Kendi adýma rahatsýzlýðým olsa da þirketin gerçekten iyi iþler yaptýðýný ve küçük ortak olarak içinde olduðum sermayeyi çarçur etmediklerini görüyorum...
Sürdürülebilirlik benim bildiðim mi bilmem ama bir küçük yatýrýmcý için sürdürülebilirlik oyunun içinde yeterli sermaye ile kalabilmektir. bu trade edenler için olsa da zaten trade yapmayan hisselerini adam gibi seçen küçük yatýrýmcýnýn yaptýðý araþtýrmak, bir/birkaç hisse belirlemek ve biriktirmeye çalýþmaktýr...nasýl bir dünyadayýz bilmiyorum ama gerçekten zor dönemlerdeyiz ben bazý þeyleri anlamýyorum...
1-mesela bu içerik olarak özel hallerini pazarlayan mesela mini etekli öðretmene ayda 1 milyon kazandýran ne? gerçekten hangi salaklar bu parayý ödüyor. sadece o deðil medyada önüme düþen bir çok zart zurt içerikleri, bilmem kimin anasýný hangi gerekçelerle izlemeye çalýþýyorlar. bu salaklýklar sürecek mi, ve gerçekten sürecekse dünya nereye gidiyor...
2- hangi salak 6 000 lirasýnýn bir haftada 30 000 ayda 200 000 olacaðýna inanýr... adam reklam parasý verip oltaladýðýna göre muhakkak veren var...
3-hangi salak borsada, altýnda, forexte, kriptoda birdenbire milyonlar kazanabileceðini düþünüyor... Gerçekten altýn alýp artacaðýna inanýyor ve bunun için banka kredisi çekiyor iseniz nasýl bir alýklýk içinde olduðunuzu hadi bilmiyorsunuz etrafýnýzdakiler de uyarmýyor mu? banka salak mý sana kredi verip yüzlerce eleman çalýþtýrdýðý bir alanda fýrsatlarý kendi kullanmadan al benim güzel müþterim zengin ol desin...
4- hangi salak ponzi sistemini kullanarak müthiþ yatýrýmlar yaptýðýna inanýyor... bu tosuncuk çýktýðýnda ben kamuda idim. bunu ballandýrarak anlatan kiþiye sahi keçileri kim güdecek demiþtim... ama gördük ki birileri bu sistem için krediler çekiyor, hayatýný riske atýyor...
Arkadaþlar eðer emek olmadan yemek istiyorsanýz hesabý nasýl ödersiniz bilmem ama birileri hesap ödeyecektir. baþkasýnýn parasýyla zengin olamazsýnýz. hele tefecilerin vs... birileri dese ki al bu parayý ödeme diye doðru bir þansýnýz olabilir... sahi son dönemde borç ödeme ile ilgili insanlarda ödemem olur biter diyenler çoðaldý. ya da size gelip bana 10 milyon verir misin diyenler ( ben gariban bir emekli olduðum için bana diyen yok ama bir tanýdýðýma mal varlýðýnýn neredeyse yarýsý kadar olan bu miktardan daha fazlasý istenmiþ... son çaremiz sensin. peki bunu ödeme þansýnýz var mý yoooo, peki karþýdaki salak mý?...
bu noktalarla ilgili gerçekten benim anlamamý saðlarsanýz sevinirim. borsaya ALARKa gelelim... ben bir hayal kurdum... bunun çoðunu gerçekleþtirdim. þimdi bu hayalin ikinci aþamasýndayým...2030 yýlýnda gerçekten level atlamak... hisse fiyatý þu anda 2 dolar ise 2030 hedefim 10-20 dolar arasýnda. vaadedilen karlar olacaksa ( mesela MERAM 400 milyon dolar yýllýk yatýrýmý kendi kar ve anapara ödemesi ile yapacaksa,) bunun bilançoya yansýmayacaðýný söylemek mümkün deðil... ben baþka ne yapacaðýmý bilemediðim birikimimi bu hayale koydum. sabýr dýþýnda eðer ömrüm olacaksa baþka yapýlacak bir þey yok. Geçmiþte benzerini yaþadým. gelecekte de yaþamayý ümit ediyorum.
Ha ola ki olmadý... benim gözümde þu anda hissenin olmasý gereken deðeri 5 dolarýn üzerindedir. birileri bunu farketmedi ise kendileri bilir. ben bu fiyatlara bu hisseyi alýrým. Alýr ve tek tek takip ederim ne yapýyorlar diye. ALARK almak zorunda deðilsiniz. gidin bir hisse belirleyin ve çalýþýn... birikim yapýp deðerlendirin ve bekleyin...kimse size bedava bir þey vermeyecektir ama bazen fýrsatlar sizin ayaðýnýza gelir siz farkýna varmazsýnýz... ha litfen bilmiyorsanýz trade ederek, taklalar atarak bir yerlere varmaya çalýþmayýn belinizi sakatlarsýnýz![]()

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri