bugün dehşet bir gün oldu.... sn devai dertin topicinde bir söz üzerine yazışmıştık bugün.
""If you aren't willing to own a stock for 10 years, don't even think about owning it for 10 minutes." (Bir hisseye 10 yıl boyunca sahip olmak istemiyorsanız, ona 10 dakika bile sahip olmayı düşünmeyin.)
Bu söz Warren Buffet'a ait. "
ülkemiz böyle bir ülke... bir anda her şey altüst oluveriyor...
yıllar önce elimde bir senet vardı. kuş uçmaz kervan geçmez bir ülkedeydim ve hissenin nasıl gümbür gümbür düştüğünü izleme şansım olmuştu. akıllanmış mıydım hayır... daha sonra da böyle bir dönem atlatmıştım...
şimdilerde param değerli. çoluğumun çocuğumun nafakasını, maaşımdan teker teker biriktirdiğim ve bir seviyeye getirdiğim ya da getiremediğim birikimimi nasıl kurda kuşa yem etmemeye kararlı isem aynı şekilde büyük konuşmak olmasın ama dünya yansa benim hisseme bir şey olmaz . bir gün toparlar ancak bir müddet zaman kaybederim diyecek durumdayım...
şaş kaza satıp alttan almaya çalışıyorsanız bu müthiş bir fırsattır. ama gördüğüm şu bir çok insan terste kaldı. trade yapıp üç beş kuruş kazanır mıyım diyen insanlar maalesef belki de aldığı borçları, kredileri ödeyemez duruma düşecekler...
ALAN PATONun ağla sevgili yurdum diye bir kitabı vardı. ülkemiz bunu da atlatacaktır. belki de yapılan hesaplar tersine çıkacaktır. ne olursa olsun hisseniz için şirketiniz için iyice araştırmadan karar vermeyin. borsanın kapanabileceği bir durumda dahi rahat uyuyabileceğiniz bir parayla alınmış bir hisseyle yatırım yapmaya çalışın. işte bu yüzden ALARKın muhafazakarlığı, borçtan kaçışı, teennisi önemli...
Umarım bugün fazla incitmezler, mokoko zamanı. Ülkeyi bu hale getirenlerin Allah belasını versin, ne diyeyim. Üç kuruşumuza göz dikmişler.
Cok dustu ya
Yer İmleri