sn zeynelce teþekkürler... daha önce bir arkadaþ 2. ve 3. çeyreklerin birlikte açýklanacaðýný söylediðinde acaba denilmiþti þimdi ya ikisini beraber açýklayacaklar ki öyle görünmüyor- ya da 9 aylýklar bitmeye yakýn 6 aylýk açýklanacak. faaliyetler bütçelerimize paralel geçmiþ olmakla beraber ifadesi sabýkalý olmasalar idi çok þey yapabilirdi...
piyasada analistim deyip paylaþým yapan birisi diyor ki kendi hisselerini alan þirket fiyat maniplasyonu yapýyordur. gerçek fiyatýn oluþmasýný engelliyorlar. muhtemelen dahga düþük fiyatlanmalýydý. bu hisseden uzak durun diyor ( gerçekten böyle bir video var).
bir diðeri ALARKý incelemiþ... o da hisse geri alýmlarýný faydalý ve yapýlmasý gereken bir þey olarak görüyor... ama sanýrým enflasyon muhasebesinden haberdar deðil ki FAVÖK ile baþlýyor. ve 2022- ve 2023 bilançolarýný dile getirenler ne þirketten ne de o zamanýn þartlarýndan haberdarlar ( dönem dönem burada da 2022 bilançosu dile getiriliyordu ve þirket 2023 de neden az kar etti gibi teraneler yazýlýyordu)... analist abimiz 3 aylýk kar veya zarar ile bilanço deðerlendirmekte ki hiç olmaz ise yýllýklandýrmak gerekmez mi güzel çocuk. ne oldu da bütün þirketler zarara geçti merak etmiyorsun anladýk da neden kardan zarara geçtiðini en azýndan sorgulamalý deðil misin? bak sen þirket 2022 yýlý son çeyrek ve 2023 ilk çeyrekte faaliyet karýnda müthiþ bir plato yapmýþ ve sonra hep düþmüþ... bak sen satýþlar da düþmüþ... acaba neden diye sormak aklýna gelmiyor. yöneticilere FAVÖKe odaklanýn diyerek tavsiye vermekte... umut vadeden bir þirket deðilmiþ...
Hiçbir analist sizin þirketinizi tanýmak zorunda deðildir. oturup þirketinizi araþtýrýn. yerine göre sn 101 in yaptýðý gibi domates fiyatlarýný takip edin ( ben ihraç fazlasý ya da ihraç dýþý ALSERA domateslerini bizim pazardan alýyorum. buralarda bilinmiyor ben de kimseyi uyandýrmýyorum. bizim kaþýk düþmaný ise o fiyatýn 2 mislinden fazla fiyata sahip ve tadý da çok olmayan domates almamý istese de mecburen onu da susturmak zorunda kalýyorum... ihracat yapanlar bilmek zorundadýr. mallarýn ihracý için seçimler önemlidir. iç piyasaya seçim altý olanlar gönderilir... ). ;PTF leri takip ediyorsanýz son dönemde canlanma vardý. bakalým sonrasý nasýl olacak. sevgili analistlerimiz MERAM ve CENAL in iþ yapma kapasitelerini bilmezler. BAKAD dan her yýl gelecek parayý hesaplayamazlar...
þirketin 2028 hedefi 4 milyar dolar... hisse baþý 10 dolara yakýn... bu hedef muhafazakar ise üstünü siz hesaplayýn. deðil ise bilmem... takaslarda önce ziraatten sonra halktan alýnan mallar kim tarafýndan alýndý bilmem. ama globalden satýlanlar sanýrým globalin kendi malý deðil virman gibi. takaslarýnda düþme yok diye düþünüyorum... eðer flamingolar gelmeyecek ise bu alýmlar önemli. hele de yapýlan sera yatýrýmlarýnýn geri dönüþlerinin yýl sonuna doðru kendini gösterecek olmasý, gübre fabrikasýnýn devreye girmesi, Ereðlideki kurutma ve iþleme fabrikasýnýn bitirilmesi, uçak alýmý ( ki yukarýda paylaþtým yýllýk hedeflerini kar marjlarýný bilmem) ve iþin önümüzdeki yýldan itibaren devamlý hale gelmesi, bu yýl sonundaki enerji depolama yatýrýmý...
þimdi meram ve cenalin deðirmeninin yanýnda seralar ve diðerleri devreye girecekler , muhtemelen seralar kendi kendilerini finanse etmeye baþlayacaklar... her biri bile bir çok þirketi uçuracak geliþmeler ama ALARKOda hepsi de önümüzdeki yýl þekillenecek... eski hesaba göre 2024 te 22 -24 milyar kar beklentileri vardý. acaba bütçelere uygun ifadesi hedefleri de kapsamakta mýdýr

. ama derseniz ki enflasyon muhasebesi ya da TMS29 onu henüz anlayabilen çýkmadý... ben 2024 ve kýsmen 2025 yýllarýnýn ülkemiz açýsýndan problemli olacaðýný düþündüðüm için yatýrýmlarýmý deðiþtirmeyeceðim...
zinhar yatýrým tavsiyesi deðildir...
Yer Ýmleri