Þimþek'in açýklamalarý sonrasý borsa toparladý, hisse de ayak uydurdu çýkýþa. Yine hacim çýkýþta yüksek. 108.5i direnç yaptý gibi.
108.40da 55 k var, kademeler hemen doluyor. Sn.tovbekarin dediði gibi bir tahta yapicimiz olsa iyi olur sanki.
Son 40 dk aralýksýz satýþ yedik. Bu arada Ukraynanin yeniden inþaasý için Türkiye ile anlaþma haberi çýkmýþ.
savaþ bitti mi ki?
40 dakika satýþ iplikçinin varlýðýna delalet. sanýrým dün de bir miktar satýþ kondu ve geçilmedi... bugün de benzer satýþlar var gibi dediniz... muhtemel ki birileri tahtanýn sahibi benim diyor. o koymasa idi bu satýþlarý birileri kaldýrýr geçerdi ( not benim derinliðim yok ve sizin ve sosyal medyadaki yazýlanlar üzerinde yorum yapýyorum ciddiye almayýnýz)
ukrayna ile ilgili bir tek
Ukrayna’nýn Yeniden Ýnþasý Forumu | Ýstanbul haberini bulabildim ve temennilerden bakýn biz ne kadar büyük mühendislik harikalarý yapýyoruzdan öteye gitmeyen konuþmalar...
önce savaþýn bitmiþ olmasý arkasýndan finansmanýn saðlanmasý gerekiyor. sonra da görev ya da iþin size verilmesi... Sosyal medyada bazý haberler çok çabuk ve saçma sapan yayýlmakta... ama gerçekler çemiþgezektir çoðu zaman...
mesela sizlere Afganistan örneðini hatýrlatayým. havaalanýnýn iþletmesi bile verilmedi deðil mi? halbuki ne güzellemeler , ne masraflar yapmýþtýk...
yatýrýmcý uyanýk olmalý ve trene atlamaktan imtina edebilmelidir... çoðu zaman haberler tüyolar doðru bile olsa mal pazarlamak için ortaya saçýlmaktadýr ve saman alevi gibi geçer gider. ama siz hisseyi almýþsýnýzdrý ve gaza gelmenin sonu epey acý olacaktýr...
ayrýca bugün birileri borsacý dedenin dediði gibi diyerek güzelleme yapmýþ... iki defa izledim kendisini... hikaye demek bile iyi kalýr borsa bilgisi üzerine. sadece düþük sermayeler üzerine pazarlamalarda bulunuyor...
bu yýl belki de önümüzdeki diðer dönemler kazanmaktan çok muhafaza dönemine geldik gibi. eðer kaynak oluþturabilirsek biriktirme dönemlerine girdik...ezberleri bozarak düþünmek gerekiyor sanýrým...
zinhar yatýrým tavsiyesi deðildir...
Ticaret Bakaný Ömer Bolat, gelecek aylarda her iki ülkenin resmi onay prosedürleri tamamlandýktan sonra Türkiye-Ukrayna Serbest Ticaret Anlaþmasý'nýn yürürlüðe gireceðini belirterek, "Birkaç ay içinde Türk müteahhitleriyle birlikte biz de Ukrayna'ya gideceðiz ve Türkiye-Ukrayna görev gücünün ilk toplantýsýný Ukrayna'da gerçekleþtireceðiz." dedi.
"Türk firmalarýnýn Ukrayna'nýn yeniden inþa ve imarýnda Ukrayna hükümetiyle iþbirliði yapmasý konusundaki mutabakat zaptýný Sayýn Cumhurbaþkanýmýzýn 2022 yýlýnda Ukrayna'nýn Lviv þehrinde yaptýðý resmi ziyaret sýrasýnda Sayýn Kubrakov ile imzalamýþtýk. Bu mutabakat zaptýnýn hayata geçirilebilmesi ve oradaki belirlenmiþ tedbirlerin eylem planýna dökülmesi noktasýnda Türkiye ve Ukrayna resmi makamlarý, Türkiye-Ukrayna yeniden inþa görev gücü kurulmasýna iliþkin uygulama esaslarýný titizlikle çalýþtýlar ve bugün imza aþamasýna getirdiler.
Konuþmanýn ardýndan Bakanlar Bolat ve Uraloðlu ile Ukrayna Baþbakan Yardýmcýsý Kubrakov'un katýlýmýyla Türkiye ile Ukrayna arasýndaki mutabakat zaptýnýn uygulama esaslarýna iliþkin imza töreni gerçekleþtirildi.
Haberle ilgili ulasabildiklerim bunlar. Zannediyorum Enka hareketinin nedeni de buydu. Bilmiyorum bugün bir etkisi oldu mu hisseye.
Konya'da.....
Meram elektrik bölgesinde..
Muhteþem Karapýnar GES'i kaçýrdýlar..
Bunlarý kaçýrýrlar mý?
https://enerji.gov.tr/duyuru-detay?id=20427
Yer Ýmleri