Az gittik, uz gittik, dere tepe düz gittik . 1 sene geriye gittik.
Az gittik, uz gittik, dere tepe düz gittik . 1 sene geriye gittik.
-Baþarýlý bir yatýrým sabýr, disiplin ve zaman gerektirir. Ne kadar yetenekli olduðunuz ya da ne kadar efor harcadýðýnýzýn bir önemi yok. Bazý þeyler sadece zaman gerektirir. 9 farklý kadýný hamile býrakarak 1 ayda bebek sahibi olamazsýnýz. WARREN BUFFET
senin müptezel telaþlandý... sanýrým bazýlarý tahtayý týrtýklamaya baþladý. attýðý bütün yalanlarý yalayýp yutacaktýr ama sanýrým bir müddet sonra gene ayný teranelere baþlar. teneke holding, olmayan yatýrýmlar gibi söylemlerden eski, sapýk söylemlerine baþladý. bir müddet sonra susacaktýr diye düþünüyorum. ne zamana kadar tekrar düþürüp mallanmaya baþlayýncaya kadar...
eskilerin deyiþi ile bilanço her þeydir. yok bilmem ne yatýrým girmiþ, bilmem ne speki 5 misline götrecekmiþ, bunlarý eðer biliyorsanýz ve takip edebiliyorsanýz ne ala. ama çoðu hikaye kalýr ve 10 misli yukarýdan aldýðýnýz mallar eðer sizi intihar ettirmez ise yýllarca beklersiniz çýksa da satýp kurtulsam diye... ALARKO ne þekilde olursa olsun bu fiyatlarla hisse baþý 20 liranýn üzerinde kar yazacaktýr ( normal koþullarda enflasyon muhasebesi kalkarsa diye pay býrakalým). tarým yatýrýmlarý istenildiði gibi giderse bu kar katlanacaktýr, gitmes ise rolantide devam edecktir. ama bu ihracat rakamlarý ile þirket bir yönüyle döviz krizlerinde sübap elde etmiþ olmakta en basitiyle... kendi adýma hisse baþý 1 dolar kar 25 cent temettü çok uzak deðil. hisse baþý 2 dolar kar 50 cent temettü ise galiba 2030larý biraz aþacak. ola ki yatýrýmlarda temkinlki gitmek hususunda baþka bazý ihtimaller olabilir mi (acaba bir satýn alma olabilir mi diyelim???) diye düþünüyorum ama o zaman ALARK çok farklý bir kulvara girmiþ olur...onun için de önümüzdeki 1-2 yýl herþeyi gösterecektir...
"Bölgesel Baðlantýsallýk kapsamýnda ise strateji, Türkiye’nin ulaþtýrma, enerji ve dijital entegrasyonda bölgesel bir merkez olarak rolünü güçlendirmeyi ve Orta Koridor giriþimini ilerletmeyi amaçlamaktadýr."
"ASYA KALKINMA BANKASINDAN 3 YILDA 7 MÝLYAR DOLARLIK FÝNANSMAN DESTEÐÝ
Bakan Þimþek, Asya Kalkýnma Bankasýnýn kamu ve özel sektör projelerine destek amacýyla bu yýl için 1 milyar dolar, 2026 ve 2027 yýllarýnda ise yýllýk 3 milyar dolarlýk kaynaðý kapsayan üç yýllýk finansman paketini memnuniyetle karþýladýklarýný"
https://www.hisse.net/haber/asya-kal...um-geldi-31567
aslýnda finansman çok da zor deðil...
Kesikli çizgi 97 civarýdýr buraya ulaþýrsa tekrar bakýlýr.
Portföyünüzde ki hisseleri, Borsanýn içinde bulunduðu döngüden baðýmsýz düþünmeniz sizi yanýlgýya düþürebilir.
"ABD piyasasýndaki rotasyondan kastým yatýrýmcýlarýn balon sürecinde olan teknoloji hisselerinden çýkýp temel rasyolarý saðlam olan, düzenli temettü ödeyen savunmacý türden hisselere yönelmeye baþlamasýdýr. Yani büyüme odaklý yatýrým konsepti, içsel deðer taþýyan konsepte evriliyor. Bu yönde bir rotasyon söz konusu. Ýçsel deðer ve Büyüme arasýnda benzer bir ayrýþmanýn baþlangýç safhasýna 2000 yýlýnda da tanýk olmuþtuk. 2000 yýlýndaki son zirveden sadece 6 ay sonra Dow Jones çift haneli artýþlar yaþarken, Nasdaq %20'nin üzerinde düþüþ yaþamýþtý."
sn THnin topicinden alýntýdýr... ayný topicte veya diðer bir topicte de ülkemizde çýkabilecek olasý krizlerin kur nedeniyle oalbileceði veya kurun yükseltilmesi ile krizlerin aþýlabileceðine dair deðerlendirmeler de var...
gene ekonomimde veya diðer ekonomi ile ilgili yazýlarda gýda þirketleri incelenmektedir... aslýnda enerji þirketleri revaçta olduðu dönemde ALARK enerji þirketi sayýlmadýðý için þiþmemiþti, o dönemde balon gibi þiþen bazý þirketler hala düzelebilmiþ deðiller. ALARK da 2022 bilançosunda o devasa karý bir daha yakalayamayacak diye eleþtirildi. eðer enflasyon muhasebesi baþlamasaydý güzel/çok güzel bir kar gelecekti ama veriler darmadaðýn oldu. þirketin bilançosundaki deðerler/özkaynaklar zaman içinde þiþmanladýlar ve gitgide belirginleþiyorlar... bu gýda þirketleri arasýnda/ ihracat aðýrlýklý þirketler arasýnda ALARK yok tabii ki. ama gerçeklere bakýlýr ise þu bilançoda bile baþlayan sera üretimi nedeniyle þirket iyi ihracatçýlar arasýna girmiþ durumda...
tam da bu nedenlerle ALARK ile ilgili kýpýrdamadan bekliyorum. bir miktar hisse senedim var, herhangi bir þekilde trade beceremediðim için bekliyorum. büyük karlar yerine elimdeki birikim çar çur olmasýn bir þekilde benden önde kararlarýn içinde olsun diye düþündüðüm için bu þirkete yatýrým yaptým. her ne kadar istediðim miktarý biriktiremesem de kendi adýma maksimum birikimimi yaptým ve þirketin yatýrýmlarýna gerçekten güveniyorum. temenni etmem ama bir kriz durumunda þirket güvenli limanlardan biri olacaktýr...
zinhar yatýrým tavsiyesi deðildir...
8 temmuz da Spk ya sermaye azaltimi için baþvuru yapildi..
4 ay gecti ses yok hala..
X den ve diger mecralardam spk ya yazalim bunu..
Yonetim kurulu kararý yetiyor galiba..Bim de de böyle oldu..
Çünkü ben sormustum evraklar spk da onay bekliyoruz demiþtim Özgür bey..
Aslinda spk onayi degilde,uygun mu diye soruluyor sanirim..
Sermaye azaltimi bu yil olursa iyi olur,sirket son ceyrekte 2-3 milyar civari kar açýklarsa belki temettu de verir,alacagimiz rakam artar,ayni zamanda fk da düþeceði icin sirket te ucuzlar..
Son düzenleme : Wuhanlý Ejder; 14-11-2025 saat: 17:03.
Yer Ýmleri