sn fuma
izlediyseniz dün Gotion ile ilgili verilen cevapta CEOnun tavrý tam istediðim tavýrdý. soruyu soran bendim, MERAM yatýrýmlarý da soran ben oldum, çünkü 425 milyon dolarlýk yatýrým az bir yatýrým deðil hisse baþý 1 dolar, þu anki firma deðerinin yarýsý. bu yatýrým her þeye raðmen yapýlýr mýydý diye düþündüm. yatýrýmlar konusunda Çin çok agresif ve gerçekten iþletmeyi batýrmamak için 4 deðil 8 kulakla çalýþmak gerek. ben kendi adýma çöpe atýlan paralar yerine temkinli gidilmesini tercih ediyorum ( kendi adýma 3-4 iþ için yatýrým yaptým son 3 yýldýr. bir de projem var ve hiçbirinden verim elde edemedim. züðürt tesellisi olarak iþlerin açýlmasýný bekliyorum. kirazcýlýk beceremedim, ülkede de çok zor tarým. antika halý biriktirmek ve sonra ticaretini yapmak henüz biriktirme aþamasýndayým deyip kendimi avutuyorum ama epey bir sermaye gömülü duruyor. bal ticareti kendim yerim di,ye ses etmiyorum). bunlardan gördüðüm paranýn kýsýtlý olduðu þu emekli bütçesinde daha muhafazakar olmalýydým. olan kaynaklarýmý da verimsiz yerlere saçtým bu durum en azýndan yaþam kalitemi düþürdü...
425 milyon dolar çok para, 1 milyar dolardan fazla tarým yatýrýmý çok para. ama illa her hal ve karda bodoslama girmek yerine üfleyerek gitmeleri daha güzel. o yüzden dün Webinarda yatýrýmlarla ilgili konuþmalarý beðendim...
sizin teoriniz beklentiyi yönetmek, ben ise beklentimi belirleyip bekliyorum. ama takip hususu çok önemli. kar yaðdýðý gün tozar ALARK caný istediðinde.
Son düzenleme : tovbekar; 12-03-2026 saat: 13:18.
Alarko Holding, 4Ç25’te 875 milyon TL net zarar açýkladý (4Ç24: 2,6
milyar TL net kar).
Zayýf operasyonel sonuçlar, yatýrým gelirlerindeki
yýllýk gerileme ve tek seferlik vergi gideri net karý baskýladý. Konsolide
satýþ gelirleri ayný dönemde yýllýk bazda %150 artarak 1,4 milyar TL’ye
yükseldi (4Ç24: 559 milyon TL). 2025 yýlýnýn tamamýnda konsolide
satýþ gelirleri 8,7 milyar TL, net zarar ise 1,2 milyar TL olarak
gerçekleþti. Enflasyon muhasebesi kaynaklý net parasal kazanç 4Ç25’te
1,7 milyar TL oldu. Sonuçlarýn ardýndan 12 aylýk hedef fiyatýmýzý
155,00 TL seviyesinde koruyor ve AL tavsiyemizi sürdürüyoruz.
Tacirler Yatýrým Menkul Deðerler A.Þ.
https://news-files.foreks.com/attach...NTINOTLARI.pdf
pusula yatýrým toplantý notlarý
sn british,
Þayet daha fazla Devlet teþvikleri olmayacaksa þu anki teþviklerle biz çinlilerle rekabet edemeyiz, Bakan Beyden randevu istedik, olmazsa vazgeçebiliriz diye bir ifade kullanýldý dün ve benim hoþuma gitti. Ýstediklerimiz olursa 2026 sonunda bütün yatýrýmý 425 milyon dolar yapabiliriz ifadesi var...
daha önce distribütörlük aldýlar ve bu distrübütörlük ile ihalelere giriyorlar ama kazandýklarý sanki olmadý. bu piyasa gerçekten çok kötü. iyi bir kar olup olmayacaðý belli deðilse, kýt kanaat bir olasýlýk için 425 milyon dolar gömmek akýl karý deðil...
Olan olmus insann icindende gelmiyor neye bakacz domates fiyatinami. Santral varken hic deglse bir barem vardi. Yazýk olack o paralara bence ilerde alintilarim bunuda 2 sene sonra
Yer Ýmleri