Artan

21,78 10 18:10
47,84 9.98 18:10
15,43 9.98 18:10
35,28 9.98 18:10
16,43 9.97 18:10
Artan Hisseler

Azalan

15,48 -10 18:10
10,72 -9.99 18:10
121,00 -9.97 18:10
23,04 -9.93 18:10
4,64 -9.9 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

15.509.377.633,50 18:10
15.333.223.165,25 18:10
10.229.415.571,64 18:10
8.925.760.735,95 18:10
8.908.191.607,20 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 612/614 İlkİlk ... 112512562602610611612613614 SonSon
Arama sonucu : 4906 madde; 4,889 - 4,896 arası.

Konu: ALARK - Alarko Holding A.Ş.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,414
     Alıntı Originally Posted by fuma Yazıyı Oku
    Bomboş konuşmuşlar.Sadece temel analizle olayı çözemezsin.Hisseye alıcı gelirse yani iyi bir teknik analizle işin zamanlamasını yaparsan yakalarsın.Odaş ı inceledim iğrenç bir grafiği var uluslararası antimon mu artık neyse bir madde ABD de yukarı gitti şirket 23 milyon dolar kazanacak her sene diye mal almışlar tabii ODAŞ fiyatı çökmüş.Temel analiz her zaman işe yaramaz.Bir hisse temel olarak çöp olmayacak benim mantığımda ve hisseye talep gelecek ve fiyat yukarı patlayacak.Esas hikaye o zaman başlar.(M.Minervini ders notları)
    Alarkonun speki gelsin malı alsın yada baskıyı kaldırsın bak noluyor.Alarko zarar açıklasa da yükselir.
    sn fuma,
    herkesin bir yatırım tarzı var. Sn druars ya da uğur bey benim yapamadığımı yapmış ve evini satıp ALARK almış bir yatırımcı ve alanında kimseye muhtaç olmayacak bir mesleğe sahiptir. Ben,m ,ç,n meslek önemlidir. bizler geçmişin karanlıklarında Mülkiye okuyacağız üstelik de köylü bölümünü tercih edecek kadar cahil olduğumuz için sonradan kimseyi küçümsemem ama Açık öğretim mezunlarının bile kendilerini kıyasladığı insanlar olarak geçerli mesleği olanlara saygı duymayı öğrendik. elbette kıyas kabul etmemiştik ama kanun önünde eşittik. 657 de yüksek okul mezunu olmak şartı vardı örgün eğitim değil... keşke adam gibi bir okul okusaydım dediğim çok olmuştur ( bizim dönemimizde o okula girdiğimiz puan gerçekten ülkenin her tarafında her mesleğe girme puanı idi ( sayısal sözel ayrımı da yoktu)

neyse geyiği bırakalım. Herkes bir şekilde yatırım yapıyor. benim yatırımım uzun vadeli ama kısacık ( 35 yıl kısadır bence) borsa hayatımda gördüğüm bir şey var. trader iseniz çok şeyi bilmek gerek ve şansınızın da yaver gitmesi gerek. bir de kar alıp ayrılmayı bilmek gerek... temel analizde ise bir hisse alırsınız. şansınız var ise kısa sürede, yoksa bir süre sonra hisse elbet ederini bulacaktır. bulduğunda gene bir kısmını başka alana taşımanız gerekiyor. yani ALARK 5 dolar olduğunda bir miktarını çıkarmış olmalıydınız. şimdi 10 dolar olduğunda, 15 dolar olduğunda yapmanız gerektiği gibi.
    ALARK benim için nakit kazanan ve nakiti çok iyi yöneten bir şirket. temel olarak iyi bir fiyattan aldıysanız hayatınızı değiştirebilir. ama trader iseniz bir sebep için alırsınız ve gerçekleşmesine göre satar çıkarsınız. H. kahraman bir ara sattığı için pişmanlığını dile getirmişti. 2022 ve 2023 de kazandıkları parayı çok iyi kullandılar. bir çok enerji şirketi önümüzdeki dönemde yaptıkları süper ??? yatırımları nedeniyle çok zorlanacaklardır. eğer tutarsa ALARK krizlerde bile sarsılamayan bir yapıya kavuşacak.ama trader olarak bu yapıyı bilseniz de yakalayamazsınız. Belki Haydar Acun farklı bir fon yöneticisi olarak sayılabilir.
    teknik analiz benim alanım değil belki zamanlama açısından çok önemli olabilir ama temelle birlikte olmazsa çok can yakacağı kesin

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,414
    "Alsera Jeotermal Tarım'ın "sondaj yöntemi ile jeotermal kaynak arama faaliyeti" projesi için ÇED süreci başladı.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünün konuya ilişkin açıklaması şöyle:

BALIKESİR ili SINDIRGI, ilçesi ILICA MAHALLESİ, ARA.10.00.2023.JEO.18 RUHSAT NUMARALI VE 3462676 ERİŞİM NUMARALI SAHA mevkiindeki ALSERA JEOTERMAL TARIM GIDA SAN. VE TİC. A.Ş. tarafından yapılması planlanan SONDAJ YÖNTEMİ İLE JEOTERMAL KAYNAK ARAMA FAALİYETİ projesi ile ilgili olarak BALIKESİR Valiliğimize sunulan P.T.D. Dosyası Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği'nin 16. maddesi doğrultusunda incelenmiş ve projeye ilişkin ÇED Süreci başlamıştır."
    balıkesir nereden çıktı ya diyen var mı? hani bir ara kap bombardımanı vardı sürekli şirketler alınıyordu... onlardan birinin ruhsatında... demek ki diğer bölüm balıkesirde oluşacakmış...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,414
    "Enerji Günlüğü - Alarko Holding şirketlerinden*Alsera Jeotermal Tarım Gıda San. ve Tic. A.Ş. tarafından Balıkesir İli, Bigadiç İlçesi, Salmanlı Mahallesi mevkiinde ARA.10.00.2023.JEO.6 (ER: 3445464) ruhsat nolu sahada jeotermal kaynak arama sondaj faaliyeti planlanıyor. Projenin değeri 8 milyon TL olarak hesaplanıyor.*Proje kapsamında 3 adet sondaj çalışması yapılacak. 4334,28 hektarlık alanın 5 bin m2’lik kısmında Rotary Sulu Sistem Sondaj Makinesi ile gerçekleştirilecek sondaj çalışmalarında ortalama maksimum 700 metre derinliğe kadar inilecek. Proje alanında, toplam 10 kişi iki vardiya şeklinde çalışacak.Çalışmalar sonunda yeterli sıcaklıgÌâ€*a ve debiye ulaşılması sonucunda kuyular işletilecek. sahada üretim kuyusu açılması durumunda en az 1 adet reenjeksiyon kuyusu açılacak. Sondaj faaliyeti neticesinde belirlenen jeotermal kaynak rezerv miktarı, kalite uygunluk gibi degÌâ€*erlendirmeler yapılacak, kaynakların uygun görülmesi durumunda da üretim aşamasına geçilecek. Kaynak: Alsera, Balıkesir’de jeotermal kaynak arayacak* "
    https://www.enerjigunlugu.net/alsera...cak-66472h.htm

bu da 8 ocak yavaş yavaş balıkesirde faaliyet olacksa muhtemelen 3500 dönümün kalanı balıkesirde olabilir mi? gerçi Eskişehir ana üs olacak ise oradaki 800 dönüm artabilir. şirket ya kabuk değiştirdi haberimiz yok ya da planlamaları farklı... kabuk değiştirme derken agresif yatırımlardan veya hareketlerden bahsetsem de hem depolamada, hem de ülkedeki seralarda yavaşlamaları şirketin muhafazakar yapısına uygun ama jeotermal kaynaklarda yapılan hazırlık agresif...

gürlük içinde yer alıyormuş
    "Balıkesir ili Bigadiç ilçesinde bulunan 4334,28 hektar alana ilişkin jeotermal kaynak arama ruhsatı,"

burdur kemer ve tekirdağ hayrabolu jeotermal ruhsatlar da var

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,187
    Teknik olgunlaşıyor...
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,414
    "Sanayinin tükettiği elektrikte zayıf artış
    Ekonomik büyüme sürse de sanayi üretimindeki önemli göstergelerden olan tüketilen elektrikteki zayıf artış, Kasım ayında da sürdü.
    EPDK verilerine göre, faturalanan elektrik sanayide Kasım 2025’te bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,81 arttı. Buna karşılık, meskenlerde tüketilen elektrik, Kasım ayındaki hava koşullarının da olumlu etkisiyle yüzde 2,29 gerilerken; ticaret ve kamunun elektrik tüketimi yüzde 0,91 arttı."
    https://www.ekonomim.com/sektorler/e...ten-22-01-2026

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,414
    "BlackRock CEO’su Larry Fink, Davos’ta yaptığı konuşmada, “Sistem 30 yıldır halka hiçbir şey vermedi. Şimdi de yapay zeka, beyaz yakalıları yutmaya geliyor! Kapitalizmin son büyük faciasına hazırlanın!" dedi."
    gene ekonomimden

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,414
    [
    ALARK benim için nakit kazanan ve nakiti çok iyi yöneten bir şirket. temel olarak iyi bir fiyattan aldıysanız hayatınızı değiştirebilir. ama trader iseniz bir sebep için alırsınız ve gerçekleşmesine göre satar çıkarsınız. H. kahraman bir ara sattığı için pişmanlığını dile getirmişti. 2022 ve 2023 de kazandıkları parayı çok iyi kullandılar. bir çok enerji şirketi önümüzdeki dönemde yaptıkları süper ??? yatırımları nedeniyle çok zorlanacaklardır. eğer tutarsa ALARK krizlerde bile sarsılamayan bir yapıya kavuşacak.ama trader olarak bu yapıyı bilseniz de yakalayamazsınız. Belki Haydar Acun farklı bir fon yöneticisi olarak sayılabilir.
    teknik analiz benim alanım değil belki zamanlama açısından çok önemli olabilir ama temelle birlikte olmazsa çok can yakacağı kesin[/QUOTE]

https://www.ekonomim.com/ekonomi/ucu...-haberi-870443

"Enerji maliyetlerini düşürme ve GES yatırımları
    Yeni dönemde sanayicilerin maliyetlerini düşürmeyi öncelikli hedef olarak gördüklerinin altını çizen Başkan Mutlu, İOSB’de ucuz ve sürdürülebilir enerji yatırımlarına hız vereceklerini söyledi. Bölgedeki çatı potansiyelinin güneş enerjisi (GES) yatırımları için değerlendirileceğini belirten Başkan Mutlu, “Kendi enerjimizi kendimiz üreterek sanayicimizin üzerindeki maliyet baskısını azaltmayı hedefliyoruz†dedi."

ülkemizin en önemli problemlerinden biri yatırım yaparken ya maliyetlerin göz önünde tutulmaması ya da olası gelirlerin abartılmasıdır... şimdiye kadar ne yatırırsan yatır bir şekilde ayakta kalmanı sağladıkları için veya batırılmadığın için her yatırım mükemmel gibi görünür. ama son dönemlerde bir şekilde batışları düşünün...
    mesela KVK yani TÜrkcellin kurucu ve servis ağı olan kısaltma
    Karamehmet
    Vargı
    Kavala

Vargı şu anki sahibi ama Klar kayboldu. hem de kaybolmaz denilen K lar bunlar. ülkemizde değişim olacak ise işadamlarının hesap kitabını çok ,iy, yapması gerekiyor. bu yüzden ALARKO nun nakit yönetimi ve gerektiğinde kol kesmesi hoşuma gitmekte.
    Bende olmayan;
    nakit yönetimi nakit tutmayı bilmiyorum
    yatırım çeşitlendirmesi hisselerimin hepsi ALARK
    Muhafazakar yatırım gibi bütün eksikler ALARKta var. yani tencere kapak diyelim...

şaka bir yana maalesef ülkemi,zde müthiş bir yatırım çöplüğü var ve at gözlüğü ile hareket eden yatırımcılarımız çoğunlukta...
    mesela Aselsan bugün size % 10 verebilir mi verebilir ama alabilir de, hakeza teranilerde ve diğer spekülatif kağıtlarda benzer durum var. bnenim kaybetmeye tahammülüm yok bu yüzden sağlamcı olmak gerekirse bir fareden bir kaç post çıkarmam gerekiyor...

8. Son 1 haftalık takas da süpürmüs yabanci..tek alici 3.3 milyon lot citi bank..teb i ve bofa alimlari yabanci alımlarmıs..

Diger kismi 1.9 milyon lot satanlar..hayırlı olsun..

Sayfa 612/614 İlkİlk ... 112512562602610611612613614 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •