ALcar fena gitmiyor Tovbekar abim..
Yakin zamanda sýmsýcak bi para girisi olurmu acaba holding e,carrier den ..
ALcar fena gitmiyor Tovbekar abim..
Yakin zamanda sýmsýcak bi para girisi olurmu acaba holding e,carrier den ..
tövbekar abimin dediði gibi bilançoya odaklanalým arkadaþlar.Ben aldým unuttum kazandým ALLAHA ÞÜKÜR.sizlerde unutun.
Hayýrlý olsun...Alarko Holding A.Þ. Yönetim Kurulu tarafýndan;
Havacýlýk sektöründe faaliyet göstermek üzere 30.000.000,- TL (otuzmilyonTürkLirasý) sermayeli bir anonim þirketin kurulmasýna karar verildiði daha önce kamuoyuna duyurulmuþtu.
Söz konusu þirket, "Alarko Havacýlýk Endüstri Yatýrýmlarý Anonim Þirketi'' unvaný ile kurulmuþ olup 26.09.2023 tarihinde Ýstanbul Ticaret Sicili Müdürlüðü tarafýndan tescil edilmiþtir.
Kamuoyuna duyurulur.
Ýþ resmileþmekte..
Alarko holdingin onu o kadar acik ki,tek engel sacma sapan zamanlarda yapýlan garih alaton satislari..
Golge etmeseler ,isi Ceo ya,pro lara biraksalar yað gibi akacaz..
Neyse önümüzde kote li hisse falan yok cok þükür..
Sadece sirketin satilacak geri alimlari var..onlarin satýþý da sirketin kasasýna girecek..
ALCAR dokunulmaz alaným... ve gerçekten küçük yatýrýmcý için neler çevrilebileceðinin ispatý... benim emeklilik kaðýdýmdý. maliyetim 50 lerin üzerinde iken bilanço sanýrým 2 çeyrek üstüste bozulduðu için 40 liradan sattým elimdekileri... sonra 50-100-500 vs... merak etmeyin oradan bir þey gelmez Eskiþehirdeki fabrika için daha para lazým. ama Tuzla arsasý satýlýr ise onun payý holdingin...
þirketin geri alýmlarý en fazla yatýrým þirketine satýlýr. aslýnda onun durumu da ne oldu bilebilsek iyi olacak...
kote hisseler 5-6 yýl önce yapýlmýþtý þimdi o zamana kadar rahatýz. aslýnda hisselerin satýþý aileler arasýnda rekabeti artýrabilir kimbilir belki de þirketin çoðunluðu bir gruba geçiverir bir gün...
16/02/2017 tarihinde sn antepli ne yazmýþ
"patronlar bu fiyata hisse satmazlar.satarlarsa bir cepden diðerine girer.holdingin deðeri 1 milyar tl dir.sadece ortaköydeki holding binasý ve arsasý 500 milyon tl eder.onu satsýnlar.orhanlýdaki arsayý satsýnlar.rivayý satsýnlar."
gene ayný tarih sn yorumyap
"Yabancý hisse oraný (Hareketli ortalama) %29.57...
Bugünkü oran %41.79...
Son 1 ayda yaklaþýk %3' lük bir düþüþ var(Hissenin 4,80'i gördüðü günden bu güne)...
Düzeltme yada kar satýþý denebilir.."
23/01/2017
"beceriksizligin günümüze uyarlanmýþ adý uzun vadeci...............................yav bu kagýdý layla 4,40 sattýgý zamandan buyana bekleyenleri biliyorum ben onlar kendini biliyor kadýn malý satarken bile hayaller paristi buralarda öz eleþtiri yapmayan insan yerinde sayar söyleyeyim"
sanýrým bu fiyatlar sonradan bölündü ve temettüler cabasý... 4.40 da þimdiki hisseyle 1 dolar civarý...
demek ki patronlar da yanýlabiliyor ya da zora düþünce eldekini 3.30 kuruþa satabiliyor...önmeli olan eldekini her halukarda satacak bir duruma düþmemek için dikkatli olmak. tabii Rabbim dert vermesin demek de lazým...
anlayamadýðým bir þey var... halka arzlarda furya var ve gerçekten uçuk kaçýk fiyatlar var... ayrýca bir çok þirkette müthiþ artýþlar oldu mesela enerji grubu gibi...buralarda para kazanan duayenler bu paralarý bir þekilde muhafaza edecekler ve saðlam ve fiyatlarý artmamýþ þirketlere geçecekler... diðer þirketlerde mal pazarlamasý bittiðinde ise zaten milyonlarca küçük yatýrýmcý hayata küsecek, bir daha borsaya bakmayacak, bir þekilde zararýný çýkarmak için traderlýk yapmaya çalýþacak ve sermayeyi teslim edip gidecek... belki en tehlikeli olanlarý ise yeni paralarla gelip onlarý da üttürecekler... onlarca telegram kanalý kaybolacak. onlarca RTALB tavan tavan tavan yazýp sürekli yatýrýmcý çektiðini düþünen belki de çeken komisyoncu bana ne diyecek...ama bir þekilde kazandýklarýný saðlamlaþtýrnalart ve muhafaza edenler borsa zenginleri olarak anýlacaklar ve yazvaþ yavaþ aksaçlý pozisyonlarýný hazmedecekler... belki finansal özgür, temettü yatýrýmcýsý da denilebilir...
iþte bu düþünceler vardý önceki gün... AYGAZ, AKSA,AKSEN, KORDSA, gibi ( ve bazý takip ettiðim hisseler þirketler tavana yakýndý ALARK hariç... bu þirketlerden AYGAZ ( TÜPRAÞ ve diðerlerini saymamamýn nedeni farklý) ve bazýlarý dün de devam ettiler... bence üstteki paragrafta yer alan düþünceler piyasada yer etmeye baþladý. bu genele yayýlmak deðil mal deðiþtirmektir...
Ve ALARK bu deðiþimden etkilenecek þirketlerden en önemlisidir... ama bir þekilde iplikçi veya baþka unsurlar kaðýdýn önüne duvarlar örmekteler... bence hata yaptýklarýný anlayacaklar çünkü ALARKýn potansiyeli en fazla olanlardan biri ise malý nitelikli yatýrýmcýya 120 den deðil de 180 den vermek daha doðrudur. belki de 5 dolar deðil 8 dolar demeliyim... zaten son kalanlarý býktýrýp sattýrmak için takas oyunlarý dahil hepsi tekmili birden devamlý filmler olmakta ( bu tabir 70 li yýllarýn sonlarýnda vardý bilenler bilir)... x mecrasýnda bulanýk su had safhada aranan bulunamýyor, ama bazý küfürbazlar mide bulandýrýyor ve ayý ve avcý fýkrasýnda olduðu gibi bir durum oluþtu sanki. adamlar ya da kendilerini öyle gösterenler artýk alýþtýlar ve profesyonel oldular. ya yýllardýr sürekli küfredip durulur mu ? sat defol git sana pek çok fýrsat verdi bu hisse. sanýrým onlar da bu piyeste rol alýyorlar...
kendi adýma satmam demiyorum... paslý çiviyim diyorum ve baþka alana geçmek þimdilik düþünmüyorum. satabilir miyim satabilirim ya da satmayabilirim. ama bu þekilde düþünüp düþüncemi uygulamak benim kiþisel tercihim ve kendime saygýmýn gereðidir... traþý býrakýr isek ya çok ciddi baský sýklaþarak devam edecek ya da hisse bir anda kimsenin hayal edemeyeceði yere gidecek. kafamdaki rakamlarý aþarsa bir kýsmýný sökebilirim ( henüz daha uzun zaman var). ama ülkemizde borsa ekonominin aynasý olacaksa çok canlar yanacak... ALARKta can yanmasý bence pek mümkün deðil...
zinhar yatýrým tavsiyesi deðildir
Alarko aslýnda tamda yabancý yatýrýmcýnýn seveceði bir vizyona sahip,hedefler yatýrýmlar global seviyede ,patron yahudi . Bu hisseyi uzun vadede yabancý yatýrýmcý güzel yerlere taþýyacaktýr diye düþünüyorum.
Yer Ýmleri