Bu asgari ücret bütçeyi her türlü zorlayacaktýr. Acaba yýlbaþýnda doðalgaz ve elekttik zammý olur mu? Bu arada Alaton ve garih ler için son iki iþ günü deðil mi?
Son düzenleme : 0101; 27-12-2023 saat: 22:40.
sn 101
.linkte 7. dakikadan itibaren enflasyon muhasebesinden bahsediyor... bana da bilale anlatýr gibi anlatýrsanýz sevinirim![]()
https://www.youtube.com/watch?v=fD5JdVwvYp8
eðer arkadaþlardan 9 aylýk bilançoya uygulayabilen yani örneklendirebilen olur ise çok hoþ olur...
Baðlý
ortaklýðýmýz Alsera Jeotermal Tarým Gýda Sanayi ve Ticaret Anonim Þirketi
tarafýndan,
Kazakistan
Cumhuriyeti'nin Çimkent þehrinde tarým ve seracýlýk sektöründe faaliyet
göstermek üzere 23.000.000,00 KZT (yirmi üç milyon Kazakistan Tengesi)
sermayeli bir sýnýrlý sorumlu þirketin kurulmasýna karar verildiði daha önce
kamuoyuna duyurulmuþtu.
Söz konusu þirket, "TOO ALSERA KZ" unvaný ile kurulmuþ olup 28.12.2023 tarihinde Kazakistan
Cumhuriyeti'nin Çimkent þehrinde tescil edilmiþtir.
Kamuoyuna
duyurulur.
Ýþbu açýklamamýzýn Ýngilizce çevirisi ekte yer
almakta olup, açýklama metinlerinde herhangi bir farklýlýk olmasý durumunda,
Türkçe açýklama esas kabul edilecektir.
Borsada alýcýlar da kazanýr satýcýlar da, açgözlüler kaybeder.
Webinar notlarinda açýklandý bu sn.0101.
13-14 Mia arasinda bir kar bekleniyor yeniden deðerleme dahil. Enflasyon muhasebesi parasal ve parasal olmayan kalemlere göre olumlu olumsuz etki yapabilir. Ancak konsolide olarak büyük fark beklenmiyor. Aþýrý pozitif, aþýrý negatif etki beklenmiyor. Bu kapsamda yýl sonu kar tahmini enflasyon muhasebesinin çok da etki yaratmayacagi beklentisiyle oluþturulmuþ.
Saygýlar.
Bu 14 milyar TL kar beklentisi ALGYO deðerlemesi dahil beklenen rakam. Benim tahminim 15 milyar TL( Eldeki nakit, Cenal son çeyrek karý, Meram varlýk tabaný son çeyrek deðerlemesi) olacaktýr.
Ancak Þöyle bir düþünelim; elindeki bilanço kalemlerinin deðerlemesi; en Büyük etki Cenal' dan gelecektir. Mevcut SPK raporlanasýnda toplam 4 milyar TL (Alarko payý 2 milyar TL ) civarý bir deðeri olmalý.2017 sonunda 1 milyar USD deniyordu kur 4 olsa 4 milyar TL yapar. Yazýlan amortismanlarý dikkate alýrsak belki de 3 milyar TL ye düþmüþtür defter deðeri. Þimdi 30 milyar TL olsa, 27 milyar/2 = 13.5 milyar TL deðerleme karý gelir. Bunun yanýnda Meram Güneþ, diðer sabit kýymetler, Antalya, Tuzla, Holding, Carrier arazileri, Sera deðerlemeleri vb dikkate alýndýðýnda buralardan da 6-7milyar TL deðerleme karý geleceðini düþünüyorum.
Bh durumda defter deðerimiz en az 45 milyar TL seviyelerine ulaþmýþ olacaktýr. Bildiðim kadarý ile bu deðerleme karý SPK raporlarýnda kar okarak yazýlmayacak ancak VUK a göre bilançoya yansýyacaktýr.Bu durumda elde edilen 2024 karý ve yeniden deðerleme ile 2024 sonunda 90 milyar TL defter deðerine ulaþabileceðimizi tahmin ediyorum.
Yanlýþ anlamýþ olabilirim ama..31.12.2023 bilançomuza deðil de 31.03.2024 bilançomuza yansýyacak galiba bu enflasyon muhasebesi...Ben 31.12.2023 bilançolarýnda gözükecek diye zannetmekteydim.
Demirbaþ, arsa, bina v.s. deðerlemeleri özkaynaklarda artýþ olmasý manasýna gelmekte,
Özkaynaklarda artýþ da, PD/DD oranýnýn 1'in altýna inmesi veya 1'e doðru yaklaþmasý neticesini verir.
Sayýn bridger'in tahmin rakamlarý buna iþaret etmekte..
Bu da þirketleri deðerlememizi daha objektif hale getirebilir ve onlara bakýþ açýmýzý rahatlatabilir.. diye düþünüyorum.
Yer Ýmleri