hazır x yasaklısıyken biraz daha forumsal takılalım...
bir ara yıllar önce Tüpraş alsaydık şimdi portföyümüz sanırım 2 kattan fazlaydı...
Borusan almazdım ama o çok ayrı bir hikaye...
Eczacı İlaç akılımın bir köşesinde takiptekilerden idi. ALARK çok iyi bir fiyat olsa bir miktar alıp değiştirilebilir portföy çeşitlendirilebilirdi.
bazı şirketler vardı dönem dönem ayrıntılarına baktığım.mesela AKSA gibi...
takibimde olan ama Gökhan Bilig nedeniyle mecburi ilgilendiğimiz 3 şirket vardı. sistem aynı, şirketin defter değeri bu... açıkçı avı yapılacak, a.... s.... gibi söylemlerde en geride TRENJ vardı. şimdilerde ALARKı bırakıp gidiyor... kendi adıma yıllar önce alıp sattığım son dönemlerde kamu şirketi haline geldiği için dokumadığım ama bir şekilde nasıl THY takip ediyorsak onları da takip ediyorduk. peki ne oldu da ipmat bizi bırakıp gitti... muhtemelen kahramanımız bir gümüş kurşunu yedi ve bizim şirketi benim x hesabı gibi askıya aldı. ikizler altını da katmış giderler iken bizde pek ralli havası olmadı.
Tamam ALARK speki sn fumanın dediği gibi gerçekten çok zalim... sosyal medyada çok salakça da olsa müptezelleri kullanıyor. sahi müüpteze4l astorun rallisinin bittiğini ve artık iş bankasını alacağını söylemişti. bu yüzden ALARKta küfredem,iyordu en son. halbuki bütün yalanları cevap olarak kendisine yapıştırılıp küfürleri ailesine iade edilmişti. düşününce bu kişi gerçekten çağdaş değilse de ikiz kardeşidir

...ALARKta son bir ayd Ziraat satmış. bu satış fonlardan mı bilmem ama iyi satış. Ziraat eğer kamu gücü emeklilik fonları ise ki emeklilik fonları kendi adlarını bildiriyorlar...
bu malı ise karşılayan TEB ( flamingo ihtimali) ve AK. bir malın çözülmesi iyidir ama takasta güçlü olan bir malın dökülmesi hoş değil ( müptezel bunu da kullanacak ama ben görmeyeceğim),
neticede nasıl kozalaklarda ( bilenlere bir sürü tabir koyduk tarihsel) açıkçılar yükseltiyorlar ise bizde de o açıklar kapanacak. hele bir ralli havası olursa bütün açıklar bir an önce kapatılacağı için ( son günlerde bazı alışlar sanki ya kapanalım bari yoksa zemheri ayazı bizi gebertecek diye alım yapıldığını düşünmeye başladım) alımlar hızlanmalıydı. sanırım ralli haricinde endeks mühendisliği ile bazı şeyler götürüleceği için açık kapatmak yerine oyalanıp gerekirse tetikte beklemeyi tercih ediyorlar. sahi bizim spek de mi açıkçı. müptezel onca yalanı açıklar için mi söylüyor...
Yer İmleri