
4 milyon ton =4 milyar kg
4 milyar kg × 1 usd satis...4 milyar dolar..
%50 maliyet deniyor..
2 milyar dolar yapar yilda..
2028 yilinda gercekten 100.000 donum seraya ulaþýr, ve full kapasite uretim baslarsa rakamlar böyle cikiyor..
Bu isten anlayan,topraksiz tarim i bilen birileri bizi aydinlatirsa daha iyi olur..
Ve ya sirkete sorulabilir mail yoluyla..
Internetten arastirdigim kadari ile ,domatesin in de kilosunu 1 usd den ihrac i oldugundan,en azindan þu anki piyasa degerimiz kadar domates den kazanýrýz gorunuyor..
Sadece domates fk yi 1 in altýna getirebilir bugun ki fiyatlarla..
Ucuk rakamlar gibi görünüyor ama 100.000 dönüm de az buz bir yatirim degil..
1 milyar usd yatirim i 1senede amorti edebilme potansiyeli var 2028 itibari ile..
5.000 dönüm türkiye
5.000 dönüm Kazakistan nihai hedef
Reis Leyla abýlaya devletin elinde olan jeotermsl kaynaklý araziler varsa ve tahsis ederse rakamlar daha da büyüyebilir.
Alpaslan bey 330.000 ton gibi bir rakam söylemiþti bana.
Bu rakam türkiye mi? Kazakistan da dahil mi?
Sormadým ..
Yer Ýmleri