Halka arz ne durumda?
![]()
Gelecekte gýda çok önemli olacak üretim yapan da pek o kadar kolay ve ucuz mal satmayacak. Özetle parasý olan domates yer olmayanlara böceklerden yapýlmýþ gýda verilecek . Hamburgerini dana et yemek te mümkün böceklerden print edilmiþ et de yemek mümkün olacak. Gýda sektörü geleceðin sektörü olacaðýna benim güvenim tam ayrýca arsa tarým arazisi yatýrýmý gelecekte yapmak zor olacak. Tarým yatýrýmý yapamýyorsanýz bunu yapanýn hisselerini almak gerek . Saygýlar,
Tepeörende Mutlu akü nün yanýnda 15 dönüm arazi 50 000 Usd idi þimdilerde almak mümkün deðil metre karesi 10 000 TL.
AL / SAT / YAT / TUT yada Turþu kur tavsiyesi deðildir, sadece FaL ve dedikodu.
Cevabýnýzda anlayamadýðým nokta sanki þirkete bu yatýrýmý zorla yaptýrýyorlarda patron hisse satýyor. Bu yatýrým bir tercihtir zorunluluk deðildir. Bence ülkede önemli bir açýk gördüler ve kurumsal olarak tarým iþine girdiler. Bu durumun nesi kötü. Olay neden domatese indirgendi onu da anlayamýyorum. Serada farklý tarým ürünleri neden yetiþmesin?? Domates veya sebze fiyatlarýnda yýllýk fiyata bakmak ne kadar doðru. Henüz planladýklarý 10 bin dönüm seranýn sadece 2 bin dönümünü anca kurdular. Yeni girdikleri iþ yüzünden patron hisse satýyor mu diyorsunuz?
Bence hisse fiyatý yüksek iken eldeki malý boþalttýlar. Öyle veya böyle eðer hedeflerini tuttururlarsa 3 yýlda tarým devi doðacak. Neden olmasýn? Patron yanýlamaz mý? Sabancý patronlarý ne deðerli þirketleri satmadý mý? Banane patronun hisse satýþýndan. Ýsterse hepsini satsýn. Su akar yolunu bulur diyorum.. Önemli olan þirket hedeflerine ulaþmak ki ben anormal bir durum göremiyorum.
Tahtada kademeler boþ , alýcý kalmamýþ ama satmaya çalýþan boþ kademelere boþ satýþ kademeleri ile basmaya devam ediyor. Çok net yazýyorum . Mal toplanýyor ve basa basa eze eze toplanýyor . Resmen kusturarak alýyorlar. Ortalýk boþ, yabancý da yok Alark tahtasýnda amaç mal satmak olsa idi haber çýkarýlýr alýma gelenlere verilir idi . Bunun mal satmak ile uzaktan yakýndan ilgisi yok. Egeen gibi fksý 30 larda Pd/dd uçmuþ bir kaðýtta bile tepki var. Bu tahtada tahtacý tahta filan yapmýyor resmen dövüyor.
Bu durum da bana AL mesajý gibi geliyor. Bu tip kaðýtlarý ve spekleri sevelim sevdirelim...
AL / SAT / YAT / TUT yada Turþu kur tavsiyesi deðildir, sadece FaL ve dedikodu.
Yer Ýmleri