4 lira da kurtarmýyor. döviz fazla artmakta... bu arada bu þirket ihracatçý hale mi gelmiþti
Yidik zxopayý... yidik zopayý......
Sanki harbe girdik.....
Param olaydý da akþam pazarý fiyatlarýna hisse alaydým..
Her musibette vardir bir hayir.
Alsanýz ne olacak sn 101,
hisse alýp üzerine yatmak için mangal gibi yürek lazým. evde çocuk bakmasam vurucam kendimi dýþarýlara ya da bahçeye etrafý seyredecek ya da bir þekilde öfkemi yaþamaktan uzaklaþacaðým. bu lanet bilgisayar olmasa tvler var kitap okumak, bir meþgale bulmak fikrini çýkarmýþýz hayatýmýzdan bir de gençlere kýzýyoruz...
neyse gelelim mangal yürekliðe... Eðer bir hedefiniz var ise hisse almak önemli. yýllar geçse de iyi yönetilen þirketler size zarar ettirmiyor. bir bahçe aldým bu sene don vurdu diyemediðimiz için hisse senedi yatýrýmýnda yanýlýyoruz. temettü mü bekliyorum evet -bu arada 4 lira olaydý eyiydi- o zaman bakacaðým bu sene ürün beklediðim gibi olmadý ama idare eder... bak bu fidanlarýn geleceði var galiba... yok bu fidanlar kurur diyorsak sat gitsin ne iþin var ekranla... kazanç kýsa vadeli mi uzun vadeli mi?
Can Yücelin bir þiiriydi sanýrým... Kocakarýya nasýlsýn diye soruyorlar, ölüp gidiyoruz iþte diyor... ölüp gidiyoruz ama galiba iþi zorlaþtýrýyoruz... ne güzel olursu ALARK fezaya çýksa... 1 lot ALARK satsak ayý geçirecek harçlýða sahip olsak... öyle bir dünya gelir mi bilmem ama fidanlarý bekleyelim. bu ülkede de bundan sonra dikilmiþ fidanlarý beleþe yakýn bir fiyattan alabilme lüksüne sahip olmadýðýmýzý bilelim. bir emekli olarak daha kötü günler olmasýn diye dua edelim baþka ne yapabiliriz...
SPK
Paylarý borsada iþlem gören ortaklýklar ile baðlý ortaklýklarý, yapýlacak ilk genel kurulda ortaklarýn bilgisine sunulmak üzere, genel kurul kararý olmaksýzýn yönetim kurulu kararý ile geri alým programý baþlatabilecektir.
Yürürlükte bir geri alým programý olan halka açýk ortaklýklar ile baðlý ortaklýklarý, geri alým programlarýna ayrýca bir yönetim kurulu kararý alýnmasýna gerek olmaksýzýn bu kararda belirtilen þartlar ile devam edebilecek.
Geri alýnan paylar, geri alýndýðý tarihten itibaren 30 günlük süre boyunca satýlamayacak.
HADÝ BAKALÝM YONETIM..
GENEL KURULU BEKLEMEYE GEREK KALMADI..ASILIN KÜREKLERE
(Yenileme) SPK: Borsada iþlem gören ortaklýklar ile baðlý ortaklýklarý yönetim kurulu kararý ile geri alým programý baþlatabilecek
Kuruluþtan yapýlan basýn açýklamasý aþaðýda bulunuyor:
1. Kurul Karar Organý'nýn i-SPK.22.9 (19.03.2025 tarih ve 16/531 s.k.) sayýlý Ýlke Kararý:
Ülkemiz sermaye piyasalarýnda son günlerde yaþanan geliþmeler Kurulumuz tarafýndan yakýndan izlenmekte olup, piyasalarýn saðlýklý bir þekilde iþlemesine yönelik olarak ikinci bir duyuruya kadar uygulanmak üzere aþaðýdaki hususlarýn
kamuoyuna duyurulmasý uygun görülmüþtür.
1) Paylarý borsada iþlem gören ortaklýklar ile baðlý ortaklýklarý, yapýlacak ilk genel kurulda ortaklarýn bilgisine sunulmak üzere, genel kurul kararý olmaksýzýn yönetim kurulu kararý ile geri alým programý baþlatabilecektir. Alýnacak yönetim kurulu kararýnda geri alýmýn amacý, geri alým programýnýn öngörülen azami süresi, alýnacak azami pay adedi ile kullanýlacak azami fon tutarýna yer verilmesi ve söz konusu yönetim kurulu kararýnýn Kurulun özel durum açýklamalarýna iliþkin düzenlemeleri çerçevesinde kamuya açýklanmasý gerekmektedir.
2) Yürürlükte bir geri alým programý olan halka açýk ortaklýklar ile baðlý ortaklýklarý, geri alým programlarýna ayrýca bir yönetim kurulu kararý alýnmasýna gerek olmaksýzýn bu kararda belirtilen þartlar ile devam edebilecektir.
3) Ýlke kararý uyarýnca gerçekleþtirilecek pay geri alýmlarýnda II-22.1 sayýlý Geri Alýnan Paylar Tebliði'nin (Teblið); a) 9 uncu maddesinin birinci fýkrasýnda düzenlenen nominal deðer sýnýrý (sermayenin %10'u) ile 15 inci maddesinin birinci fýkrasýnýn (c) bendinde düzenlenen günlük iþlem sýnýrýna (son 20 günlük iþlem miktarý ortalamasýnýn %25'i) iliþkin hükümlerin uygulanmamasýna,
b) 12 nci maddesinin ilk dört fýkrasý ile 19 uncu maddesinin ikinci fýkrasýnýn uygulanmamasýna,
c) 10 uncu maddesinin ikinci fýkrasý uyarýnca geri alým/satým yapmanýn yasak olduðu sermaye artýrým dönemlerinin nakit artýrýmlarla sýnýrlý olarak uygulanmasýna
karar verilmiþtir.
4) Ýlke kararý çerçevesinde geri alýnan paylar, geri alýndýðý tarihten itibaren 30 günlük süre boyunca satýlamayacaktýr. 30 günlük sürenin hesaplanmasýnda "ilk giren ilk çýkar" yöntemi uygulanacaktýr. Söz konusu süre sona erdikten sonra ilgili paylar Teblið'in 19 uncu maddesindeki esaslar çerçevesinde azami üç yýl içinde elden çýkarýlýr veya Teblið'deki sýnýrlamalara uymak kaydýyla elde tutulabilir.
Yarýndan itibaren geri alýma baþlýyoruz...Hayýrlý olsun
Açýklamalar
Alarko Holding A.Þ. Yönetim Kurulu tarafýndan;
Þirketimizin 14.03.2025 tarihli Yönetim Kurulu kararý uyarýnca, kararýn ekinde yer alan Þirketimizin pay geri alým programýnýn ("Pay Geri Alým Programý") kabul edilmesine ve Genel Kurul'un bilgi ve onayýna sunulmasýna karar verilmiþti.
Sermaye Piyasasý Kurulu'nun II-22.1 sayýlý Geri Alýnan Paylar Tebliði ve i-SPK.22.9 (19.03.2025 tarih ve 16/531 s.k.) sayýlý Ýlke Kararý çerçevesinde tüm paydaþlarýmýzýn menfaatlerinin korunmasý ve Þirketimiz hisse deðerinde saðlýklý fiyat oluþumuna katkýda bulunmak amacýyla, Genel Kurul kararý olmaksýzýn Pay Geri Alým Programý'nýn baþlatýlmasýna ve Pay Geri Alým Programý kapsamýnda pay geri alýmý yapýlmasýna,
Pay Geri Alým Programý'nýn ve program kapsamýnda yapýlacak alýmlarýn ilk Genel Kurul Toplantýsýnda ortaklarýn bilgisine sunulmasýna,
karar verilmiþtir.
Kamu oyuna duyurulur.
Yer Ýmleri