Ýç piyasaya niye veriyorlar o zaman.Ýhracat yapsýnlar.Bizim market alýþý 25-30 TL olsa yarým eurocuk eder.
Ýç piyasaya niye veriyorlar o zaman.Ýhracat yapsýnlar.Bizim market alýþý 25-30 TL olsa yarým eurocuk eder.
zaten iç piyasaya mal verme planlarý vardý... geçen yýl da belli yüzdeler konuþulmuþ, ve iç piyasada bazý market zincirleriyle anlaþýlmýþtý. zaten devralýnan pekdemir çiftliði bu yörelerde bir market zinciri idi sanýrým ( Keçiborluda yok ama Dinarda vardý)... ama marketlere hangi mallarý veriyorlar bilmem...
pazara gelince bizim pazarcýlara düþmüyormuþ mallar. gerçi bu hafta rakip seradan mal vardý ve almýþtým ama... Salý günü Dinar pazarý idi. ve Dinarda Fethiyeden gelen çukulota domates satýlýyordu ama sanýrým hepsi yanlýþ ilaçlamadan dolayý kutlu idiler. pazara gelen mallar standart dýþý olanlar. sanýrým iç piyasaya da ya fazlasýný ya da belli zamanlarda mesela Týrlarýn yüklenmesinden sonra yeni Týra yetiþmeyecek olgunlaþacak mallar satýlabilir. Eðer üretim planlamasýný ve lojistiði güzel ayarlarsanýz ileride böyle bir problem olmayacaktýr. seralar büyüdükçe ve üretim çoðaldýkça düzen otomatik hale gelecektir.
bu gün müptezel gene döktirmiþ. ama gerçekten müptezellikte artýk sýnýr tanýmaz halde medikal ALARKa ait gibi batýþ hikayeleri yazýyor. aslýnda Medikali devretseler ALARK için yeni ama geleceði olan bir pazar oluþturacaktýr diye düþünmekteyim. tabii ki yapay zeka buna ne der bilmem...
Sadece ALARK deðil sanýrým piyasada artýk beklentiler kalmadý. ýsýtýp ýsýtýp zarar patlamasýndaki bankalarý faiz indirimlerinden dolayý satýn almaktalar... bir þekilde aldýðýnýz mallarý uzun vadeye göre deðerlendirmek zorundasýnýz. tabii ki Dünya bankasý gibi salak kuruluþlar boþ teneke yatýrýmlara kredi veriyor der ve bunlar yatýrým falan yapmýyor derseniz o zaman satýp kaçýn...
YTD
Bugün yine düþük hacim ilk 15 dakikada dümdüz ettiler 600 bin lot hacimle.Spek düþsün istiyor.Sahipsiz tahta bile düþmez bu lotla.Ama spek düþürme derdinde fýrsat kolluyor.65-70 TL ye gelse de bitse düþüþ trendi rahatlasak.Ama yok illa Çin iþkencesi.Þu an paraný bankaya koy %3 faizle 6 ay da %20 eder.Alarko 80-85 TL olsa yýl sonu reel deðer 65-70 eder. Adamlarýn derdi bu.
"devralýnan pekdemir çiftliði " demiþim demeye de kimse de düzeltmemiþ... Pekdemir çiftliðinin seralarý/seralýk arazileri alýndý kendi deðil.
sn fuma haklý... spek muhtemelen düþürme derdinde, ya da mal alan birilerini dökme derdinde... bir þekilde aileler alýyor mu bilmeme ama ALATONlar Alvimediadan baþ kaldýramýyor, dalia teyzemiz de torun tombalaklarýn geleceðine yönelik yatýrýmlarý finanse ediyor. Geriye sade Ýzzet Bey kalýr ki o da muhtemelen babasýna daha çok benzediði için prensip sahibidir diye duyumlarým var... yani ailelerin almasý hususu biraz muallakta... spekin ne kadarý ailede bilinmez ama...
ülkemizde fonlar çok da iyi yönetilmiyor. sanýrým þirketleri derinlemesine bilseler de ki maalesef bilemiyorlar, dünyayý okumayý bilmiyorlar... efendim faiz düþüþleri GYO sektörüne ve inþaata yararmýþ teranelerini duyuyorsunuz... oðlum kýzým hiç mi hesap bilmezsiniz... toplumun büyük çoðunluðu ev barký býrak kurban kesecek para bulamadý. 15 milyon emekli maaþ, 23 milyon asgari ücret 45 milyon memur maaþý olan ülkede kimse kredi çekip ev falan alamaz... velev ki kredi oranlarý tek haneye i,nsin o zaman inþaat patlamasýna doðru gidilebilir; tabii ki yapay zeka ve ekonominin zincirleri atmamýþsa...
ekonomimiz tel tel dökülmekte. þimdi sn 101 esnaf hep aðlar dese de bu yýl kurban kesimleri geçen yýllara göre çok zayýftý. hatta fiyatlar da ayný olmasýna raðmen ( ben ya geçen yýl fazla ödemiþim, ya bu yýl fiyat artmamýþ ayný fiyattan kesildi). dünya garip bir yerlere gidiyor. AB ekonomileri sanýrým bizimkine yakýn... bir þekilde kimse ne yapacaðýný bilmez durumda. bizim bir holdingimiz Afrikada bir ülkeden 50 milyon dolarýný tahsil edemediði için elektriði kesecekmiþ bu gece... 50 milyon dolar deli para yapýlan yatýrýmlar da cabasý...
sevgili arkadaþlar, burada müptezelden söz etmeden olmayacak...kendisi ALARK tan sonra ülke ekonomisi hatta CHP ile ilgili garip þeyler söylemeye baþladý ki anlayabilen beri gelsin. hatta bir ara akkoyunlular elma kurtlarý falan da deyince acaba sn ayvagöbekli nuri mi kendileri diye düþündüm desem de sn nuri gerçekten anlaþýlýr yazmakta![]()
![]()
... yani bu mahlukun söylemlerine inanýlýyor ki gerçekten bu kadar saçmalamaya inanmak garip geliyor.
ve son not... kimse kimsenin yatýrým þeklini bilmiyor... ben kendi adýma bir þekilde bir hedef koydum, sn fuma ayrý bir hedef koydu, sn 101 ayrý bir hedef koydu, sn bridger, sn ekserji, sn ejder, sn baygeorge..... hatta o kadar ki kendi yakýnlarýmla bile artýk hisse paylaþmak zor geliyor. geçen yýl birisi ile papaz olacaktým. adama ben bir þekilde hedefimi söyledim baktým 80 lere düþünce aradý. þey sen böyle demiþtin dedim hala diyorum ama sen ne yaptýn. benim param 6 aylýktý. bana sordun mu hayýr... ama 100 lere geldiðinde yazdým sat ve çýk bir daha da kimseye sýzlanma diye... ben kendi adýma 2028-2030 arasýnda bir hedef koydum... bütün borsa yatýrýmým bu hissede. oðlum için her ay cüzi bir miktar da olsa alýyorum. ama olmazsa... bilmem olmazsa hedefim gerçekleþmez ise temettü yatýrýmcýsý olurum... buna göre herkes kendi hesap kitabýný ayrý yapsýn... borsadaki iyi hissedeki paranýz gün gelir o hedefe ulaþýr. daha önce 1 dolar hedef koyduðumda kimse inanmamýþtý, 5 dolar dediðimde gülmüþlerdi... þimdilerde olur veya olmaz ama benim hesabýmdýr unutulmaya ve bu yazýlardan yatýrým tavsiyesi çýkarýlmaya...
Tübekâr abem;
Sen mezara,
Ben pazara
Kadar ortaðýz.
Bir türlü þu pazar günü gelmiyor.
Dört gözle bekliyorum.
Not: Tabii alternatif hisse/lere geçmek için.![]()
Bugün belli oldu mokoko mod açýk olacak. Ýran Ýsrail iþi zaten vuracaktý bunlar tam vururlar bugün.
Buralar dip seviyeler daha nereye düþecek ? Ben gün gördüðümüz dip seviyeyi iþaretledim !..
75.65 TL !.. ( Seni ham yapar , yerler bu zilliler ! )
AL / SAT / YAT / TUT yada Turþu kur tavsiyesi deðildir, sadece FaL ve dedikodu.
Yer Ýmleri