sn paracelsus
bazen muharebelerde bir cephede sadece savunma yaplr. bazen Tolstoyun Sava ve Barnda zirveye kan topyekun dayanma ve sonra yoketme harekatna balanr...
belki de Cumhuriyet tarihimizde olduu gibi erlerimize izin verilir gidin ocuk yapn memlekette mslman evlad kalmayacak gibi... seferberlik nce balkan sonra 1. dnya sonra kurtulu sava derken askerlikler uzuyor. malum bat bunu boomer falan deyip bilimselletirmi

.
zor itir sabretmek... EQ ile IQ arasndaki farklar bilirsek bir ekilde bu dnemi atlatmak durumundayz... bu dnemi de atlatabilmek iin Rus kylleri gibi ok dnmeden hayatta kalmaya odaklanmak lazm. sonra zafer kendiliinden gelecektir. bu srede psikolojilerin bozulmas gerekten olasdr... kendi adma bazen ekran kapatyorum ( u sralar kapatp kamyorum gece gndz evde taklmam gerek

) , bazen gelecei dnp kendimi rahatlatyorum... mesela hisse ba 10 euro ya da dolar olduunda ( dikkat olur ise deil olduunda diye dnmek belki de iime geliyor) ne olacak... ne yapmalym diye dndmde telaa kaplp daha fazla hisse nasl alabilirim diye dnyorum... gemite taklp kalmadan mesela 30 Klot satp ev ve bahe almal mydm? imdi ne olacakt vs tr dnceler beni gerekten iinden klmaz hale getirecektir. bu yzden alnan alnmtr, yaanan yaanmtr. nmze bakmak lazm...
efendim ALARK yerine TPRA alsaydm param u kadar olacakt. ykseldiinde satp LKER alm olsaydm u kadar olacakt ( peki yllardr lkerde olan ne yapsn) ... bu tip dnceler yerine yaanan yaanmtr, tecrbe en iyi reticidir. ben u yatrm yaptm kazandm veya kaybettim. yeni riskim udur...
bilmem anlatabiliyor muyum

... zinhar yatrm tavsiyesi deildir...
Yer mleri