ne yllard...
Kmr ykselir biz tela etmezdik. hatta daha da ykselsin diyenlerimiz de vard... Kmr ykselir, doalgaz ykselir, petrol de ykselir miydi unuttum ama...
CENAL daha nce sabit fiyat anlamalar yapyordu. o yl da yapmt bir nceki yl ekim aylarnda falan. Biz de phelenmitik bunlar acaba ne kadar stten baladlar, gene bu ite bir problem kar m diye... ertesi yl fiyat o halde ya... elektrik fiyatlar ykselir ama CENALin kmr fiyatlar fixtir... ite o yl sonunda Yunus- Alpaslan facias kmasayd muhtemelen fiyatlar 200 olabilirdi.
ertesi yl bu para bir defalk deyip amura yatt piyasa... o zamanlar da imdiki mptezelin ekrileri hissenette vard. ertesi yl o fiyatlar yani fix fiyatlar yerine hibrit diyatlar geerli idi. kar rakam daha da ok olacakt ki paaat enflasyon muhasebesi...
imdi yle bir dnem daha gelecek diye bekleip duruyoruz benden de analist olmazm... yalnz bir anekdot dn sanayide lastik deitirirken o yl aldm ev ve baheyi sorup esnaf ne para varm sende abi dediler. ben de o zamanlar vard imdi mmkn m deyip getim...![]()
![]()
![]()

Alnt yaparak yantla

Yer mleri