Cok yazdim hakkinizi helal edin,inaninki fiyat umrumda degil,upuzuncuyum..
Maliyet tovbekar abim kadar olmasa da 30 kusur lerde..
Sadece yeni yatirimci icin,bizler icin kafa karisikligi giderilsin.
Cok yazdim hakkinizi helal edin,inaninki fiyat umrumda degil,upuzuncuyum..
Maliyet tovbekar abim kadar olmasa da 30 kusur lerde..
Sadece yeni yatirimci icin,bizler icin kafa karisikligi giderilsin.
Ýncitmeden veriyiler
Memleket muhasebesine girersek hiç çýkamayýz, sadece borsa deðil ülke baþtan sona kokuþmuþ. Direkt Alarko'dan örnek vereyim. Þu an hissede kan kusturulmasýnýn nedeni (güya)Alaton'larýn Alvimedica'da yaþadýðý finansal çöküþ. Ne olmuþ Alvimedica'ya, Cem Fadýl Bozkurt adýnda bir þahýs Alatonlarý sahte harcamalarla 2 milyara yakýn dolandýrmýþ. Mahkemede bu davalar devam ederken bu vatandaþ ne yapmýþ, Adalet Partisinde baþkan yardýmcýlýðý görevini üstlenmeye baþlamýþ. Ne adalet amaAlatonlarda da artýk nasýl bir boþvermiþlik varsa 2 milyar dolandýrýlabiliyorlar...
Bu aile Alarko'nun %30 undan fazlasýna sahip, tabi sadece kaðýt üstündeki rakam bu, belki çok daha fazlasýna sahipler. Burada saðolsunlar sabah akþam alarko güncellemeleri, haberleri kovalayan, bakkal hesabý potansiyel gelirleri kovalayan insanlar var, bir yanda da þirket sahiplerinin abidik gubidik iþleri, hareketleri, iþ iliþkileri... Þimdi bu insanlar Alarkoya güvenerek hata mý ediyor doðru mu yapýyor.
Sayfada biri yazmýþtý hatýrlamýyorum kim yazmýþtý, inananlar kalacak inanmayanlar satacak diye. Çok doðru bir laf, yatýrýmýn borsanýn özü de bu zaten. Ama burada þöyle bir çatýþma var, benim þahsen þirketin faaliyetlerine olan inancým sonsuz ama þirketin sahiplerine olan inancým neredeyse sýfýr. Bu durumda yatýrýmcý inanmaya devam etmeli mi etmemeli mi. Bunun cevabýný vermek zor.
Burdaki TAKYÝDAT kalkarsa paranýn nereye gittiði belli olur.
![]()
Türkiye, kazýðýn her türlüsünü ayrý ayrý deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetiþen biri dünyanýn baþka bir yanýnda sýkýntý yaþamaz.
Re-twittlediklerim katýldýðým anlamýna gelmez!
sn british
takyidatýn kaldýrýlmasýný duyuracaklar mý bilmem. ama geçtiðimiz yýlbaþýnda þirket hakkýnda SPK ya dilekçe verdim ve
"01/02/2023 tarihli kap haberinde Yönetim Kurulu Üyeleri Leyla ve Sedat ALATON tarafýndan borsada iþlem görmeyen pay senetlerinin borsada iþlem gören tipe dönüþtürülmek üzere baþvurulduðuna dair bilgiler yer almaktadýr. Holding tarafýndan 22/12/2021 tarihinde yaptýðý bir duyuruda sözkonusu yönetim kurulu üyelerinin hisselerinin Ýshak Alaton Holding A.Þ ye devredildiðine dair Beþiktaþ 6. Noterliði yazýsýnýn ulaþtýðý belirtilmiþti. Ayrýca Geri Alýnan Paylar Tebliðinin 11 maddesi kapsamýnda þirketin yönetim kontrolünü elinde bulunduran ortaklarýn ve yakýnlarýnýn hisse satamayacaklarý sýnýrlandýrmasý yer almaktadýr. Merkezi Kayýt Kuruluþuna baþvuruya esas olan hisseler ile ilgili sahiplik durumu ve yukarýdaki teblið ile ilgili sýnýrlandýrmalar hususlarýný þirkete sorduðumda kendilerinde bilgi olmadýðý ifade edilmektedir. Yönetim kurulu üyelerinin ilgili tebliðe aykýrýlýk ve sahipliði bildirmeyerek þeffaf davranmadýklarý hususlarýnda gereðini arz ederim"
malum 2 soru var cevap tekti
"Ýlgi:14.02.2023 Tarihli Baþvurunuz
Sayýn ilgili, baþvurunuz kayda alýnmýþtýr. Geri Alýnan Paylar Tebliði'nin 11 inci maddesi 1. fýkrasýnda "Bu Teblið hükümleri çerçevesinde genel kurul tarafýndan onaylanmýþ bir gerialým programýnýn bulunmasý halinde bu program süresince veya bu Tebliðin 5 inci maddesinin dördüncü fýkrasý uyarýnca geri alým kararý alýnmasý durumunda, ortaklýðýn yönetim kontrolünü elinde bulunduran ortaklarý veya bunlarla yakýndan iliþkili kiþiler tarafýndan ortaklýk paylarýnýn borsada satýþ iþlemi gerçekleþtirilemez." ve 2. fýrkasýnda "Birinci fýkra hükmü saklý kalmak üzere, bu Tebliðin 12 nci maddesinin dördüncü fýkrasý uyarýnca açýklanan sürenin baþlangýç ve bitiþ tarihleri arasýnda veya bu Tebliðin 5 inci maddesinin dördüncü fýkrasý uyarýnca geri alým kararý alýnmasý durumunda, ortaklýkta ve/veya baðlý ortaklýklarýnda Kurulun özel durumlara iliþkin düzenlemelerinde tanýmlanan idari sorumluluðu bulunan kiþiler ile bunlarla yakýndan iliþkili kiþiler tarafýndan ortaklýk paylarýnýn borsada satýþ iþlemi gerçekleþtirilemez." hükmü bulunmakta olup, bu hükümler Borsa Ýstanbul AÞ'de (Borsa) paylarý iþlemler gören þirketler tarafýndan kendi paylarýnýn geri alýnmasý iþlemlerinde uygulanmaktadýr. Þirketlerin yönetim kurulu üyelerinin sahibi olduðu ve Borsa'da iþlem gören tipe dönüþtürülen pay senetlerinin satýþýný kapsamamaktadýr.
Diðer taraftan, Kurulumuza ulaþan ihbar ve þikâyetler, sermaye piyasalarýnda gerçekleþtirilen iþlemler ve sermaye piyasasý araçlarýna iliþkin geliþmeler, 6362 sayýlý Sermaye Piyasasý (SPKn) Kanunu'nun 88 inci maddesi çerçevesinde deðerlendirilerek gerekli görülen hallerde Kurulumuz tarafýndan ayrýntýlý inceleme yapýlmaktadýr. Yapýlan incelemeler sonucunda mevzuata aykýrý bir durum tespit edilmesi halinde incelemelerin kamuyu ilgilendiren sonuçlarý Kurulumuz Bültenleri aracýlýðýyla kamuya duyurulmaktadýr"
sonuçta Beþiktaþ noterliði ile iigili cevap yok ve satýþ yapýlmasý hazýrlýðý satýþtan deðildir manasý çýktý. þirket tarafýnda ise artýk benim sorularým ile ilgili cevaplar biraz tekitle verilmeye baþlandý
Yer Ýmleri