Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
27,50 10% 100,59 Mn 23,70 / 27,50
67,65 10% 515,04 Mn 61,70 / 67,65
11,00 10% 3,88 Mn 9,80 / 11,00
1,65 10% 54,88 Mn 1,52 / 1,65
14,75 9.99% 88,63 Mn 13,54 / 14,75
10,53 -10% 2,12 Mr 10,53 / 11,55
20,40 -9.97% 202,36 Mn 20,40 / 23,86
402,25 -9.96% 524,05 Mn 402,25 / 448,00
260,25 -9.95% 1,61 Mr 260,25 / 283,50
4,58 -9.84% 46,70 Mn 4,58 / 4,58
325,00 0.46% 12,23 Mr 319,00 / 326,25
3,16 6.4% 11,83 Mr 2,98 / 3,20
135,00 8.09% 10,01 Mr 118,60 / 135,00
221,50 6.54% 9,91 Mr 209,00 / 225,00
269,00 2.28% 7,40 Mr 266,00 / 272,50
19,11 -0.47% 829,86 Mn 18,66 / 19,26
77,90 -1.7% 7,25 Mr 77,60 / 79,15
392,00 -1.13% 7,21 Mr 390,25 / 404,50
221,50 6.54% 9,91 Mr 209,00 / 225,00
760,00 -0.39% 2,81 Mr 747,00 / 761,50
93,00 0.65% 539,82 Mn 91,90 / 93,65
117,20 1.74% 879,06 Mn 112,40 / 119,90
392,00 -1.13% 7,21 Mr 390,25 / 404,50
31,04 -0.83% 136,84 Mn 30,50 / 31,30
10,67 2.69% 200,26 Mn 10,40 / 10,71
81,25 2.85% 499,08 Mn 79,05 / 81,60

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 376/683 ÝlkÝlk ... 276326366374375376377378386426476 ... SonSon
Arama sonucu : 5460 madde; 3,001 - 3,008 arasý.

Konu: ALARK - Alarko Holding A.Þ.

1. Savaþ biter mi mosalarko para edermi ukraynadan kallavi bi taahhüt iþi gelir mi hayaller hayaller))

2. İyi haftasonlari, ben de 2021 den beri Alarko taşıyorum. Malesef son 15 ay fiyasko oldu hepimiz için... Sabah 2025 ilk 3 çeyrekte enflasyon muhasebesi uygulanmayacagina dair yazılar gördüm, bu herhalde çuvalin icindeki mizragin ortaya cikmasini sağlar diye düşünüyorum, sizler ne dersiniz?

FCP-N49 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,738
    " Hedef fiyat deðiþikliði - Alarko Holding (Ýþ Yatýrým)

Þirketin tarým iþ koluna yönelik ilk operasyonel yönlendirmesini ve elektrik daðýtým segmenti için revize edilen 2025 RAB tahminlerini takiben, deðerleme modellerimizi gözden geçirdik. Tarým iþ kolu için öngörülen %23’lük FAVÖK marjý mevcut tahminlerimizin altýnda kalýrken (2028’de %32), 2025YS beklenen RAB rakamý önceki tahminimiz olan 700 mn $’dan daha yüksek. Bu deðiþiklikler, tarým iþinin deðerlemesinde aþaðý yönlü revizyona ve daðýtým iþinin tahmini deðerinde yukarý yönlü revizyona neden oldu. Sonuç olarak Alarko Holding için hedef deðerlememizi 174,09 TL’den 171,06 TL’ye revize ediyoruz.
    Þirket tarým segmenti için %23 FAVÖK marjý öngörüyor. Asgari ücretteki yüksek kümülatif artýþlar nedeniyle artan iþçilik maliyetleri, TL’nin deðer kazanmasý ve yasal izinlerin alýnmasýnýn beklenenden uzun sürmesi nedeniyle planlanan üretimdeki gecikmeler, marjlardaki aþaðý yönlü revizyonun arkasýndaki ana nedenler oldu. Buna ek olarak, gübre segmenti genel faaliyet marjlarý üzerinde seyreltici bir etkiye sahip olmakla birlikte, ciroya katkýda bulunmaktadýr.
    Ýzinlerin beklenenden daha uzun sürmesi nedeniyle erken üretim programýnda gecikmeler yaþandý. Baþlangýçta, tarým segmentinin 2028 yýlýnda tam kapasiteye ulaþacaðýný varsaymýþtýk. Þimdi ise bunu, þirketin Türkiye’deki jeotermal sahalarda yasal izinlerin çýkmasýný beklediði 2029 yýlýna erteliyoruz. Gübre segmentinin katkýsýný ilk kez hesaba katarak, 2029 yýlýnda tarým bölümünden 121 milyon dolar FAVÖK elde edileceðini tahmin ediyoruz. Temel varsayýmlarýmýz arasýnda Türkiye’de 40 ton/1.000m² ve Kazakistan’da 30 ton/1.000m² verim ile 2029 yýlýnda toplam üretimin 322 bin tona ulaþacaðý ve 12 ton gübre kapasitesinin tam kapasite çalýþacaðý yer almaktadýr. Satýþ fiyatlarýnýn Türkiye için 1$/kg, Kazakistan için 1,5$/kg ve gübre için 2,5$/kg olduðu varsayýlmýþtýr.
    Batarya ve uçak yatýrýmlarýna iliþkin detaylar henüz açýklanmadý. Þirketin son sunumunda batarya veya uçak iþleriyle ilgili daha fazla ayrýntý verilmedi. Þirket, elektrik depolama ünitelerine iliþkin olarak düzenleyici kurum tarafýndan yapýlacak düzenlemeyi bekliyor. Bu arada þirket daha önce yeni iþine baþlangýç olarak kargoya dönüþtürmek üzere ilk kullanýlmýþ uçaðýný satýn almayý planladýðýný duyurmuþtu.
    Daðýtým segmentinde güçlü RAB büyümesi ve elektrik üretiminde saðlam nakit üretimi. Tarým sektörünün tam katkýsýndaki gecikmelere raðmen, elektrik sektörü NAD ve iþletme nakit akýþýnýn lokomotifi olmaya devam etmektedir. Þirket, nakit zengini üretim segmenti için (2025-2027 döneminde) yýllýk ortalama 135 milyon dolar konsolide FAVÖK öngörüyor. Bu arada, önceki dönemlerde yapýlan fazla harcamalarýn 2025 yýlýnda telafi edilmesi beklentisi nedeniyle RAB’ýn ilk tahminlerimizden 100 milyon dolar daha yüksek olan 800 milyon dolara ulaþmasý beklenmektedir. Daðýtým iþ kolunun deðer katkýsýndaki revizyonlar, tarým iþ kolunun deðerlemesindeki aþaðý yönlü revizyonu kýsmen dengelemektedir.
    Elektrik segmentinin 2025 yýlýnda RAB büyümesi, bir miktar daha yukarýda elektrik fiyatlarý, daha az bakým günü nedeniyle artan üretim ve daha düþük parasal kayýplarla desteklenen beklenen güçlü performansýnýn, kesin bir tahminimiz olmasa da, önemli bir karlýlýk büyümesi saðlamasý muhtemeldir."

Eli yüzü düzgün bir rapor ancak bir hususuta yanlýþ yönlendirme var...
    "Ýzinlerin beklenenden daha uzun sürmesi nedeniyle erken üretim programýnda gecikmeler yaþandý. Baþlangýçta, tarým segmentinin 2028 yýlýnda tam kapasiteye ulaþacaðýný varsaymýþtýk. Þimdi ise bunu, þirketin Türkiye’deki jeotermal sahalarda yasal izinlerin çýkmasýný beklediði 2029 yýlýna erteliyoruz"

buradan bu çýkmaz... kýsa vadede izinlerin uzun sürmesi bu iþi ciddi yapan veya yapmak isteyen firmalar için problem oluþturmaz. kýsa vadede izin gecikiyor ise 2028 yýlý için yapýlacak izin baþvurularýný biraz öne çekersiniz. hakeza 2025-26 ve 27 için de... analist ya da rapor yazan kimse 2025 yýlý için yazmasý gereken yeri 2028 e ertelemiþ ve bu durum bence biraz körlüðe sebep olablir

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,738
    sanýrým yabancý satýþý var, mery teyzede bu kadar mal yoktu...

artýk bu iþin cýlký çýktý... þirketler elde olan bitenleri temettü olarak vermeye baþladýlar... bir þekilde enflasyon muhasebesinin saçmalýðý ortaya çýkmaya baþladý.
    ALARK da temettü olarak mesela Ýþ bankasýnýn öngörüde bulunduðu 4 liranýn üzerindeki temettüyü verse diyorum ama finansal piyasalardaki bu daðýnýklýk ile yatýrým yapýlmasý daha uygun olacaðý da açýk ( gerçi verseler de bunu 8e bile bölebilir bunlar ). þirketlerin ne var ne yok temettüye yönelmeleri ( mesela Tüpraþ ekimde verdiði temettüyü de þimdikileri de geçmiþ yýllardan vermeye çalýþýyor. küçük yatýrýmcýnýn çok iþine yarayacaðý için bu temettüler verilmemiþtir de acaba þirket sahiplerinin bu kadar parayý ne yapacaðýný düþünürsünüz, ya da neden ihtiyaç duyup þirketleri bu kriz zamanlarýnda güçten düþürmekteler...

kendi adýma artýk bu zararýn yani fýrsat maliyetinin ödenebileceðini düþünemiyorum. sadece ileride güzel temettüler elde edebilir miyiz ümidindeyim ( Tüpraþ ve ALARK eþitti hatta daha bile öndeydi ALARK. Tüpraþýn sadece temettü verimi neredeyse bizim fiyata ulaþtý, bu yüzden bu maliyet artýk epey bir birikti)...yani 2 dolar kazanç 1 dolar temettü...

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Andromeda Nova386 12'22'84'
    Gönderi
    7,596
    Sn Tövbekar 2 usd kazanç sanýrým hisse baþý anlamýnda çünkü devaminda temettü kelimesi geçiyor. HBK 0.57 TL den 70 TL ye gelmesindedn yani 126 kat artýþdan bahsediyorsunuz ve bunun gerçekleþme süresi 3 sene filan mýdýr ? Biraz ütopik geldi espri mi gerçekten buna inanýyor musunuz . Beklenti süresi min max nedir ? Fonlar patronlar satýyor gözüküyor bu hesabýnýzý onlar yapamýyor mu ? Bana göre topraða tarýma yatan para batmaz umarým haklý çýkarsýnýz.
    Not : Sanýrým Kar 'ýn Enflasyon kadar olan kýsmý zaten öz varlýklara gidiyor kalan üzerinden de az vergi vermeye çalýþmak için ya temettü yada bedelsi vermek durumunda kalýyorlar.

Saygýlar ,

[QUOTE=tovbekar;6.........yani 2 dolar kazanç 1 dolar temettü...[/QUOTE]
    AL / SAT / YAT / TUT yada Turþu kur tavsiyesi deðildir, sadece FaL ve dedikodu.

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,738
     Alýntý Originally Posted by 0101 Yazýyý Oku
    Tebriklerimi sunuyorum.....

Kedi buradaysa et nerede formasyonu...

Sadece CENAL PAYI alarkonun piyasa deðeri..... Diðer her þey yokmuþ gibi fiyatlandýrýlýyor.....
    "Ali Veli
    @AliVelibeli
    ·
    9h
    #ALARK gecen gün bana muptezel diyen yan sitelrdeki bir gafile bir arkadaþ HOCANIN ciger hikayesini anlatmiþ..ozsermaye 55.xx milyar$ bugunku deger 35.xxmilayr tl.kâlarda yok...ne ciger ne kedi kalmiþ hocammmmm..20milyar tl zarada demekki...ustelik hicbir yatirima tl aktarma yok"

"yalan soylerken kesinlikle ana yalaninizi kucuk baska yalanlarla cevreleyin. hatta bu cevreleyici yalanlardan birisi ile karsidakinin baglantisi olduguna inandirin onu(bu ortak tanidiginiz birisinin varligi olabilir mesela) ve dikkatini bu noktaya cekin. kendi hafizasini o an baska bir seyle mesgul etmekte olan karsi taraf farkina varmadan esas noktadan uzaklasmis olacaktir. eger bu soktan cabuk kurtulursa hemen esas yalani yapistirin ve cevreleyen yalanlarla olan baglantisindan bahsedin ana yalanin. bu iliski zincirini kafasinda oturtmaya calisan kurban kendi ile alakali olan yalana yeniden saplanacaktir ve en sonunda vazgececektir sizin yalan soylediginiz inancindan."

þimdi ben kime inanayým... meðerse sn 101 ve müptezel arkadaþlarmýþ... birbirlerine pas atýp top çeviriyorlarmýþ... ben GAFÝL oluyorum arkadaþ da bu kedi ciðer diyen ... þimdi ben bu sn 101 i denk geldiði yerde çekip vurmaz mýyým .

adam ya da müptezel varlýk bir hesap açmýþ ve açtýðý bu hesap sadece ALARK kötülemekte kullanýlmýþ. 1 tane bile baþka mesaj yok...sürekli yalanlar yalanlar ama öyle böyle deðil... sallamýþ. ne mantýk çizgisi var ne baþka çizgi. çekmiþ kafayý yazmýþ... mesela arsa satýþý yalan demiþ... yok böyle bir þey ALSÝM gibi manuplasyon demiþ... satýþ olmuþ susmuþ ama iki gün sonra bu satýþ sýzdýrýldý demiþ. þimdilerde para kullanýldý gibi garaip þeyler yazmaktaççç
    yazýlanlarýn mantýklý çerçevesi olmadýðý için eleþtirmenin de bir anlamý yok. biliyorum sonra çevirecek baþka þeye. ama bana dokunan bu sn 101 in oralarda anýlýp bana karþý kullanýlmasý. böyle günde ortaya çýkacak kim dost kim hain ...

ALARK deðil tüm þirketlerde bir anomali var. en kötüsü de halka arzlarda yenilen yatýrýmc kazýklarý. hatta tefecilik þirketinin reklamýný yapan birisini bile dün evliya ilan ettiler ki görün artýk finansal piyasalardaki durumu...

borsada yatýrým yapan kiþi köþeyi dönmek istiyorsa ( ALARKa bulaþýrsa tersinden de dönebilir ) diðer alýcýlarýn görmediði bir þeyi görmektir. geçmiþte bunu görmüþ ve kazanmýþtýk. þimdi ise gene bir züðürt tesellisi içindeyim kendi adýma... hani alemin akýllýsý benim ya, trend is not my friend ya bir gün görecekler ve o zaman ben kazanmýþ olacaðým diyeceðim/miþ... behey Gafil ( bu müptezelin gafili deðil kendi yakýþtýrmam) o zamana kadar eþek ölüp gidecek tam yemsizliðe alýþmýþken...
    þimdiki teselli bilançoya kadar... elbet bilanço alýcý çekecektir. bilanço alýcý çekmezse açýklayacaklarý temettü çekecektir ( dedim ya züðürt tesellisi ama bakarsýnýz þöyle kallavi bir temettü ile yýllýk mesarifi çýkarýrýz da seneye de devam ederiz), olmazsa yatýrýmlar çiçek açacaktýr...
    onlar da olmaz ise alacam juniorý, kaþýk düþmanýný yanýma basacam genel kurulu orada benimle uðraþmak neymiþ görecekler... nasýl olsa genel kurulda bebek önlemi almamýþlardýr... yasaklayabileceklerini hiç zannetmem resmen ortak benim oðlum ve tutanak tutturup SPK dan ceza aldýrýrým... duydunuz mu ALARK yetkilileri tehditse tehdit ...

zinhar yatýrým tavsiyesi deðil sn 101 in ikili oynamalarý hakkýnda tespitlerdir...

7. Bence Tovbekar abinin hesapta anormallik yok.

Sýkýntý veya þüphe uyandýran kýsým ise ya þirket yanlýþ þiþirilmiþ yatýrým rakamlarý açýklýyor yada piyasa bu adamlarýn yaptýðý yatýrýmlara güvenmiyor.

2028 yýlý sonrasý 2 dolar kar hedefi gayet makul duruyor. Sadece bu yýl 300 milyon yatýrým açýklamýþ. Hadi yatýrýmlar biraz sarksýn. 2030 diyelim. 2030 sonrasý bu rakamlar ulaþýlabilir.

Yatýrýmlar bittiðinde bu paranýn temettü olarak daðýtýlmasý durumunu düþünürsek bu yýl bile þirket yaklaþýk 0.7 dolar yatýrým yapmýþ. Yatýrým tamamlanýr ise temettü vereceðini varsayabiliriz.

Saygýlar.

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,738
     Alýntý Originally Posted by Baygeorge Yazýyý Oku
    Sn Tövbekar 2 usd kazanç sanýrým hisse baþý anlamýnda çünkü devaminda temettü kelimesi geçiyor. HBK 0.57 TL den 70 TL ye gelmesindedn yani 126 kat artýþdan bahsediyorsunuz ve bunun gerçekleþme süresi 3 sene filan mýdýr ? Biraz ütopik geldi espri mi gerçekten buna inanýyor musunuz . Beklenti süresi min max nedir ? Fonlar patronlar satýyor gözüküyor bu hesabýnýzý onlar yapamýyor mu ? Bana göre topraða tarýma yatan para batmaz umarým haklý çýkarsýnýz.
    Not : Sanýrým Kar 'ýn Enflasyon kadar olan kýsmý zaten öz varlýklara gidiyor kalan üzerinden de az vergi vermeye çalýþmak için ya temettü yada bedelsi vermek durumunda kalýyorlar.

Saygýlar ,
    sn baygeorge
    daha önce yazdýðým bazý mesajlar
    "integralde diðerlerinde yer almayan bazý ayrýntýlar var...
    Cenal 2025-2027 yýllarýnda 65-70 dolar PTF üzerinden yýllýk 135 milyon dolar Ebitda 85 milyon dolar net kar ( þirket payýna düþen)
    Daðýtýmýn ise önümüzdeki 3 yýl içinde 400-450 milyon dolar Ebitda potansiyeli. yýllýk 150 milyon dolar þirket payýna ( raporda miktar hepsi için mii belirtilmemiþ ben kombinedir diye en kötü ihtimali aldým) 75 milyon dolar düþer. yani Enerjinin iki gemisinden 210 milyon dolar Ebitda...

GYO gitgide güçleneceðe benziyor... Hillside 218 milyon dolar Bodrum þu haliyle 125 milyon dolar olmak üzere ( açýldýðýnda 260-270) 449 milyon dolarlýk portföy deðeri...

Gübre fabrikasý tam kapasite ile çalýþýyormuþ... Gýda kurutma açýlacak..."
    "ALSER bir dev olacaða benzer... þimdi 90 milyon dolar yýllýk 42.5 milyon dolar yatýrým ve hedef 400 milyon dolar 2028 için ( NAD 4 milyar dolar % 10 ALSERden)...

bakalým daha neler bulabiliriz. ama bu süreç daha ne kadar yýpratýcý olabilir ki?

Enflasyon muhasebesi muhtemelen 2026 içinde can yakmaz hale gelebilir. bilançolarda da alýþmalar oluþabilir bakarsýnýz vazgeçilebilir de. gerçekten geriye dönük endekslemeler nedeniyle bilançolar kevgire dönmüþ durumda ve hiç bir þirket için geçmiþi anlayamayacaðýmýz için diðer þirketlere yatýrým düþünmek zor olacak..."
    "Alarký satamazsam devam ederim temettü elde etmeyi beklerim... iþte bu yüzden bir deriden bir kaç post çýkarmaya çalýþtýðýmýz için saðlam þirketler ya çok pahalý ya da görülemiyor piyasa tarafýndan...aþýrý kar hýrsý gözleri boyadýðý için riskler görülemiyor ve gerçekler perdeleniyor...

piyasa bunu görebilir mi? hayýr. çünkü piyasada çok da akýllý adam yok. akýllý olanlar da ya perdelenmiþler ya da gereðinden fazla iþe odaklanmýþlar... enflasyon muhasebesinin geçmiþ bilançolarda saçmalýklar oluþturduðunu görmeye yeni baþladýlar tabii bu bilanço neymiþ diye bakanlar... adamlar yýllardýr zararda ve bedellide yüzen ZORENin karýný görünce þüphe bile duymadýlar...

iþte bu yüzden benim param piyasada herkese emanet edilemeyecek kadar deðerli ve B planým var. bu yüzden benim þirketim uçup kaçamýyor. piyasada trade deðil yatýrým mantýðý oluþtuðunda muhtemelen bir çok þirkette piyasa ile buluþacaðýz. o zaman da ya çok zaman geçmiþ olacak ya da biz artýk bu piyasaya dönüp bakmayacaðýz.

çok gevezelik ettim biliyorum ama baþka türlü bir çok þey anlaþýlmýyor. ALARK hýzla 1 dolar hisse baþý kara gidiyor, yakýnda ( bir kaç yýl sonra bu yakýn yarýndan sonra deðil) 1 dolarý hýzla geçecek ve 2 dolara doðru koþacak. o zaman piyasa uyanacak ya da yeni bahaneler bulacak. ben þirket ile elde ettiðiniz karý büyümeye harcamýyorsanýz temettü verin diyeceðiz..."

"ALARK ile ilgili þu sýralar diðer iþleri bir yana býrakalým dün yazdým. enerji bile yerlerde ise þirketten ne elde edebilirsiniz. enerji fiyatlarý yerlerde de olsa hem CENAL hem de MERAM kardalar. mesela MERAM kendi kaynaklarýndan geçen yýkl 125 milyon dolar yatýrým yaptýðýný söylüyor. þirkete yani holdinge aktarýlanlar da az deðil çünkü 300 milyon dolar tarýma yatýrým yapýlmýþ durumda...toplayýn bakalým 425 milyon dolar... Bodrumdaki otel GYO da yapsa hangi deðerlerde ki... yýllýk sanýrým 40 milyon dolar portföy yatýrýmý eeee ne oldu þirket yatýrýmlarý 450 milyon dolarýn üzerine çýktý... hisse baþý 1 dolar yatýrým. peki içi boþ holding bunu yapabilir mi? yýllýk 200 milyon dolar tarýma, 100 milyon dolar MERAM varlýk tabanýna ve diðer yatýrýmlara baktýðýnýzda gene hisse baþý 1 dolara yakýn yatýrýmlar yapýlacaðý planlanýyor...peki bu kaynaklarý nereden buluyorlar içi boþsa..."
    bu da size bir mesajmýþ
    "sn baygeorge
    ülkemiz sadece ülkemiz deðil dünya bir deðiþim geçirmekte... öyle dönemlere geliyoruz ki bir þekilde bu deðiþimi yakalayabilenler mesela orhan pamuðun Cevdet bey ve oðullarýnda olduðu gibi yürüyüp gidecek... belki de tam tersi olacak. samiha ayverdinin Mesihpaþa imamýndaki ve diðer kitaplarýnda anlattýðý gibi eskiyip hýrpalanacak.
    yaþ itibariyle artýk deðiþimi yakalayabilecek durumda deðilim. yeni bir atýlým için güçsüz olduðumuz bir dönemde dünya deðiþiyor. emekli olduðumuz 40 yýl kadar prim ödediðimiz sistemde artýk yer verilmiyor bizlere... korkarým ileride daha kötü günler gelecek. iþte tam bu durumda aktif çalýþmanýn sonlandýðý emekli maaþýnýn kuþa döndüðü ortamda yatýrým deðil di,ktiðiniz aðaçlarýn meyvesii toplama dönemindeyiz. dönüp baktýðýmda çok da aðaç dikememiþim. ama bir þekilde ev varsa gerisi olur biter bir felaket üstümüze çökmez ise...
    ALARK... para yönetmeyi çok iyi biliyorlar, yatýrýmlarda çok kötü tecrübeler olsa da son alanlarý çok iddialý ve iddialý olduðu kadar gerekli bir alan... ve bu grup bu alandan baþarý ile çýkar ise diðer yatýrýmlar ile birlikte dikilen aðaçlar yeterli olabilir. ama artýk aðaç dikemeyecek çaðda ve gelirdeyiz. özellikle kentufun Türkiye özelde Ýstanbul ile ilgili son videosu, Kadirhan Özdemirin dünya ile ilgili söylediklerini düþünür isek bir önlem almak mümkün deðil gibi.
    Sevgili ülkem iyi durumda olsa iyi yönetilse zaten bizim durumumuz da kötü olmazdý. öyle bir dönemdeyiz ki bizim dünyaya tur bindirmemiz gerekir iken dünya bize tur bindiriyor ve benim gibiler seyretmek zorunda...
    yukarýda bahsettiðim iki video son günlerde izlediðim en iyi videolardan. benim çevremde gözlemlediklerimi doðruluyor. beklediklerimin benim beklediðimden daha kötü olmaya baþladýðýný belirtiyor. bu yüzden olumsuzluðum..."

Sayfa 376/683 ÝlkÝlk ... 276326366374375376377378386426476 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •