sn fuma,
herkesin bir yatrm tarz var. Sn druars ya da uur bey benim yapamadm yapm ve evini satp ALARK alm bir yatrmc ve alannda kimseye muhta olmayacak bir meslee sahiptir. Ben,m ,,n meslek nemlidir. bizler gemiin karanlklarnda Mlkiye okuyacaz stelik de kyl blmn tercih edecek kadar cahil olduumuz iin sonradan kimseyi kmsemem ama Ak retim mezunlarnn bile kendilerini kyaslad insanlar olarak geerli meslei olanlara sayg duymay rendik. elbette kyas kabul etmemitik ama kanun nnde eittik. 657 de yksek okul mezunu olmak art vard rgn eitim deil... keke adam gibi bir okul okusaydm dediim ok olmutur ( bizim dnemimizde o okula girdiimiz puan gerekten lkenin her tarafnda her meslee girme puan idi ( saysal szel ayrm da yoktu)
neyse geyii brakalm. Herkes bir ekilde yatrm yapyor. benim yatrmm uzun vadeli ama ksack ( 35 yl ksadr bence) borsa hayatmda grdm bir ey var. trader iseniz ok eyi bilmek gerek ve ansnzn da yaver gitmesi gerek. bir de kar alp ayrlmay bilmek gerek... temel analizde ise bir hisse alrsnz. ansnz var ise ksa srede, yoksa bir sre sonra hisse elbet ederini bulacaktr. bulduunda gene bir ksmn baka alana tamanz gerekiyor. yani ALARK 5 dolar olduunda bir miktarn karm olmalydnz. imdi 10 dolar olduunda, 15 dolar olduunda yapmanz gerektii gibi.
ALARK benim iin nakit kazanan ve nakiti ok iyi yneten bir irket. temel olarak iyi bir fiyattan aldysanz hayatnz deitirebilir. ama trader iseniz bir sebep iin alrsnz ve gereklemesine gre satar karsnz. H. kahraman bir ara satt iin pimanln dile getirmiti. 2022 ve 2023 de kazandklar paray ok iyi kullandlar. bir ok enerji irketi nmzdeki dnemde yaptklar sper ??? yatrmlar nedeniyle ok zorlanacaklardr. eer tutarsa ALARK krizlerde bile sarslamayan bir yapya kavuacak.ama trader olarak bu yapy bilseniz de yakalayamazsnz. Belki Haydar Acun farkl bir fon yneticisi olarak saylabilir.
teknik analiz benim alanm deil belki zamanlama asndan ok nemli olabilir ama temelle birlikte olmazsa ok can yakaca kesin

Alnt yaparak yantla
Yer mleri