Sayn tvbekar, Faize 9 ayda 6,255 milyar gitmi bundan kurtulmas iin ne yapmal. Alarko iin soruyorum.
Sayn tvbekar, Faize 9 ayda 6,255 milyar gitmi bundan kurtulmas iin ne yapmal. Alarko iin soruyorum.
Bizim ATATRK sevgimiz, Anayasann ilk 3 maddesi gibidir.
Deimez, deitirilemez, deitirilmesi teklif dahi edilemez.
sn zico
faizle ilgili hususlar tarm yatrmlar ile ilgili...yatrmlar bitip borlar denmeden bir ekilde allacak... dnsenize bu faizler denmese idi ne kadar kar grnecekti. tam da bu nedenle 2028 yln bekliyorum. faizlerin rahatsz etmedii yatrmlarn bittii bir dnemde gelecek kar ne olur acaba? bu faizlerin byk ounluunun da cep to cep olmas gerekiyor diye dnyorum. tarmn kulland kredilerin byk ksm ALCEN den diye biliyorum
son dnemlerde izlediim en iyi videolardan biri... sadece iyi deil sn druarsla birlikte ok benzer srelerde ALARKlanmz. fark u ben hala ALARKta ok byk potansiyel gryorum o gryor mu bilmem... rneklerin ou ALARK ve gzel rnekler
https://www.youtube.com/watch?v=pMtP-xkK5BU
Kazakistan 400 dnm alm... geri 40 hektar kullanmaya baladlar ama... rabii kimse bir ey anlamad iin hektar hektar... diye sylenir ama bir hektar 10 dekardr...
hadi bismillah.
sahi bu son dnemde tahtaya gelen kiinin nn amak iin mi? gerekten bir eyler yapmaya alr m bilmem ama aklar uzak tutsalar yeter. ho bu piyasada hi,sse ba 1 dolar kar grmeden beklenen fiyatlara gelmez ama. hi olmaz ise sahibi var denip srndrmezler ortalk mal gibi
Alarko Tarm, Kazakistan’da 40 hektar kapal alandan oluan yeni serasnn aln gerekletirdi
Kurulutan yaplan basn aklamas aada bulunuyor:
Alarko Tarm Grubu, blge tarmnn kalknmasn desteklemek zere Kazakistan’da 500 hektara ulamas hedeflenen modern sera yatrmnn ilk etabn hayata geirdi. Srdrlebilir tarm uygulamalaryla tasarlanan 40 hektar byklndeki yeni sera, gerekletirecei domates retimiyle blgenin gda arz gvenliine nemli bir katk sunacak.
Konuyla ilgili aklama yapan Alarko irketler Topluluu CEO’su mit N. Yldz, “Alarko olarak, faaliyet gsterdiimiz her corafyada kalc deer retme sorumluluumuz olduuna inanyoruz. imkent’te kurduumuz bu yeni modern seramz, 2029 sonuna dek 500 hektara ulamas planlanan byk bir projenin ilk admdr. Bu yatrm ayn zamanda, iki lke arasndaki ekonomik i birliinin ve dostluun somut bir gstergesi olarak gryoruz.” dedi.
Tarmda deer zincirinin her alannda yer alma vizyonuyla yatrmlarn srdren Alarko Tarm Grubu, Kazakistan imkent’te getiimiz yl temelini att sera yatrmnn 40 hektar byklndeki ilk etabn devreye ald. Blgedeki modern seraclk faaliyetlerini Alsera KZ ats altnda yrten Alarko Tarm, Kazakistan’da 2029 yl sonuna kadar 500 hektar bykle ulaarak blgenin gda arzna nemli bir katk sunacak.
Sera al iin dzenlenen trene; Kazakistan Cumhuriyeti Tarm Bakan Aidarbek Saparov, Trkiye Cumhuriyeti Trkistan Bakonsolosu Levent Grcan, imkent Vali Yardmcs Aydin Karimov, Alarko Holding Ynetim Kurulu Bakan zzet Garih ve Alarko’nun st dzey yneticileri katld.
mit N. Yldz: “ki lke arasndaki ekonomik i birliinin ve dostluun somut bir gstergesi”
Alarko irketler Topluluu’nun kkl bilgi birikimini, inovasyon gcn ve srdrlebilir retim modelini Kazakistan’a tamak zere ok deerli bir adm attklarn kaydeden Alarko irketler Topluluu CEO’su mit N. Yldz, aklamasn yle srdrd:
“Alarko olarak, faaliyet gsterdiimiz her corafyada kalc deer retme sorumluluumuz olduuna inanyoruz. Tarm Grubumuzun amiral irketi olan Alsera, bugn 120 hektar aan iletme byklyle Trkiye’nin en byk modern sera yatrmclarndan biri konumunda. Kazakistan yatrmmzla, Trkiye tarmndaki bu deneyim ve teknolojimizi snr tesine tamann heyecann yayoruz. imkent’te kurduumuz bu modern sera yatrm, 2029 sonuna dek 500 hektara ulamas planlanan byk bir projenin ilk admn oluturuyor. Bylece uzun soluklu ve her iki lkeye de faydalar byk olacak bir i birliini balatyoruz. Bu yatrm ayn zamanda iki lke arasndaki ekonomik i birliinin ve dostluun somut bir gstergesi olmasyla bizleri gururlandryor.”
Kazakistan’n en modern seralar arasnda yerini ald
Alarko Tarm Grubu, tarm alanndaki faaliyetlerini evresel ve toplumsal fayday birlikte byten, srdrlebilir ve kalc bir anlayla ekillendiriyor. Alarko Tarm’n Kazakistan’da hayata geirdii sera projesi, yksek verimli, temiz, kalntsz ve ihracat odakl tarmsal retim yaklamyla blgesel kalknmay destekliyor. Alsera KZ bnyesinde konumlanan bu retim alan; yapay zek destekli iklimlendirme, otomasyona dayal sulama ve ileri tarmsal kontrol sistemleri sayesinde Kazakistan’n en modern seralarndan biri olarak ne kyor. lk aamada domates retiminin yaplaca tesis, yksek verimli, temiz, kalntsz ve ihracata ynelik bir retim sistemiyle faaliyet gsterecek.
Trkiye’den 33 lkeye domates ihracat
Srdrlebilir tarm anlayyla modern seraclk, tohum slah, ni gbre ve kurutulmu gda alanlarnda faaliyet gsteren Alarko Tarm Grubu, Trkiye’nin en byk modern sera iletmecileri arasnda yer alyor. Son iki ylda tarm alanna 300 milyon dolara yakn yatrm yapan Alarko Tarm, Alsera ats altnda Afyonkarahisar, Denizli ve Eskiehir’de hayata geirdii 120 hektar byklndeki modern seralarda rettii “sfr kalnt” belgesine sahip salkl domatesleri Avrupa bata olmak zere toplam 33 lkeye ihra ediyor. Jeotermal enerji kaynaklaryla stlan ve dijital tarm teknolojileriyle donatlan seralarda, zararllarla mcadelede inovatif yntemler kullanlarak srdrlebilir retim modeline nclk ediliyor.
Alsera imkent hayrl olsun. 400 dnm alm.2025 sonu itibariyle Trkiye+Kazakistan toplam ne kadar hizmete alm sera var bilen var m?
haberde de
"Son iki ylda tarm alanna 300 milyon dolara yakn yatrm yapan grup, Alsera ats altnda Afyonkarahisar, Denizli ve Eskiehir'de hayata geirdii 120 hektar byklndeki modern seralarda rettii 'sfr kalnt' belgesine sahip salkl domatesleri Avrupa bata olmak zere toplam 33 lkeye ihra ediyor."
1600 dnm ifadesi var
Yer mleri