Şirket bilanço beklentisini revize ediyor, onlarca iş iliskisi, kap atılıyor, enerji ve havacılığa dönük o kadar beklentisi var, tarımda devrim yapıyor. Hepsi güzel ve iyi. Zaten bunların beklentisiyle hisse sahibi olduk. Sorun bu olumlu beklentiler fiyata neden yansımıyor. Hisse niye sürekli baskilaniyor. Niye şu ortamda hisse satışı geliyor. Niye dalga geçer gibi likidite artırımında bahsediliyor. Can sıkıcı şeyler. Yazık ettiler.
Şişe tekfen enka petkim eregli aksa aksen odas sasa..
Alarko almayip bunlari alsaydık köşeyi dönmüştük...
O biçim para yapmıştık
İyi akşamlar sayın Tövbekar Hocam,
Fonların elinden toplayıp yabancıya satma kısmını tam anlayamadım alarko'nun geri alım yapacağını mı düşünüyorsunuz fonlardan malı Alarko toplayıp yabancılara mı satacak bir de hocam sakıncası yoksa beklediğiniz bir hedef fiyat var mı paylaşabilir misiniz
sn keremaras
fonların elinden alınan mallar iplikçi ile toplanır ve itina ile satılır. fonlar çok farklı olmadıkça bu işbirliğini yaparlar çünkü yükselişte kazandırılacak olan kurumlardan ziyade arka planda kalan kişiler spekler vs olacaktır...
benim hedefim açık. bir kaç yıl içinde 2 dolar kazanç hisse başı 1 dolar temettü. bu durum gerçekleşir ise piyasa muhtemelen 15-20 dolar civarında fiyatlayacaktır diye düşünürüm. benim planlarım ve hedefim buna dairdir ve zinhar yatırım tavsiyesi değildir
Tövbekar hocam bilgilendirici ve nazik geri dönüşünüz için çok çok teşekkür ederim, aklıma takılan diğer konu temettü Alarko temettü konusunda çok cimri birkaç yıl içinde bu kadar ciddi bir temettü verecek potansiyeli elbet gelir fakat verir mi orasını tam kestiremiyorum zira holding sürekli büyüyerek yatırım yapıyor
sn keremaras
ALARKO babalar döneminde pek temettü bonkörü değildi muhtemelen... geçtiğimiz 10 yılda da müthiş yatırımlar yapıldı ve holdingin çehresi değiştirildi...
sadece bakkal hesabı rakamlar
KARAKUZ 100 milyon dolar
GÖNEN 20 milyon dolar ( tam emin değilim)
MERAM 600 ( yarısı ALARK 300)
CENAL 1200 ( yarısı ALARK 600)
hem MERAM hem CENAL benzerlerinden daha ucuza mal oldu deniliyor. CENALde benzer santral kurulumu şu sıralarda 2-2.5 milyar dolarlara tekabül ediyormuş... BAKAD ki ne olursa olsun yılda 35-50 milyon dolar getirisi olacak gibi
kısaca nereden bakarsanız bakın şirket sadece enerjide 1 milyar doların çok üstünde mal varlığı edindi ve şimdiki nakitin bolluğu kömürde son yapılan hamle ile birlikte dağıtımdan gelmekte... ve tarıma yeni yatırım 1.3 milyar dolar olacak... uçak alanı ise henüz net değil... MERAMda Ventureda, yatırımda 100 milyon dolar üzerinde yıllık yatırımlar mevcut...
şimdi sürekli büyüyen bir şirket piyasada karşılığını bulacaktır. şimdilerde sn cashin de belirttiği gibi borsanın kaynakları sünger gibi çekildi, öyle ki yeni arzların büyük çoğunluğu şişirilmiş arzlar. ben geçenlerde örnek verdim SÖKE un 680 milyon TLye alındı. aynı yılın sonunda 3 milyar olarak halka arzedildi ( şirket sadece halka arzedilen % 20 ile fabrikanın tamını almış oldu) ve fiyat sanırım arzdan sonra da 5 misline çıkmıştı. madem bu kadar değerli yani 15 milyar TL olan şirket neden 680 milyona satıldı o zaman... şimdilerde birisi yazmış yeni arzlardan biri ile altı dolu değil diye...
ben kendi adıma faizle iştigal edemem, döviz altın gibi yatırımlara inanmam ticaret yapacak kapasitem yok. birikimlerimi bir yere yönlendirmeliyim ki bana ilave gelir kazandırsın ama Temettü ama büyüme ile. bu yüzden borsadayım ve muhtemelen olmaya devam edeceğim. Eğer ALARKo hesabımda olduğu gibi 870 milyon dolar yıllık kazanacak ise ya büyümeye devam edecek ya da dağıtacak...ikisi de işime gelir...
bu arada gün gelecek sn bridgerin de yapmaya başladığı hesabı yapanlar artacak. CENALde 2.5 dolar 1,087 milyar dolar yapıyor ki ALARK hissesi ne kadar değerli ortaya çıkıyor...yakında bu rakamlarda tarım için de uçak için de yatırım şirketi içinde GYO için de yapılmaya başlanır... sabretmesini bilene ve vadesini ve beklentisini iyi ayarlayabilene...
YTD
Sayın Tövbekar,
Bir miktar katkım olsun lütfen.
Gönen+Karakuz üretimleri yıllık %35-40 arası verimde. Yani (74+10)*8760*,35*1800 TL kar dersek, yıllık yarattığı nakit en kötü 450-500 milyon TL aralığında olacaktır borçsuzluğu ve ömrünü dikkate alırsak kötümser senaryoda dahi 5-6 milyar TL değer biçilecektir.
Meram için ise o zaman 440 milyon USD ödeme yapılmıştı, burasının yarattığı nakit, güneş 50mW , iletim dağıtım hatları yatırımları dikkate alırsak 1,5 milyar USD civarı değerleme çıkacaktır. Burada hiç saymadığımız ALCAR'ın şu anda piyasa değeri 14 milyar TL, burada balon bile olsa ALARK varlığı asgari 100-150 m USD arası çıkacaktır. CENAL'ı ise ÇATALAĞZI halka arzı ile karşılaştırırsak zaten 2 milyar USD altında olamayacağı gün gibi ortada. Bunların da ötesinde önemli olan şu bence, kasasındaki Nakit ve borçsuzluğu..
Yaklaşık 300 m USD nakit....zor geçecek 2024 yılı için bu ne demek? Fırsatlar....
Yer İmleri