size de kap beðendiremedik gitti![]()
þaka bir yana basým yayým sanayi ve ticaret AÞ pek kolay olmasa gerek. beni ilgilendiren gýda alaný ve belki ünileverdeki geçmiþi belki de ümitlendiren...bence iyi iþler yapabilir...
acep bugün 128.50 üzerinde kapatýr mý yoksa oralarda bekler mi? siz teknikçiler nasýl diyorsunuz göstergeler dinlenecek mi ne... dikkat teknik hususunda zýrcahilim
neden 129 deðil de 128,5 acep iþlem hacmi yetersiz de ondan mý dinlendiriyorlar. arada haftalýklarýn da dinlenmesi gerek galiba...
dediðim gibi teknik zýr cahilim sadece duyduðum ve anlamadýðým cümleleri satmaya çalýþýyorum. kim bilir bir teknikçi gelir bizi aydýnlatýr belki
https://twitter.com/koc_ibrahim_koc/...tIBYXjDSg&s=19
M2004J19C cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
sn cash is the king
ben calendiyi tanýmam. yeni bir þirket sanýrým bakarsýnýz kendileri için alýyorlardýr. bildiðim bir þey var. ALARKO iyi yönetilen bir þirket ve gerçekten yatýrýmlar yerinde yapýlmýþ yatýrýmlar...
mesela GÖNEN HES yaz boyu ve ilkbahar boyu tam çalýþtý. bir ara KARAKUZ neden çalýþmýyor diye düþünsek de þimdilerde devreye girmeye baþladý. mevsimsellik etkisi bile düþünülmüþ yatýrýmlarda...
ALARKO arazilerle gündeme gelen bir þirket iken HES ve TES yatýrýmlarýo þirketi eksen deðiþtirtip yeni tabirle Level atlattý. bir krizde tek bir fixleme ile de borçlar bitirilip herkesi þaþkýna uðratan bir kaynak oluþturuldu. hakeza enerji tarafý ve kömür alýmlarý çok g
zel yönetilmekte...
Tarým yatýrýmlarý çok hýzlý baþladý ve muhtemelen o da çok iyi yönetilen bir sürece girecektir. hakeza benim kendi adýma yapmak istediðim yatýrýmlarda da benzer bir yaklaþým var. paramý sokaða atmak yerine gerçekten hem gýda hem arazi türü yaklaþýma girmeleri mükemmel bir durum. her þekilde mal sahibi oluyorlar. yatýrýmlar güzel giderse zaten süper ama EN KÖTÜ ÝHTÝMALLE EPEY BÝR ARAZÝ SAHÝBÝ OLUNUYOR... kendi adýma menkul kýymetlere pek inancým kalmadý. arsa ve ev iþyeri gibi gayrýmenkul hususu da artýk kafama yatmýyor. tarýmsal arazi önümüzdeki 1* yýllarýn NÝÞ alanlarýndan olacaktýr.
Uçak iþi beklenti olarak çok deðer verdikleri bir iþ. muhtemelen bu süreci benim gibiler anlamakta zorlansak da gizlilik anlaþmalarý, nerdeyse 1-1.5 yýl süren pazarlýklar düþünüldüðünde bu iþ cidden büyük olabilir...
diðer yatýrýmlarý zaten güzel þekilde iþlemeye devam ediyor...
sonuç olarak tek akýllý ben deðilim. manipule edilen menkuller yerine iyi yönetilen ve geleceði olan þirkete yatýrým yapýlýr. býrakýn düþsün býrakýn deðer görmesin ama geçmiþte 1.7 TLden almayanlar 100 TL den peþine nasýl düþtüyse ileride en kötü ihtimalle benim hedeflerimde kapýþacaklardýr. ama bu yatýrýmlarla ben hedeflerimi yükseltirim sanýrým...ister COLENDÝ ister yatýrým finasman, ister info, ister city her hal ve karda deðerli þirkete geleceklerdir. kimi 125 liradan alacak kimi 225 liradan...
YTD
bir hususa açýklýk getireyim...
kendi adýma trader deðilim... yatýrým yaptým baþlangýçta temettüye yönelik idi ( 100 000 lot alabilseydim o zamanki hesabým 50 kuruþtan bana her hal ve karda ayda bir asgari ücret ilave kaynak yapardý maalesef o kadar biriktiremedim. sonra büyük kýsmý ile ev ve bahçe aldým.). þimdi emekliliðimde bana bir destek olacak kadar hissem var ve yeni yatýrým yapacak durumum yani hisse biriktirebilecek durumum yok... ve sokaða atýlacak param hiç yok
þu sýralar biriktirebildiklerimi korumak dýþýnda derdim yok. bu yüzden benim yatýrým felsefem yukarýdaki þekilde. siz de kendi durumunuzu bilerek yaýtým yapýn...
sn cash is king
yazmanýz güzel ve bu tip kurumlardan gelecek kýlçýksýz alýmlar akýllý paranýn iþaretidir
Yer Ýmleri