50 tane kaynak arastirdim yuzde 10-15 kar cikmadi hic karþýma..
Yuzde 50 kar görüyorum hep..yuksek teknoliji seralarda..
Buyuk gruplar neden girmiyor peki,boyle bir kar varsa..
Tarým kolay bir sektör degil,jeotermal iþi daha da zor,araziyi bulmak,iþletmek zor geliyor olabilir..
Daha once de yazdým, Muðlada seraci arkadaþýmlar var ,bu topraksiz tarim ve jeotermal iþinin ne kadar karli oldugunu,onlar yilda 2 hasat yaparken,yuksek teknoljili seralardan en az 5 veya 6 hasat yapildigini ,urunlerin cillop gibi,tertemiz ve pahali satildigini anlatiyorlar..
2028 e bir þey kalmadi,Allah ömür verirse görürüz ne olacaðýný
Dönüm baþýna da 10 bin usd diger giderler iþte..
Yapar 25 bin usd..
25 bin de kar..
Gübre kendi imalatimiz ..
Elektrik ,kazakistan da bedava..5 bin dönüm cepte kaldi..
Baþka teþvikler de olacak orada..
Nakliye iþi, tanýdýk kamyoncular,týrcýlar var..
Su,sigorta,genel giderler 10 bin usd y e baðladým hepsini..
55 -60 kg ama kadar üretim çýkabiliyormuþ metrekarede... dönümde 55-60 ton biz 40 ton demiþtik sanýrým...
ürünün ihracat fiyatý 1 euro üretimin % 80 i ihraç ediliyormuþ 2028 yýlýna kadar üretimin kalýtýmsýzlýðý belgelenerek fiyatý 2 euroya kadar çýkarmak hedefi var...
https://www.youtube.com/watch?v=89bxRdqOFko&t=11s
12. dakikadan itibaren özellikle: 5 milyon metrekarede ulaþýlacak satýþ miktarý 300 000 ton civarý
serada EBÝSTA marjý % 32- 35 arasýnda deðiþiyor . alýnan seralarda bu marjlar görülmüþ
300 milyon EURO ve % 35 kar bu ülke içinde normal þartlarda ( yani fiyatý 2 EUROya çýkarmadan)
yani 100 milyon EURO Türkiye+ 100 milyon ;EURO Kazakistan
Tohum, gübre kurutma ilaç hariç
yýllýk 3,2 milyon ton kömür kullanýlýyor
MEDAÞ 4 milyarlýk yatýrým yapýyor sanýrým 125- 150 milyon dolar o günkü deðerlerle
alarko yatýrým 3 milyar deðerin % 20 si hedefleniyor 2028 sonunda ( sanki burada beklentiler daha azalmýþ olmalý)...
meþhur % 40 halka açýklýk saçmalýðý sanýrým burada yer almakta...
Kadirhan Öztürkün - ki kendisini beðenirim ve benim beðenime ihtiyacý olmadýðýný biliyorum- verdiði bu hedeflerin yarýsý bile yapýlsa 10 Euro fiyat öngörüsü ya burada yok ya ben atladým...
sn bridger zaman içinde bazý rakamlar yuvarlansa da benim hesap makinesi ile yaptýðým hesaplarýn bir temeli vardý... bazýlarýný ben de unuttum ama yukarýdaki video aslýnda bir çok soruya cevap niteliðinde. Çanak da deðil sorular ve analisti beðendiðimi hatýrlattým...
Ve Alarko sermaye piyasalarinda en sevdigim ve sanirim basima su ana kadar hic gelmeyen bir seyi yapti ve alinan paylari serkayeden azaltti. Bu hareket bence temettunun stopaj kaybi olnayan versiyonu ve uzun vadecilerin en cok isine yarayan durum. 435m pay artik 417m. Ortakligimiz da yaklasik %4 artti. Hayirli olsun, super oldu.
Yer Ýmleri