Leyla Ablam sağolsun bu akşam tatlı niyetine EJDER meyvesi yiyeceğim 😂😂😂 DEJAVU mu olduk ne şaka maka. Bu kadına ne kadar para lazım![]()
Leyla Ablam sağolsun bu akşam tatlı niyetine EJDER meyvesi yiyeceğim 😂😂😂 DEJAVU mu olduk ne şaka maka. Bu kadına ne kadar para lazım![]()
"Adamın ahmağı malını gereksiz övermiş, daha ahmağı da başkasının malını yalan yere yerip kendi malını övermiş"
Keşke şirket bu kadının ortaklığı miktarındaki tüm parayı verip bu kadına yol verebilse.. Yeter arkadaş her 2-3 yılda bir satıyor.. İnşallah bitecek o hazır para..
Borsada herkes aynı 10 hisseye bakarken, BIST'in içinde gizlenmiş bir elektrik dağıtım devi var.
44 milyar TL'lik bir holdingin içinde, tek başına ~10+ milyar TL kar üreten bir şirket saklı.
Ve 1 ay önce her şeyi değiştiren bir onay çıktı.
ALARK'ı anlatıyorum. 🧵
2/
Önce kaba fotoğraf:
Fiyat: 106 TL
Piyasa değeri: 44,2 milyar TL
PD/DD: 0,54 → defterinin yarısı
Özkaynak: 82,3 milyar TL
Klasik "holding iskontosu" diyip geçebilirsiniz. Ama bu sefer iskontonun altında bir hikaye var.
3/
Hikayenin merkezi: Alcen.
Alarko + Cengiz Enerji'nin %50-%50 ortaklığı. İçinde iki ayrı dünya:
⚡ MEDAŞ/MEPAŞ → Konya merkezli, 6 il, 2,5 milyon abone. Türkiye'nin coğrafi olarak EN BÜYÜK elektrik dağıtım bölgesi. Regüle, öngörülebilir.
🏭 Cenal Karabiga → 1.320 MW ithal kömür santrali. Oynak, spot fiyata mahkum.
4/
Aralık 2025'te boşanma kararı geldi:
Termik santral → Cengiz'e
MEDAŞ + MEPAŞ %100 → Alarko'ya
Ve kritik gelişme: Rekabet Kurulu 7 Mayıs 2026'da işleme onay verdi.
Bu artık "belki" değil. Kapanış bekleyen bir işlem.
5/
Peki bu takas Alarko için iyi mi?
Dipnotlara girdim. Alcen'in 1Ç25'te yazdığı zarar: -1,02 milyar TL.
Regüle dağıtım şirketi çeyreklik zarar yazmaz. Bu zarar Cenal'in eseri. Aynı çeyrekte ALARK'ın konsolide -2,87 milyar zararının da kaynağı buydu.
Alarko oynaklığı veriyor, sigortayı alıyor.
6/
Alcen'in tam rakamları (dipnot, %100 baz):
2025: 79,2 milyar ciro / 12,06 milyar net kar
1Ç26: 20,1 milyar ciro / +2,67 milyar kar (geçen yıl aynı çeyrek -1 milyar)
Özkaynak: ~104 milyar TL
Finansal borç: yok denecek kadar az
Bu şirketin yarısı zaten Alarko'nundu. Şimdi dağıtım tarafının TAMAMI oluyor.
7/
Modelleyelim. 12 milyarlık Alcen karında MEDAŞ'ın payı:
%60 ise → Alarko'nun enerji karı +%20
%75 ise → +%50
%90 ise → +%80
1Ç25 zarar kanıtı, gerçeğin %85-100 bandında olduğunu söylüyor. Yani Alarko'nun enerjiden aldığı kar bu takasla neredeyse ikiye katlanıyor.
8/
Ama asıl bomba muhasebede:
%50 ortaklıkta MEDAŞ tek satırda görünüyordu ("özkaynak yöntemi"). %100'de satır satır tabloya girecek.
ALARK 2025 cirosu: 9,5 milyar
MEDAŞ grubu cirosu: ~57-60 milyar
Konsolide ciro ~7 KATINA çıkıyor. FAVÖK -1,3 milyardan (evet, negatifti) tahminimce 11-15 milyar bandına dönüyor.
9/
Piyasa bunu nasıl fiyatlıyor, kıyas:
ENJSA: ~10 milyon abone → 122,7 milyar TL değer
MEDAŞ: 2,5 milyon abone → abone başına aynı değerle ~30 milyar eder. Kar bazlı bakarsan çok daha fazlası.
ALARK'ın TAMAMI 44 milyar.
10/
Yani MEDAŞ'ı alınca geri kalanı neredeyse bedava:
🌱 Türkiye'nin en büyük modern sera grubu (1.062 dönüm + Kazakistan)
🏨 ALGYO: Hillside + yapımı süren 785 yataklı Bodrum oteli
❄️ Alarko Carrier %42
🛣️ Kazakistan BAKAD otoyolu %33
💰 11 milyar nakit + 8,6 milyar finansal yatırım
11/
Temettü tarafı da konuşmaya başladı:
2024: 0,89 TL
2025: 2,25 TL
2026: 2,74 TL (net, Mayıs'ta ödendi)
İştiraklerden alınan nakit temettü bir yılda 2,9 milyardan 7,4 milyara çıktı. %100 MEDAŞ ile bu musluk daha da açılır.
12/
Riskler (bunlarsız analiz olmaz):
⚠️ Takasın mali şartları açıklanmadı — denkleştirme ödemesi sürpriz yapabilir
⚠️ Tarım en az 1-2 yıl daha nakit yakar, solo taraf zararda
⚠️ Holding iskontosu BIST'te inatçıdır, 0,54 orada kalabilir
⚠️ Cenal tam elektrik fiyatları toparlarken gidiyor — Cengiz'in razı olması düşündürücü
13/
Özet:
Defterinin yarısına işlem gören bir holding, kömürden çıkıp Türkiye'nin en büyük dağıtım bölgesinin tek sahibi oluyor. Onay alındı, kapanış bekleniyor. İlk tam konsolide bilanço geldiğinde piyasa bu hisseyi yeniden sınıflandırmak zorunda kalacak.
Aracı kurumlar 130-185 TL bandında hedef veriyor. 11 kurumdan 10'u AL diyor.
Yatırım tavsiyesi değildir. 📊
hayırlısı olsun fiyata olumlu yansır bence...akşam üstü bu haber gelmiş...
Sn. Leyla Alaton'a ait, Alarko Holding sermayesinin %3'ünü temsil eden payların MKK nezdinde borsada işlem görebilir niteliğe
dönüştürülmesine yönelik süreç başlatılmıştır. Söz konusu işlem herhangi bir pay satışına yönelik olmayıp, Leyla Alaton'un ortağı
olduğu diğer bir şirketin finansman ihtiyaçları kapsamında kullanacağı kredilere teminat sağlanması amacıyla gerçekleştirilmektedir.
"Vatan ne Türkiye'dir Türklere, ne Türkistan. Vatan, büyük ve müebbet bir ülkedir Türklere; Turan!
Leyla Alaton denilen en düşük yaşam formu, bu sirketten defolup gitse de hepimiz rahatlasak..hic bir seye faydasi olmadığı gibi sadece zarar..
Mkk haberini alir almaz butun mali bosalttim 110.30 ort ile..yarisini ikinci kap la geri aldim ama adim gibi eminim satacak bu mali,teminat işi hikaye..
Momentum un icine etti tek bi hareketiyle..aynısını yine yapmışti 2023 de..
Yer İmleri