X hesabým askýya alýnmýþ. acaba kimi rahatsýz ettik diye düþünüyorum. acaba bu Alark hastaginde yazdýklarýmýz nedeniyle olmuþ olabilir mi? Eðer öyleyse düþündüðümüzden daha büyük bir oyun var diye düþünüyorum
X hesabým askýya alýnmýþ. acaba kimi rahatsýz ettik diye düþünüyorum. acaba bu Alark hastaginde yazdýklarýmýz nedeniyle olmuþ olabilir mi? Eðer öyleyse düþündüðümüzden daha büyük bir oyun var diye düþünüyorum
sn value
robot teknolojisine güvenim çok fazla deðil. eðer dikkat ederseniz yerlerde epey bir telefat vardý. þimdi genel kurulda þunu sormalýyýz acaba bu asgari ücretle seralardaki üretim kurtarýyor mu? þirket bazý hususlarda planlamasýný yapmýþ ki Türkiyedeki seralarýn yapýmýný yavaþlatýp ;Kazakistana aðýrlýk vermeyi planlýyor...
Türkiye, kazýðýn her türlüsünü ayrý ayrý deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetiþen biri dünyanýn baþka bir yanýnda sýkýntý yaþamaz.
Re-twittlediklerim katýldýðým anlamýna gelmez!
Bu mesajý yazan ablama selam ederim ama biraz tarýmla uðraþsa daha saðlam mesajlar yazar.
Þimdi Hollanda'nýn tarým ihracatý malum evet yüksek ama Hollanda dediðim ülke 5 milyon nüfuslu küçük bir yer. Antalya Mersin Muðla Ýzmir ve Manisa gibi beþ altý ili alsan onlarin da tarým ihracatý o kadar vardýr
Ama bu þehirlerin ihracatý baþta Ýstanbul Ankara vs gibi büyük þehirleri besleyince o ihracattan sayýlmýyor
Ýkincisi Hollanda'nýn dibinde Almanya gibi büyük bir pazarý var. Gümrük olmadýðý için istediði yada doyurucu þekilde kar ediyor
Biz ayný mali ayný fiyata Almanya ya sarsak bizim ihracatýmýz 300 milyar Euro yu da geçer. Maalesef ticaret öyle düz bakmakla olmuyor.
G700 cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
hazýr x yasaklýsýyken biraz daha forumsal takýlalým...
bir ara yýllar önce Tüpraþ alsaydýk þimdi portföyümüz sanýrým 2 kattan fazlaydý...
Borusan almazdým ama o çok ayrý bir hikaye...
Eczacý Ýlaç akýlýmýn bir köþesinde takiptekilerden idi. ALARK çok iyi bir fiyat olsa bir miktar alýp deðiþtirilebilir portföy çeþitlendirilebilirdi.
bazý þirketler vardý dönem dönem ayrýntýlarýna baktýðým.mesela AKSA gibi...
takibimde olan ama Gökhan Bilig nedeniyle mecburi ilgilendiðimiz 3 þirket vardý. sistem ayný, þirketin defter deðeri bu... açýkçý avý yapýlacak, a.... s.... gibi söylemlerde en geride TRENJ vardý. þimdilerde ALARKý býrakýp gidiyor... kendi adýma yýllar önce alýp sattýðým son dönemlerde kamu þirketi haline geldiði için dokumadýðým ama bir þekilde nasýl THY takip ediyorsak onlarý da takip ediyorduk. peki ne oldu da ipmat bizi býrakýp gitti... muhtemelen kahramanýmýz bir gümüþ kurþunu yedi ve bizim þirketi benim x hesabý gibi askýya aldý. ikizler altýný da katmýþ giderler iken bizde pek ralli havasý olmadý.
Tamam ALARK speki sn fumanýn dediði gibi gerçekten çok zalim... sosyal medyada çok salakça da olsa müptezelleri kullanýyor. sahi müüpteze4l astorun rallisinin bittiðini ve artýk iþ bankasýný alacaðýný söylemiþti. bu yüzden ALARKta küfredem,iyordu en son. halbuki bütün yalanlarý cevap olarak kendisine yapýþtýrýlýp küfürleri ailesine iade edilmiþti. düþününce bu kiþi gerçekten çaðdaþ deðilse de ikiz kardeþidir...ALARKta son bir ayd Ziraat satmýþ. bu satýþ fonlardan mý bilmem ama iyi satýþ. Ziraat eðer kamu gücü emeklilik fonlarý ise ki emeklilik fonlarý kendi adlarýný bildiriyorlar... bu malý ise karþýlayan TEB ( flamingo ihtimali) ve AK. bir malýn çözülmesi iyidir ama takasta güçlü olan bir malýn dökülmesi hoþ deðil ( müptezel bunu da kullanacak ama ben görmeyeceðim),
neticede nasýl kozalaklarda ( bilenlere bir sürü tabir koyduk tarihsel) açýkçýlar yükseltiyorlar ise bizde de o açýklar kapanacak. hele bir ralli havasý olursa bütün açýklar bir an önce kapatýlacaðý için ( son günlerde bazý alýþlar sanki ya kapanalým bari yoksa zemheri ayazý bizi gebertecek diye alým yapýldýðýný düþünmeye baþladým) alýmlar hýzlanmalýydý. sanýrým ralli haricinde endeks mühendisliði ile bazý þeyler götürüleceði için açýk kapatmak yerine oyalanýp gerekirse tetikte beklemeyi tercih ediyorlar. sahi bizim spek de mi açýkçý. müptezel onca yalaný açýklar için mi söylüyor...
Buraya bir el atsammý acaba......Eski carrefour gibi hareketlenecek gibi...
![]()
Burdaki tüm yorumlarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
https://www.youtube.com/watch?v=jBBDE2qY0t8
46. dakikadan itibaren ALARK. sn druars ALARKý neden portföylerine aldýklarýný ve neden çýkardýklarýný anlatýyor. Ona göre MERAM nakitin 1/3 ünü CENAL 2/3 ünü üretiyormuþ
bu arada sn bilig bizim hisseye bir türlü el atamadý, sn humanýn atmasýný bekleyelim biz de... hangi eski carrefour ? o zaman kim eksik
Bomboþ konuþmuþlar.Sadece temel analizle olayý çözemezsin.Hisseye alýcý gelirse yani iyi bir teknik analizle iþin zamanlamasýný yaparsan yakalarsýn.Odaþ ý inceledim iðrenç bir grafiði var uluslararasý antimon mu artýk neyse bir madde ABD de yukarý gitti þirket 23 milyon dolar kazanacak her sene diye mal almýþlar tabii ODAÞ fiyatý çökmüþ.Temel analiz her zaman iþe yaramaz.Bir hisse temel olarak çöp olmayacak benim mantýðýmda ve hisseye talep gelecek ve fiyat yukarý patlayacak.Esas hikaye o zaman baþlar.(M.Minervini ders notlarý)
Alarkonun speki gelsin malý alsýn yada baskýyý kaldýrsýn bak noluyor.Alarko zarar açýklasa da yükselir.
Yer Ýmleri