sn acemi borsacý
bu ülkede bazý dengeler bozuldu. ama en çok da bozulan bizim kendi dengemiz...
yatýrým ilkelerim belli ve bir þekilde uçmak kaçmak dýþýnda moralman güzel olarak devam etmek istiyorum. piyasada bir çok trader var. hepsi lot artýema peþindeler. kendi adýma lotlarýmý artýrmak trade ile deðil birikim ile olacaktýr diye düþünürüm. diðerleri ne þekilde düþünürler ise düþünsünler.
arbitraj bazen yapýlabilir. eðer bir hisseye belli bir deðer biçmiþseniz ve o deðere gelmiþ iseen azýndan bir kýsmýný deðerlenmeyen hisseye aktarabilirsiniz. ya da geçmiþte benim yaptýðým gibi kenarda beklersiniz sonra en ucuz bulduðunuz kendi hisseniz ucuzlamýþ ise alýrsýnýz. ben 1 dolar hedefimde bir kýsmýný satmýþtým sonra pandemide daha düþükten yerine koydum ama tesadüf idi trade deðil... hisseye þu an için 10 dolar uzun vadede 15 dolar fiyat biçmiþ isem ve hisse ola ki 15 dolar oldu... eðer baþka hisselerden ucuz bulur isem deðiþtiririm neden olmasýn..
uzun lafýn kýsasý benim hedefim öyle bir iki tavanla gelecek hedef deðil... Rabbim ihtiyaç vermediði takdirde daha iyi bir yatýrým alternatifim yok... bir kaç yýl içinde 2 dolar hisse baþý kar 1 dolar temettü aþamasýna gelir ise zaten temettücü olur giderim. o zaman buradan aldýðým temettüleri belki kýsmen yatýrýma aktarmayý denerim...
eksi kapattý... piyasa da eksi kapattý... önümüzdeki hafta bilanço gelecek... seçim geçmiþ olacak... ülkenin durumu da netleþecek... yabancýlar gelir iseler piyasa deðiþecek. gelmez de uzun dönemli sürünmeye geçmiþ olur isek zaten benim hisselerim güzel yatýrým... ama parlak bilanço, ciddi bir bedelsiz haberi belki ALATONlar hisse satmak yerine baþka atraksiyonlara çevirebilir. eðer hisseniz 10 dolara çýkar ise ve geleceði parlak ise benim gibi kapatýrlar portföyü yürüyüp giderler... gelecek bir bedelsiz haberinin patronlarýn iþini çok kolaylaþtýrýp satýþý tereyaðýndan tüy çeker hale getirebileceðini düþünüyorum...
yani önümüzdeki hafta bir çok þey netleþecek ama normal gidiþat 1-2 yýllýk süreç ister. gerisi size kalmýþ ister % 4-5 e tav olup satarsýnýz ki bugün bir ara 3 lerde idi, ister benim gibi umut fakirin pardon emeklinin ekmeði ye Mehmet ye moduna geçersiniz![]()
birileri you tube dalgasýna çok iyi deneyimler yaþatýyor. öyle ki bir þey bilmediði her haliyle belli olan kiþi gelen soruya þöyle diyor. onun ben bile altýndan kalkamam siz nasýl kalkacaksýnýz? vay be öz güven fezada...
iþte benim de beklediðim bu. eðer ALARKtan temettü emeklisi olur isem egom tavana kilitleyecek ve portföyüm biyiydikçe kendime güvenim daha iyi olacaðý için her þeyi bilir hale geleceðim![]()
![]()
... þimdilik biraz artsýn ki güvenimiz yerlerde sürüklenmesin diye üç beþ tavan peþine düþüyorum... gerçi + b,ilmem kaçlardan - ye düþünce çökmedim desem yalan olur ama bunlarý + nýn gazýyla yazmýþ kabul etmekteyim
![]()
''Kýtmir bir köpekti.Ashab-ý Kehf'in köpeði.Ama cennete gitti.
Kim olduðun kadar kimlerle olduðun da önemli.'' NFK
Piyasa seçim sonrasý illaki düzelecek ama alarkodaki durum tamamen hakim ortaklarýn 19 milyon lota yakýn hisseyi elden çýkarmalarýna baðlý özellikle dalia'nýn satýþý borsada yapacak olmasý bilançodan sonra da hisseyi baskýlayabilir. Bu arada maalesef sermaye tavaný beklentimin altýnda kaldý halihazýrda %200-300 arasý bir bedelsizin fiyata öyle çok fazla bir etkisi olacaðýný düþünmüyorum.
Elbette kýsa vedeli olumsuzluklara karþýn þirketin orta ve uzun vadede hissedarlarýný dolar bazlý mutlu edeceðini düþünüyorum yeter ki þu hisse satýþlarýný en az hasarla atlatalým.
Banka sahibi olmayan bir holding olmasý bilançosuna olumlu yansýyacak mý ?
AL / SAT / YAT / TUT yada Turþu kur tavsiyesi deðildir, sadece FaL ve dedikodu.
Eskiþehir Eskiþehir yalçýnkaya ülkesi mi neydi bir marþ vardý
"Baðlý Ortaklýðýmýz Alarko Tarým Sanayi ve Ticaret A.Þ. ("Alarko Tarým") Yönetim Kurulunun 26.03.2024 tarihli kararý uyarýnca;
· Tarým alanýnda faaliyet gösteren Beybur Tarým ve Hayvancýlýk Anonim Þirketi ("Beybur Tarým"), 50.000,00 TL olan sermayesini 300.000.000,00 TL'ye çýkarmaya karar vermiþ olup söz konusu sermaye artýrýmýna iþtirak edilmesine,
· Bu kapsamda taahhüt edilen 299.950.000,00 TL sermaye tutarýnýn Alarko Tarým'ýn Beybur Tarým'dan olan nakit alacaðýndan karþýlanmasýna ve
· Sermaye artýrýmý ile ihraç edilecek ve þirketin toplam sermayesinin %99,98'ine tekabül edecek 299.950.000,00 TL nominal deðerli 299.950.000 adet payýn Alarko Tarým tarafýndan edinilmesine,
karar verilmiþtir.
Beybur Tarým'ýn mülkiyetinde Eskiþehir ili Mahmudiye ilçesi sýnýrlarý dahilinde toplamda yaklaþýk 2.200.000,00 m2 yüzölçümlü tarla niteliðinde taþýnmaz bulunmaktadýr.
Kamuoyuna duyurulur."
bu daha önce bahsi geçen þirket sanýrým
Yer Ýmleri