Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
27,50 10% 100,59 Mn 23,70 / 27,50
67,65 10% 515,04 Mn 61,70 / 67,65
11,00 10% 3,88 Mn 9,80 / 11,00
1,65 10% 54,88 Mn 1,52 / 1,65
14,75 9.99% 88,63 Mn 13,54 / 14,75
10,53 -10% 2,12 Mr 10,53 / 11,55
20,40 -9.97% 202,36 Mn 20,40 / 23,86
402,25 -9.96% 524,05 Mn 402,25 / 448,00
260,25 -9.95% 1,61 Mr 260,25 / 283,50
4,58 -9.84% 46,70 Mn 4,58 / 4,58
325,00 0.46% 12,23 Mr 319,00 / 326,25
3,16 6.4% 11,83 Mr 2,98 / 3,20
135,00 8.09% 10,01 Mr 118,60 / 135,00
221,50 6.54% 9,91 Mr 209,00 / 225,00
269,00 2.28% 7,40 Mr 266,00 / 272,50
19,11 -0.47% 829,86 Mn 18,66 / 19,26
77,90 -1.7% 7,25 Mr 77,60 / 79,15
392,00 -1.13% 7,21 Mr 390,25 / 404,50
221,50 6.54% 9,91 Mr 209,00 / 225,00
760,00 -0.39% 2,81 Mr 747,00 / 761,50
93,00 0.65% 539,82 Mn 91,90 / 93,65
117,20 1.74% 879,06 Mn 112,40 / 119,90
392,00 -1.13% 7,21 Mr 390,25 / 404,50
31,04 -0.83% 136,84 Mn 30,50 / 31,30
10,67 2.69% 200,26 Mn 10,40 / 10,71
81,25 2.85% 499,08 Mn 79,05 / 81,60

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 143/683 ÝlkÝlk ... 4393133141142143144145153193243643 ... SonSon
Arama sonucu : 5460 madde; 1,137 - 1,144 arasý.

Konu: ALARK - Alarko Holding A.Þ.

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,738
    herkes býkkýn herkes sitemkar bu günlerde olumlu yazý yazmak çok zor biliyorum.... beni ümitlendiren bazý þeyler var bunlarý sýk sýk dile getiriyorum. yukarýda sn 101 linki paylaþmýþ gerçekten iþi bilen analistlerden kadirhan bey ki ALARK ile ilgili pek olumlu görüþü yok idi özgür beyle program yapana kadar, ve oldu bitti yükseliþini yaptý diye ifadeler kullanýyordu... ama linkte ifadesi 5 milyar euro ile 7 milyar euro arasýnda fiyat biçtiðini yazdým... þimdi þirketin ederi 1.5 milyar euro. 2 yýl içinde 5 milyar euroya çýkacak deðer ya da 7 milyar çok aþýrý yüksek bir rakam... bu rakam bence çok iþtah açýcý bir rakam... en kötü ihtimalle en az 3 misli bir yükseliþ demek ki bu parayý hiç bir yerde kazanmak mümkün deðil...

bu yüzden kendi adýma býktýrma hareketlerinin olduðunu düþünüyorum. bu yüzden ALARK hastaginde yazan sapýklar her saatte bir sapkýnlýklarýný ve iftiralarýný yazýyorlar. muhtemelen birilerinin tutulmuþ adamýdýrlar. ben kendi adýma hisse sahibiyim ve bütün servetim burada. bu yüzden sayfayý ve sosyal medyayý takip ediyorum arada yazýyorum ama daha önce kazýk yediðim ALCAR hissesinde ya da ALKIM da bir kaç defa yazdým býraktým. sizce bu mahlukatýn bu kadar çabalamasýnýn anlamý ne ola ki? . acaba iplikçinin adamý mýdýr iszce. bilenler bilir bir hissenin sahibi birilerini arayýp seni periþan ederim gibi ifadeler kullanmýþ. bu varlýklar her türlü iftirayý attýklarý halde bizim yönetim kýlýný kýpýrdatmýyor... sizce normal mi? zaten firma avukatý var bir dilekçe ile savcýlýkta anasýndan emdiði sütü burnundan getirmek mümkün ve bunu bazýlarý yönetime yapýlsýn diye yazdýlar... acep bizim yönetim ( profesyonel olanlara hala güveniyorum daaaa) de mi bu iþin içinde diye düþünmeli miyiz?. üst üste halka açýklýk oranýný artýrmaya çalýþmalarýn arkasýnda benzer bir çaba mý var... zaten satamayacaðýnýz belli olan ve fiyatý düþüreceðini bildiðiniz bir açýklamayý göndermeniz baþka hangi amaca hizmet eder? kaldý ki Tuncay Turþucu ifade etti, kredi alabilmek için teminat gösterme durumu olabilir demiþti....
    ilaveten sizce Ýnfo o kadar malý alýrken hiç mi görüþmemiþtir. ya da acaba bazý garantiler alýnmamýþ mýdýr?

neyse sonuçta mesafe kýsa ödül büyük. döviz bazýnda 3 misli bir artýþ olacaksa ben beklerim... hatta bu sürede acaba ekleyebilir miyim diye düþünürüm... Size yatýrým tavsiyesi vermek ne haddim ne de böyle bir yetkim deðil. kendi fikirlerimdir ve arkasýnda dururum o kadar... hissenin trade hissesi olmadýðý açýk...

2.  Alýntý Originally Posted by tovbekar Yazýyý Oku
    herkes býkkýn herkes sitemkar bu günlerde olumlu yazý yazmak çok zor biliyorum.... beni ümitlendiren bazý þeyler var bunlarý sýk sýk dile getiriyorum. yukarýda sn 101 linki paylaþmýþ gerçekten iþi bilen analistlerden kadirhan bey ki ALARK ile ilgili pek olumlu görüþü yok idi özgür beyle program yapana kadar, ve oldu bitti yükseliþini yaptý diye ifadeler kullanýyordu... ama linkte ifadesi 5 milyar euro ile 7 milyar euro arasýnda fiyat biçtiðini yazdým... þimdi þirketin ederi 1.5 milyar euro. 2 yýl içinde 5 milyar euroya çýkacak deðer ya da 7 milyar çok aþýrý yüksek bir rakam... bu rakam bence çok iþtah açýcý bir rakam... en kötü ihtimalle en az 3 misli bir yükseliþ demek ki bu parayý hiç bir yerde kazanmak mümkün deðil...

bu yüzden kendi adýma býktýrma hareketlerinin olduðunu düþünüyorum. bu yüzden ALARK hastaginde yazan sapýklar her saatte bir sapkýnlýklarýný ve iftiralarýný yazýyorlar. muhtemelen birilerinin tutulmuþ adamýdýrlar. ben kendi adýma hisse sahibiyim ve bütün servetim burada. bu yüzden sayfayý ve sosyal medyayý takip ediyorum arada yazýyorum ama daha önce kazýk yediðim ALCAR hissesinde ya da ALKIM da bir kaç defa yazdým býraktým. sizce bu mahlukatýn bu kadar çabalamasýnýn anlamý ne ola ki? . acaba iplikçinin adamý mýdýr iszce. bilenler bilir bir hissenin sahibi birilerini arayýp seni periþan ederim gibi ifadeler kullanmýþ. bu varlýklar her türlü iftirayý attýklarý halde bizim yönetim kýlýný kýpýrdatmýyor... sizce normal mi? zaten firma avukatý var bir dilekçe ile savcýlýkta anasýndan emdiði sütü burnundan getirmek mümkün ve bunu bazýlarý yönetime yapýlsýn diye yazdýlar... acep bizim yönetim ( profesyonel olanlara hala güveniyorum daaaa) de mi bu iþin içinde diye düþünmeli miyiz?. üst üste halka açýklýk oranýný artýrmaya çalýþmalarýn arkasýnda benzer bir çaba mý var... zaten satamayacaðýnýz belli olan ve fiyatý düþüreceðini bildiðiniz bir açýklamayý göndermeniz baþka hangi amaca hizmet eder? kaldý ki Tuncay Turþucu ifade etti, kredi alabilmek için teminat gösterme durumu olabilir demiþti....
    ilaveten sizce Ýnfo o kadar malý alýrken hiç mi görüþmemiþtir. ya da acaba bazý garantiler alýnmamýþ mýdýr?

neyse sonuçta mesafe kýsa ödül büyük. döviz bazýnda 3 misli bir artýþ olacaksa ben beklerim... hatta bu sürede acaba ekleyebilir miyim diye düþünürüm... Size yatýrým tavsiyesi vermek ne haddim ne de böyle bir yetkim deðil. kendi fikirlerimdir ve arkasýnda dururum o kadar... hissenin trade hissesi olmadýðý açýk...
    5 milyar euro fiyat biciliyorsa..Neden 4 patron 1.5 milyar dolardan hisse satýþý yapýyor ? Aptallar mý ?

Hee borclarý var diyelim...Yine de 5 birimlik bir malý 1.5 fiyattan satmazsýn.2 birimlik bir malý 1.5dan satarsýn mesala...

5 birim abartý özetle

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,738
     Alýntý Originally Posted by martind Yazýyý Oku
    5 milyar euro fiyat biciliyorsa..Neden 4 patron 1.5 milyar dolardan hisse satýþý yapýyor ? Aptallar mý ?

Hee borclarý var diyelim...Yine de 5 birimlik bir malý 1.5 fiyattan satmazsýn.2 birimlik bir malý 1.5dan satarsýn mesala...

5 birim abartý özetle
    bence analisti dinleyin sonra onun argümanýna onun tarzýyla karþý çýkýn...
    benim kendi fiyatým 10-15 dolar bu fiyat hisse baþý 2 dolar kar 1 dolar temettü için düþünülerek konuldu).... kimbilir belki de sahipleri satmak için deðil baský kurmak için açýklamýþlardýr...

4. Bilgilendirme için teþekkürler sn.tovbekar.🙂

ALARKO HOLDÝNG Temettü 25 endeksine alýnýyor.....

https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1241161

https://www.kap.org.tr/tr/ek-indir/4...8d182737d065c4

Büyük fonlarýn hisseye alakasýnýn artmasýna vesile olur inþallah.
    Hayýrlý olsun....

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Andromeda Nova386 12'22'84'
    Gönderi
    7,596
    Bir yanlýþ anlamayý düzelteyim diye yazdým yalýþ anlamayýn. Patronlar Hisselerini satmýyorlar. Bence olayýn iki böyutu var. Ya Nama yazýlý olan hisselerini hamiline yazýlýya çeviriyorlar. Bunu yaptýklarýnda bazý insanlarýn da bu hisseleri sattýklarýný düþünmelerini istiyorlar. Yada gerçekten satacaklar ise bunu nasýl yapacaklarýný ve hangi fiyatýn nerede olmasý gerektiðini planlýyorlar. Yani yukardan bir yerden satacaklardýr. Ben bu olasýlýklardan 1. ye yakýn olduðumu söyliyebilirim ama 2. gerçekleþirse de keyfimi bozmaz. Saygýlar,

Alýntý Originally Posted by tovbekar Yazýyý Oku

Alýntý Originally Posted by martind Yazýyý Oku

5 birim abartý özetle
    AL / SAT / YAT / TUT yada Turþu kur tavsiyesi deðildir, sadece FaL ve dedikodu.

7.  Alýntý Originally Posted by tovbekar Yazýyý Oku

Sn. Tövbekar, teþekkürler saðduyu için.
    Bu arada çok küçük bir düzeltme, þu anda þirket piyasa deðeri 1.3 milyar EUR.
    Unutmayalým bu hisse son 15 ay içinde 2 defa 5 USD yi gördü ve þu anda 3.2 USD.

O vakitlerden sonra olumlu geliþmeleri sayayým;
    Seralar, gübre,tohum, kuru gýda vs iþinde çalýþmalar devam ediyor KZ dahil þirket kuruldu.
    Cenal borç sýfýrlandý kasada zaten bariz olarak nakit birikmeye baþladý.Enerjisa ile karþýlaþtýrýrsanýz, Meram daha baþarýlý, bu da varlýk tabanýna yansýyor.
    Bodrum oteli 1-1,5 yýla hazýr olacak, avantajlý maliyetle TL krediyi kullanýyor.(hem turizm hem GYO için kar artýþý, dolayýsý ile Holdinge)
    Bakad borç öddmeye baþladý 2-3 yýl içinde nakit zengini þirket olup ya yatýrýmlar ya da temettüler gelecektir.
    Uçak iþi için açýklamalar oldu, bakalým yakýnda alým vs haberleri olacak mý?

Tuzladaki arazi için ruhsat alýndý, depo vs ne olacak?
    Enerji fiyatlarý düþüyor, ya da normalleþiyor diye hep konuþuluyor ancak, kömür maliyetini konuþan yok, geçen yýl ortalama 140-150 usd iken 2024 için 10 usd indirim alsalar maliyet 90 usd lere düþtü görünüyor, yani marjda çok kayýp olmaz gibi.
    Enflasyon muhasebesi ile daha az vergi ödenecek.
    Enerji depolama için Ümit bey sunumda yakýnda demiþti, göreceðiz.
    Maldivler otel için yýl sonu demiþti, göreceðiz.
    Yurtdýþý yatýrým yapan fonumuz olgunlaþýyor, bebek þu anda, belki emeklemeler baþlamýþtýr.
    Þimdi hissesi olan ve olmayan tüm arkadaþlar, bu þirketin durumunu ve 2024 Kasýmý birlikte hayal edelim;

EURTL kur 42, USD TL kur;39
    3 adet bilanço açýklanmýþ olacak; 2023/12 ve 2024 ilk 2 çeyrek, 2024/09 u heyecanla bekliyoruz, MB faizi 42 civarý, mevduat faizleri 39 civarý, gelecek12 aylýk enflasyon beklentisi %25 civarý, Kasým24- Nisan 25 arasý her MB toplantýsýnda 200-250 puan faiz indirimi bekleniyor olacak, 2025 ortalama mevduat faizi beklentisi %28 civarý, kredi notumuz yükseliþ patikasýnda en az 2-3 not artýþý gelmiþ durumda, tüm dünyada 2024-2025 faiz indirim yýllarý oluyor, yabancýdan para akmaya baþlamýþ, sera yatýrýmlarý 1500 dönüm olmuþ...2 adet seçim geride kalmýþ...

Bu ortamda f/k mýz fiyatlama olarak enflasyondan arýndýrýrsak 9-10 mertebesinde, eski enflasyonlu halimize bakarsanýz f/k 5 mertebesinde olacaktýr.
    Bu þirketin yarattýðý enflasyonsuz, nakit karþýlýðý olan tutar: 2024 için 250 milyon usd civarý olacaktýr(Bu benim tahminim, ayrýca tartýþabiliriz), eski yöntem ile de kar 20-22 milyar TL aralýðý olacaktýr.

Yani piyasanýn bunu 90-100 milyar TL civarý fiyatlayacaðýný düþünüyorum.
    Bu da Kasým gibi 200 TL mertebelerini mümkün kýlýyor, aslýnda uçmuyoruz 3. defa 5 usd oluyoruz ve asýl hikaye burada baþlýyor.
    2024te ve 2025 te yarattýðýmýz nakitler, sera yatýrýmlarý muhtemelen 2025 sonu 2500-3000 dönüm ve üzerine çýkmýþ olacak, hasat dönemi baþlayacaktýr.
    Dünyada para bolluðu tekrar var iken, TRye gelen yabancýnýn alacaðý 5 holdingten birisi Alarko olacaktýr.
    2025 sonu ise 300 m usd nakit yaratan þirket, 11-12 fk desek 3-3,5 milyar usd, 2026 sonu ise 350 m usd nakit yaratan þirket 4 milyar usd civarý fiyatlanýyor olacaktýr.( Son sunumda da Özgür Kalyoncu ilk defa 4 milyar usd yi zikretti)
    Bu arada 2026 sonuna kadar ytýrýmlar yapýlmýþ halde kasasýnda 600-700 milyon usd si olan þirket ya agresif temettüler verecek ya da daha da büyüyecek yatýrýmlar yapacaktýr.

Peki herþeyin bu kadar iyi olabileceði mümkün iken neden bu fiyatlama? 2 ana sebep; ortak satýþý ki bu sadece kýsa vadede baský yaratýyor ayný zamanda piyasada hisse senedi kredisi yok, mevduatlar %45, önümüz seçim iken maalesef biz herkesten çok dayak yedik.
    Ama mýzrak hiçbir zaman hiçbir yerde çuvala sýðmaz unutmayalým. Ýlk rahatlayacaðýmýz yer 200 TL için þöyle bir düþünün lütfen 10 ay boyunca her ay için ortalama %6-7 aralýðý yükseliþ mümkün olacaktýr.

Karamsarlýða kapýlan arkadaþlar için umarým yararlý oluþtur.

Sayfa 143/683 ÝlkÝlk ... 4393133141142143144145153193243643 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •