Sn.0101 bu da 16 Kasým tarihli, Özgür bey'in sorularima cevabý umarým aydinlatici olur.
2022 sonunda halka açýklýk seviyemiz %29.98 idi. Geri alýmlarla beraber bu oran %28’e kadar gerilemiþtir.
Bu anlamda son satýþlar sonrasýnda %33.5 mertebesine ulaþmýþtýr.
Hissedar satýþlarý sonrasý %35 bandýna gelecektir. Günlük bakmak yerine geliþim sürecini analiz etmekte fayda olduðunu düþünüyorum.
Bedelsiz sermaye artýrýmý için VUK’ta yeterli kaynak olup olmadýðý önemlidir. Yeterli kaynak olduðu vakit düþünülebilir.
Ortak hisse satýþý þirket tarafýndan karþýlanamamaktadýr zira bu SPK nezdinde kabul görmeyen bir durumdur.
Hisse geri alým programý açýklandýðý vakit hissedar satýþý SPK kurallarýna göre yapýlamamaktadýr.
Umarým açýklayýcý olmuþtur.
Hissedarýn güvenini kýrmak yönünde bizim bir çalýþmamýz bulunmamaktadýr. Her dönem faaliyetlerimizi kuvvetlenerek artýrýyoruz. Fakat hissedar satýþlarý kendi tasarruflarýdýr. Daha evvel farklý platformlarda onlarca kez tekrar ettiðim üzere Alarko Holding profesyonel ekip tarafýndan yürütülmektedir. Yatýrýmcýmýzýn büyük veya küçük olarak fark gözetmeksizin eþit ölçüde yaklaþmaya çalýþýyoruz.
Saygýlarýmla,
Tüm paydaþlar istediklerinizi sorularýnýzý, yatýrýmcý iliþkilerine iletebilirsiniz. Sn. Kalyoncu dikkate alýp cevap veriyor. Ben halen Sn. Kalyoncu ve þirketin her þeyi açýklýkla ve profesyonelce yaptýðýna, bu yatýrýmcýyý tuketse de, inanýyorum. Her þeyi kitabýna uygun yapýyorlar sað olsunlar! Hisse elimizde kaldý, ister istemez uzun vadeci olduk. Kiziyoruz, arada sovuyoruz, bela okuyoruz. Canýmýz yanýyor ve sýkýlýyor, çýkar yol bulamiyoruz bazen. Ama kendi adýma soyleyim, bu paraya ihtiyacým yok en azýndan ve bekleyebilirim. Tekrar belirteyim, þirketin temel rasyolarinda bir sorun yok, fiyatý ucuz ve benim için þu an alternatifi yok. Beklemek ve sabretmek tek çare. Ederini bulacak elbet. Herkese iyi hafta sonlarý, bol kazançlar.
Bu hisse satýþlarý þirketle alakalý deðil, konjonktür icabi..
Mecburiyetten..
Kim ne derse desin..
Þirket iyice ucuzladý, ister istemez..
Hisse satýþlarý ve savaþ bittiði anda Alarko baþka bir level a atlar..alanlarda onunla beraber sýnýf atlar..
Bir ara navlun fiyatlarý rekor kýrýyordu ve dolarda hýzla yükseliyordu.
Gsd holding hem döviz zengini hemde navlun fiyatlarý yüzünden çok konuþulmaya baþladý.
Ama gsd yerinden kýpýrdamýyordu.Piyasa inatla düþük çarpanlarla fiyatlýyordu.
Tabiki sebep patronlar.Patronlarý yüzünden kimse bulaþmýyordu.
Piyasanýnda alarkoyu geçen seneki mecburi yükseliþi çýkartýrsak yýllarca düþük çarpanlarla fiyatlamasýnýn sebebebi boþuna deðil.
Büyük para sahipleri herþeyin farkýnda bizden daha tecrübeliler.
Teþekkürler sn.paracelsus;
Temel analize göre hisse toplayan biri olarak 2018 yýlýnda hurda demir fiyatýna aldýðým hisse fiyatýnýn hâlâ hakettiði "altýn" deðerine gelmemesi üzüntü kaynaðýmýz.
Gecmiste de vedat alaton kelepir fiyata hisse satmiþtý. Ýlk genel kurulda kendisine "böyle kelepir fiyata satacak idiyseniz bilseydik, forumlarda birkaç kisi gelir hisseleri alýrdýk" dediðimde tebessüm etmiþti...
Tabii o zaman hurda demir fiyatýndaydý hisse.
Ve vedat alaton hisse satmiþtý.
Demek ki sýkýþýnca satýyorlar.
Dünyada meþhur büyük þirketlerde de ilk kurucularýn varisleri çoðunluk haklarýný zamanla kaybediyor.
Alarkoda da belki zamanla bu yaþanacak.
Mühim olan þirketin yatýrýmlarýndaki isabetliliði..
Mesela geçmiþteki kýrklareli doðalgaz santrali yatýrýmý tam bir duvara vurma iken cenal/meram/karakuz, hatta minnak olmasina raðmen gönen hes isabetli yatýrýmlar.
BAKAD da isabetli gözükmekte.
Temennim jeotermal sera yatýrýmlarýnýn da isabetli olmasý. Ýlk iþaretler müsbet gözüküyor.
Hayýrlýsý...
Son düzenleme : 0101; 09-12-2023 saat: 00:22.
Ne kadar zarif bir düþünce. Þu zarifliðin onda biri þirket patronlarýnda olsa keþke
Aþaðýdaki yazýnýzda profesyonel olduklarýný iddia etmiþler ama sevgili Özgür'ün açýklamasý tam anlamýyla bir facia malesef. Kendisi aracý kurumda yatýrým danýþmaný sýfatýyla oturmuyor, þirketin yatýrýmcý iliþkileri direktörü olarak oturuyor. Þu veya bu tarihte hisse fiyatýnda þöyle bir hareket bekliyorum diye bir ifadede bulunma hakký malesef yok. Sizin mailleþtiðiniz tarihlerde ve sonraki birkaç gün içinde alarko 115 tl deðerine ulaþmýþ. Þu an þeytanýn avukatlýðýný yapýyorum ve þu geldiðimiz noktada bunu yapmamda bir beis bulunmuyor sanýrým. En çok dillendirilen konu hisselerin bu fiyat aralýðýnda yukarýdan pazarlandýðý yönünde. Þimdi akýllara þu soru gelmez mi, çok sevgili yatýrýmcý iliþkileri direktörü sizden baþka insanlarla olan mailleþmelerinde de bu ifadeleri kullanmýþ olabilir mi veya sizle olan yazýþmasýnýn herkes tarafýndan görülebileceði öngörüsüyle bu bilgiyi paylaþmýþ olabilir mi. Bu ve benzeri soru iþaretlerine mahal vermemek adýna bu þekilde bir yazýþma kesinlikle yaþanmamalýydý. Hala daha acaba ben mi yazýlaný yanlýþ yorumluyorum diye tekrar tekrar okuyorum.
Gelelim psikolog konusuna. Sýk bir þekilde olanlara þaþýrýp þirketi eleþtiriyordunuz. Malesef Alarko böyle bir þirket, eðer her gün þaþýrmaya devam edecekseniz psikolojinizin daha da bozulacaðýný belirtmek istedim sadece. Belki kendimi biraz sarkastik ifade etmiþ olabilirim, kalp kýrdýysam özür dilerim. Ben alarkonun kaþarý olduðum için satýþla ilgili kap haberlerini þaþýrarak deðil gülerek okuyorum artýk.
Gelelim benim psikolojimeSatamadýklarýmdan piþman deðilim, aklým hala alamadýklarýmda. Uzun vade alarkolarým için hedefimi 10$ vademi 2030 yýlý olarak belirledim. Umarým Allah kaza bela vermez satmak zorunda kalmam. Hisse düþüþleri beni etkilemiyor çünkü hedefime gelene kadar düþse de çýksa da satmayacaðýmý biliyorum. Bu belki dalgalanmalardan yararlanma fýrsatý vermiyor ama dramatik yükseliþlerde de malý kaptýrma gibi bir korkum olmuyor. Size de tavsiyem eðer kendinize uzun vadeli olmak þartýyla belli bir hedef koyduysanýz ekraný kapatýp hedefinize sadýk kalýn. Yapýyorsunuz demiyorum ama gün içinde ekranda sürekli alarko takip eden birinin delirmemesi mümkün deðil.
Þu an tam iplikçinin istediði bir ortam var. 80 liralar 90 liralar alarko için çerez parasý. Bu son satýþ haberi 80 lira olursa alýrým 90 lira olursa alýrým diyen insanlarýn ellerinin gitmemesine de neden olacak, iplikçi de satanlarýn malýný bir güzel sýyýracak, bu sýyýrma iþi kaç ay olur orasý tam bir muamma. Fonlarda, küçük yatýrýmcýda bir hayli mal var ve iplikçi de gözü kolay kolay doymayan bir cinse benziyor.
Patronlara diyecek hiçbir sözüm yok. Hepsini Allaha havale ediyorum.
yýllar once mars sinema borsada islem goren AFM FILMI satýn almýstý, mars ve pegasus un sahibi borsa ve degerleme fiyatýnýn cok uzerinden bir fýyatla cagrý yapýp borsadan cýkarmýstý, isin ozu bunca zaman satacaðý hýsselerin deðeri kadar temettü bir o kadar yonetim ucretý alan patron sahiplik oranýný artýrmýyorsa ýyýce bir dusunmek gerek, halka arzda hisselerini satan patronlarýn hisselerini biz niye alýyoruz mesele ayný.
Yer Ýmleri