Teþekkürler,
QUOTE=CAKIR24;7022149]Geri alým konusunda 1-2 aydýr spk kararlarý var, þirket isterse çok hýzlý prosedüre tkaýlmadan karar alýp uygulayabiliyor.[/QUOTE]
AL / SAT / YAT / TUT yada Turþu kur tavsiyesi deðildir, sadece FaL ve dedikodu.
50 Hisseleri ve Günlük Sistem
Kýsa vadeli Tekniði yine bozdular....Ya gerçekten bozuyorlar, ya da bozar gibi yapýyorlar, Fiyatý istedikleri yönde oynatýyorlar...
20 Dakikalýk Sistem
Merkezi kontrol sistemini en iyi açýklayan tablo !!
Not: Alarko Holdingin ilk çeyrek bilançosundaki net karlýlýkla ilgili piyasadaki yapay zekalardan yararlanabilirsiniz hatta Yapay zeka tahminlerini burada da paylaþabilirsiniz...
Son düzenleme : loruhlano; 29-04-2025 saat: 10:09.
...
SPK kurallarýna göre yönetim kurulu toplanýp karar alarak istediði zaman geri alým yapabilir. Genel kurula gerek yok diye biliyorum.Geçen yýlda genel kuruldan 1-2 gün sonra geri alým kararý açýkladýlar.2022 de de
"Geri alým programýna iliþkin yetkilendirme
MADDE 5 – (1) Bu Teblið hükümlerine göre ortaklýklarýn geri alým yapabilmesi için genel
kurulun yönetim kurulunu yetkilendirmesi esastýr. Söz konusu yetki, yönetim kurulu tarafýndan
hazýrlanan geri alým programýnýn genel kurul toplantýsýnda onaylanmasý suretiyle verilir. Geri
alým programýnýn genel kurul toplantýsýnda onaylanmasý suretiyle yetkilendirilen yönetim kurulu,
bu yetkiyi belirleyeceði gerçek veya tüzel kiþilere devredebilir.
(2) Ortaklýk paylarýnýn baðlý ortaklýklarý tarafýndan geri alýmýnýn yapýlabilmesi için, ortaklýk
genel kurulunda geri alým programýnýn onaylanmasý ve baðlý ortaklýðýn yönetim kurulunun da söz
konusu program çerçevesinde geri alým yapacaðýna iliþkin bir karar almasý þarttýr. Baðlý ortaklýðýn
da halka açýk bir ortaklýk olmasý durumunda; söz konusu baðlý ortaklýðýn ana ortaðý olan ortaklýðýn
paylarýnda geri alým yapabilmesi için, geri alým programýnýn baðlý ortaklýk genel kurulunca da
onaylanmasý zorunludur.
(3) Geri alým programýnýn onaylanacaðý genel kurul toplantýlarýnda, ortaklýðýn esas
sözleþmesinde daha aðýr nisaplar öngörülmediði takdirde TTK’nýn 418 inci maddesinde yer alan
toplantý ve karar nisaplarý uygulanýr.
(4) Paylarý borsada iþlem gören ortaklýklar, yakýn ve ciddi bir kayýptan kaçýnmak amacýyla
genel kurulun yetkilendirmeye iliþkin kararý olmadan yönetim kurulu kararýyla da, bu Tebliðin 12
nci maddesindeki kamuyu aydýnlatmaya iliþkin yükümlülüklere uymak þartýyla geri alým yapabilir.
II. KISIM 3
Baðlý ortaklýklar, ana ortaklýðýn paylarýnda geri alým yapabilmek için bu istisnadan yararlanamaz.
Genel kurulca onaylanmýþ bir geri alým programý olmadan yönetim kurulunun yakýn ve ciddi bir
kayýptan kaçýnmak amacýyla aldýðý geri alým kararý yapýlacak ilk genel kurul toplantýsýna kadar
geçerlidir.
(5) Ortaklýk paylarýnýn günlük aðýrlýklý ortalama fiyatýnýn yönetim kurulu karar tarihinden
önceki son bir ayda,
a) Nominal deðerinin altýnda seyretmesi veya
b) Yüzde yirminin üzerinde deðer kaybetmesi,
durumlarýnda yakýn ve ciddi bir kaybýn varlýðý kabul edilir.
(6) Beþinci fýkrada belirtilen haller dýþýnda yönetim kurulu kararý ile geri alým yapýlabilmesi
için, ortaklýk tarafýndan iþlem öncesinde Kurulun onayýnýn alýnmasý gereklidir"
Yer Ýmleri