Hisse geri alýmý;
Sabanci holdingde Þevket Sabancý hisselerini borsaya kote ettireli çok yýllar oldu.
Sabanci holding hisse geri almakta...
Dalia - alarko ile alakasý ne?
Þevket Sabancý yönetimde deðil.(Kavgalý)
Dalia da yönetimde deðil.(Yerine oðlunu koymuþ, kavgasýz )
Farkeder mi?
Mevzuat ne der?![]()
Getiri kavramý biraz dönemsel. Daha önce de konuþtuk. 1 ay, 3 ay, 6 ay, 1 sene, 3 sene, 5 sene..
Hepsinde farklý sonuçlar çýkar.
Pandemiyi baz alýrsanýz, Mart 2020'den bu yana ALARK THYAO kadar getiri saðlamýþ, SAHOL'u neredeyse 2'ye 3'e katlamýþ mesela..
Yýllýk bakarsanýz sonuç hüsran dediðiniz gibi.
ALARK kýsa vadede para kazanýlacak bir þirket deðil maalesef. Sabýr ve zaman gerekiyor.
Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Benim düþüncem patron önümüzde ki yýllarda oluþacak yüksek karlýlýk sebebiyle ödenecek temettülerin yüksek vergisinden korunmak için Sabancý holdingde yapýlanýn aynýsýný yapýyor. Yurtdýþýnda özel bir fon kurup kurumsal yabancýya sattým diyerek oraya geçiþ yapacak hisselerini. Bu benim kanaatim. Sermayenin tabana yayýlmasý safsatasý da bunun kýlýfý. Aaaa bak ben gerçekten sattým ayaklarý. Yersen Yem San. A.Þ
Kimin ne yaptýðý bizi ilgilendirmez, kulaklarýmýzý gürültüye týkar deðere ve potansiyele bakarýz biz. Evlatlara bugünde epey domates aldýk. Tufanda ucuz domates.![]()
Az insan çok huzur
Bugünkü hacim biraz yüksekçe son 1 aydýr günlük 5-6 milyon lot olan hacim þu anda 4,4 milyona ulaþmýþ durumda, bu fiyatlarda borsada satarsa epey saçma olur ve bir süreliðine endeksi negatif etkiler, ya özel iþlemle istediði seviyelerde verecek olmalý ya da kurumsal satýþ yapmalý..eðer deðilse art niyet ararým 5 usd ye satmadýðýný 3,4 USD ye veriyorsun.
Bu arada Dalia Haným hisselerin bir kýsmýný 55'lerden bir kýsmýný 130'lardan verdi.
Fiyatla iþi yok bence.Sn. Ric'in dediði gibi vergiden kaçýnma olabilir.
Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Yer Ýmleri