Cümleten geçmiþ olsun.....
Þirket eli ile operasyon cekildi resmen
Cümleten geçmiþ olsun.....
Þirket eli ile operasyon cekildi resmen
Dün ekgyo ve bugün alark, hesapta bist 30 hissesisin, insider trading deðilde nedir bu
Þirket sitesinde enf muhasebesi.olmadan sonuçlarý gosteren not açýklamýþ....ona göre kar. 12.5....enf muhasebesi sebebi ile olumus durum..
Bu aksam 6 da webinar varmis.....
Alarko Holding CEO'su Yýldýz: Bünyemize uygun yatýrým arayýþlarýmýz 2024 yýlýnda da gündemimizde olmaya devam edecek19/04/2024 0600
Alarko Holding CEO'su Ümit Nuri Yýldýz, bünyelerine uygun yatýrým arayýþlarýnýn 2024 yýlýnda da gündemlerinde olmaya devam edeceðini söyledi.
Alarko Holding, 4Ç 2023 finansal sonuçlarýný açýkladý.
Yýldýz yaptýðý deðerlendirmede þunlarý söyledi:
"2023 yýlý, dünyadaki ve bölgemizdeki geliþmelere paralel olarak pek çok riski ayný anda yönettiðimiz bir sene oldu. Türkiye özelinde ise 2023’ün ilk yarýsýnda seçim dönemi etkili oldu. Bu alandaki belirsizliðinin ortadan kalkmasýyla beraber yýlýn ikinci yarýsýnda ekonomik performans açýsýndan daha ön görülebilir bir sürece girdik.
Alarko Holding olarak, 70 yýllýk köklü geçmiþimizden gelen deneyim, çevik yönetim anlayýþýmýz, etkin finans politikalarýmýz ve isabetli stratejik planlamalarýmýz sayesinde zorlu geçen bir yýlda son derece baþarýlý sonuçlara imza attýk.
TMS 29 uygulamasý hariç kombine satýþ gelirimiz 2023 yýlýnda 70 milyar TL’ye ulaþýrken net karýmýz kombine olarak %44 artýþla 36 milyar TL seviyesinde gerçekleþti. TMS 29 uygulamasý sonrasýnda ise kombine satýþ gelirimiz 88 milyar TL, kombine net karýmýz ise 28 milyar olarak gerçekleþmiþtir.
TMS 29 uygulamasý hariç 12,6 milyar TL olarak gerçekleþen konsolide karýmýz TMS 29 uygulamasý sonrasýnda 6.6 milyar TL olmuþtur. TMS 29 uygulamasý neticesinde 2023 yýlýna dair hem öz kaynaðýmýz hem de faaliyet karýmýz artýþ kaydetmiþtir.
Topluluk olarak 2023 yýlýný hedeflerimiz ve planlarýmýz doðrultusunda baþarýlý bir tablo ile tamamlamanýn mutluluðunu yaþýyoruz. Aldýðýmýz sonuçlar, Alarko Holding’in dinamik ve etkin yönetim kapasitesi ve sistemleri sayesinde tüm faaliyetlerini zorlu koþullarda bile baþarýyla yürütebildiðini göstermektedir. Alarko’nun kurulduðu günden bu yana koruduðu prensipler, þirketimizin istikrarlý büyümesine olanak verirken, kendini kanýtlamýþ stratejik gücümüz ve esnek iþ modelimiz uzun vadeli baþarýmýzýn en önemli yapý taþlarýdýr.
Sizlerin de bildiði gibi 2021 yýlýnda baþlattýðýmýz dönüþüm ve deðiþim hareketinin olumlu sonuçlarýný hýzla görmeye baþladýk. Alarko Holding’i bir portföy yönetim þirketi olarak konumlandýrarak yeni bir yatýrým stratejisi oluþturduk. Bu çerçevede farklý yatýrým alanlarýna yönelme kararý aldýk ve 2023 yýlýnda tarým ve yatýrým sektörlerine güçlü bir giriþ yaptýk. Havacýlýk sektörüne giriþ kararýmýz sonrasý bu yönde ciddi mesafe kaydettik. Mevcut iþ kollarýmýzý yeni yatýrýmlarla geliþtirirken, ilgi alanýmýza giren yenilikçi þirketlere ortaklýk yoluyla yatýrým yapmayý planlarýmýz arasýna aldýk. Bünyemize uygun yatýrým arayýþlarýmýz 2024 yýlýnda da gündemimizde olmaya devam edecektir.
Sürdürülebilirlik ve net sýfýr hedeflerimizi tüm faaliyetlerimize entegre etmek yönünde kararlý adýmlar attýk. 2023 yýlýnda paydaþlarýmýzla þeffaf þekilde paylaþtýðýmýz 2030 Sürdürülebilirlik Vizyonumuz ve Hedeflerimiz doðrultusunda Topluluk þirketlerimizle ortak deðer üretmeye baþladýk. Bu kapsamda hem þirketlerimize hem de yaþadýðýmýz coðrafyaya deðer ve katký sunan hedef ve aksiyonlarýmýzý belirledik. Önümüzdeki yýllarda her bir faaliyet alanýmýzda örnek uygulamalarla sürdürülebilir ekonomik kalkýnmaya ve toplumsal refaha yönelik katkýmýzý büyütmeye devam edeceðiz. Organizasyonel yeteneklerimizi geliþtirmeyi, þirketlerimize, çalýþanlarýmýza ve altyapýmýza yatýrým yapmayý sürdüreceðiz. Faaliyetlerimizi geliþtirmeye, karýmýzý ve verimliliðimizi artýrýrken bilançomuzu etkin þekilde yönetmeye, bu sayede uzun vadeli hissedar deðeri yaratmaya ve ayný zamanda mali gücümüzdeki artýþ ivmesini korumaya kararlýyýz."
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
Bilançonun sýzmasý sýkýntý benim için.Enflasyon muhabesi olmasa baþarýlý diyeceðimiz bilanço.Donusume devam demiþ Ceo.Bakalim akþam ne anlatacaklar.Bilanco üstüne Ýsrailin Ýraný vurmasý da kötü oldu.Zor gün.Bakalim hafta kapanýþý nasýl olacak.Hafta baþýndan itibaren satanlar büyük kaldýrdý.(Bofa-Yf)
yanýlmýþým diyelim...
þirketin karlýlýðýndan dolayý deðil veya beklentilerden... demek ki Yönetime pek fazla güvenmemek gerekiyormuþ. Kurumlara da .... enflasyon muhasebesi eðer darma daðýn etti ise sizi bir þekilde tedbirli konuþmalýydýnýz...
neyse enflasyon muhasebesi olmadan bakack ve inceleyeceðim. sonra da enflasyon muhasebesi ne getirmiþ veya götürmüþ.... sonuç olarak ben mal varlýðýmý kaybetmek istemiyorum. bilanço her þeydir ama önümüzdeki 3 ay ve bu yýl ne olur bakacaðýz... bu öz varlýklar nereden patlar göreceðiz belki de...
yanýlttýðým kimse var ise, benim yüzümden yanýlan var ise gerçekten üzgünüm...
2024 beklentisi içinde ayný akýbet söz konusu mu arkadaþlar. O da enf muhasebesi sebebi ile bu þekilde olabilir mi. Yoksa bu bu sene ilk defa uygulandýðý için oluþan bir durum mu?
Gelen bilanço ile bilançosunun sýzdýðý, hemde öyle dün falan deðil, Pazartesi BOFA'nýn yaptýðý satýþ ile sýzdýðý gözükmekte.
Yönetim 19 þubattaki sunum 13-14 milyar kar beklediðini ve enflasyon muhasebesininde o kadar etki etmeyeceðini söyledi. Gördüðümüz bilanço ile yarý yarýya etki etmiþ.
Hem bilanço sýzdýrýlmasý hem yönetimin yatýrýmcýlarýný yanlýþ etkileyen sunumlarý, patronlarýn durmadan hisse satýþý yaparak fiyata adeta müdehale etmeleri ile inanýlmaz güven kaybettiler.
Benim için bist30 býrak, yýldýz pazara dahi giremeyecek kývama geldiler bu güvensizlik ile. Bu saatten sonra isterlerse 2x olsunlar. Yönetim güvensiz olduktan sonra 5 para etmez bir þirket.
Yer Ýmleri