neva91,
Bence geç kalýnmadý.. Sektörün gerçekten farkýna varýlmýþ deðil. Önemli yatýrýmlar olacaktýr. Konuþtuðumuz þey aslýnda Alarkonun açýklamýþ olduðu ilk faz yani montaj tesisi. Bu zor deðil.. Bugün isteseler tesisisi kýsa sürede hazýr ederler.. Belki proje olarak hazýr bile olabilirler. Aþaðýda siteleri mevcut.
https://www.alarko-gotion.com/tr/
Girmemeleri gereken konu ise bence 2. aþama olan batarya hücrelerinin üretimi. O iþ alarkoyu bence aþar.. Zor bir iþ bence.
Ayrýca þirket neden bu kadar dallanýp budaklanmak istiyor onu da anlamýyorum.
Tarým zaten baþlý baþýna büyük bir iþ.. Gübresi, tohumu, serasý, meyve kurutmasý gibi döngüsel bir iþe girdiler. Bu iþi akýllýca becerebilseler þirket zaten seviye atlayacak.
Tovbekar abi
Video izledim.. Yazdýklarýmýn hepsi videodan deðil.. Bilgilerin bi kýsmý benim þahsi yorumum.
Çinlilerin ölümüne rekabeti ise tamamen konjektürel.. Yani bu kadar baþý boþ para olmasa (saçma finansal sistem ve baþý boþ batýk para ve sonucunda kar etmeyen zombi þirketler) böyle birþey de olmaz.. Ýþte sadece bu durum bile altýn standardýnýn önemini anlatýyor.. Altýn standardýnda olsak bu söyledikleri durumlarýn hiçbirisi olmazdý.. Zarar eden þirket batacak piyasa dengesini bulacaktý.
Türkiye'deki þirketlerin toplam üretim kapasitesi 10GWh 'in üzerindedir. 2030 yýlýna kadar hedeflenen kurulum ise 7.5GWh. Avrupa pazarý ise ancak mevcut üretim kapasitesini doldurabilir. Atý alan Üsküdar'ý geçti ki enerji alanýnda bu kadar pasif ve tecrübesiz olan bir þirket bence bu alana da girmemeli. AKSA bile en büyüklerden EV energy ile girdi ki kendi 2GWh'lik þahsi santral projeleri var. Katýlýyorum tarýma odaklanýlmalý. Ek olarak Pomega'yý da korumak zorunda Devlet. Montajcýlara ekmek yedirmezler.
"Adamýn ahmaðý malýný gereksiz övermiþ, daha ahmaðý da baþkasýnýn malýný yalan yere yerip kendi malýný övermiþ"
sn ekserji,
bu iþin 2 safhasý var doðru. birinci aþama montaþ ki çok az bir yatýrým. ama þirket sanýrým daha fazlasý için piyasaya girmek istiyor. 425 milyon dolarlýk bir yatýrým bu sadece kendisinin mi yoksa bütün yatýrým mý bilmiyorum. ama þirketin ( gotion) seçiminde ve açýklamalarda teknoloji transferi yapýlmasý da vardý.
Enerji alaný tarýmda olduðu gibi stratejik. özellikle körfez savaþýnýn geldiði noktada bu durum daha bir ortaya çýktý. hatta CENALin devrinde belki de stratejik bir hata yapýlmýþ bile olabilir. dikkat kar için demiyorum. stratejik... Kar önemli kardan daha çok finans yönetimi çok önemli. Bizler kamuda iken bütçe iþleri bize trý vrý gelirdi. zaten kimse düþünmezdi de. ama yarým kalan yatýrýmlar, gerçekten sürüncemede býrakýlan ve devasa harcamalara raðmen bitirilemeyen iþleri görünce belki de uzmanlýk eðitiminde ilk eðitimin bütçe ve kaynak yönetimi olmasý hususunu atlamamdan kesinliðe kavuþturmak gerekir diye düþünüyorum.
Finans yönetimi olmadan þirketlerin bataða saplanmamasý mümkün deðil. ALARKta finans yönetimi var. ama ALARKta müthiþ bir kin var. bazýlarýnýn iddialarýnýn aksine yönetimin adamý olmaktan çok afaroz ettiði bir adam olarak ( bunu defalarca yazdým anlamak istemeyen sosyal medya silahþörleri anlamayacak ama tekrarlayayým. ben yönetimi 2 konuda SPK ya þikayet ettim. sonuç çýkmadý ama benimle telefon konuþmalarý kesildi ) sadece yazýlý sorular sormaya baþladým. ama yazýlý sorularda kuru cevaplar çoðunlukla konuyu kapatmaya yönelik cevap verdik mdiye geçiþtirme iþi. halbuki konuþmada bazý bilgiler birbirini çaðrýþtýrmakta idi. þimdi bu yatýrýmlar gerçekten ne kadar yapýlmak isteniyor. HÝT 30 ile kurtarmýyorsa yeni teþvikler verilecek mi bilmem. nasýl olsa kaynaklar da sýnýrlý olduðundan bu yýl sonuna kadar þekillenir diye düþünüyorum...
95.15 bye bye. Sürpriz düþen hisse buldum)
Ayný fikirde deðilim. Her stratejik iþ kolunda olmak zorunda deðiller.
Batarya hücresi üretmek büyük bir kumar. Teknoloji seçilen yöntem ile ilerlerse süper karlar mümkün ama Çin gibi bir rakip var. Sen de paylaþtýn adamlar ölümüne rekabet ediyor. Ölümüne kapasite artýrýyor.
10 yýllýk fiyat deðiþimi de ortada. Teknoloji çok hýzlý deðiþiyor. Ayak uyduramazsa büyük zarar olur.
Bizim kar etmemiz tamamen þansa bala olur. Umarým vazgeçerler.
Cenal konusunda ben en azýndan kendimce netim. Ýyi oldu. Umarým bir an önce tamamlanýr.
Bir yýl rekor kar bir yýl zarar olmasýndansa az olsun öngörülebilir olsun.
Ýyi olduklarý daðýtým iþine odaklansýnlar.
Havacýlýk ve uçak dönüþümüne odaklansýnlar.
Açmayý vaad ettikleri otele odaklansýnlar. Haber var mý açýlýþ tarihi ile ilgili? Açsýnlar artýk þu oteli.
Yatak kapasitesi x2 olacak. Önemli getiri olur.
Planladýklarý tarým iþinin en azýndan yarýsýný kursunlar. Kendileri diyordu ölçek ekonomisi. Eðer yeterli büyüklüðe ulaþýlmakdýkça kar beklemek hayal olur tarým sektöründen.
- tohum ýslahý
- gübre
- sera kurmak
- sebze kurutmak
Herbiri baþlý baþýna büyük iþler.
Kýsaca þu ortamda yeni iþ kolu deðilde eldekilere kaynak ayýrýp ayaðý saðlam basmalarý temmennim olacaktýr.
otelin iþletmeye alýnýþý haziran ayý itibariyle inþaat tamamlanacak 1 haziranda turizm grubuna devredilecek. açýlýþa onlar karar verecek
https://www.alarko.com.tr/yatirimci-...nari/videolar/
20. dakika
stratejik bazý iþler þirketin diðer iþlerine deðer katar. zaten yoðurdu üfledikleri için yanlýþ adým atmayacaklarýný düþünüyorum...
Teknik anlamam ama 93.70 falan memnun eder beni.
Yer Ýmleri