Hissedeki Tüm işlemler ailelerin yani büyük ortakların izni ile yapılır. Spek onayını aileden alır bedelini de öder. O yüzden aileyi arkasına almadan bu tahtada işlem yapmak mümkün değil. Özetle demem o ki; PAtronların izni olmadan tahtalarda kimse tek bir adım dahi atamaz ve de atmaz. Hisse gitmiyor ise spek ve büyük ortaklar bunun ne zaman olacağını zaten planlamıştır tahta o zamanı bekler.
AL / SAT / YAT / TUT yada Turşu kur tavsiyesi değildir, sadece FaL ve dedikodu.
yani diyorsunuz ki LEyla-Vedat ve Dalia sattıklarını yerine koymadan gitmez mi... ama bir şekilde yakılanları da hesaplamak lazım... peki bundan sonra temettülerle mi geçinecekler...
Alatonlarda alvimedia, Daliada sosyetik partiler oldukça temettü yeter mi?
düşündüm de bu benim projeksiyonuma uygun. hisse başı 1 dolar kar 25 cent temettü... sadece daliada ki en az hisse onda 56.728.008
( % 13,04) yılda yaklaşık 14.200milyon dolar yapar. eğer batak işler yapmazlar ise bu para gerçekten çok deli para hele de 2 dolar kar 50 cent temettü olursa 30 milyon dolar... mirasyedi gibi davranılmaz ise güzel para...
demek ki bu operasyon bir şekilde yakında bitecek. EM haricinde sadece ; MERAMdan gelecek kar 250-300 milyon dolar ise yatırımlar 2028-29 da bitecek ise operasyon yakında biter. nasıl çağdaş 2018-19 da odun kömürcüler sonra patates soğancılar diye dalga geçtiyse (bak şimdi işkillendim bu çağdaş içeriden mi besleniyordu acep, nereden biliyordu patates soğanı o dönemlerde, gerçi o salağa tarla alıp tarıma gireceğiz dediler ise o sadece patates soğan algılamıştır) de mızrak çuvalı delmişti o dönemde yok özkaynaklar - devs diye davul çalıyordu, şimdi de özkaynaklar eksi olamayacak çünkü epey bir özkaynak var ve yatırımların finansesi tamamen kredi değil...
bu arada sağda solda şirketin 10 milyar borcu var diyen salaklar var. otel için 100 milyon sera için de 100 ( aslında 80) milyon dolar kredi zaten 7 milyar yapar, bunlar bir kaç yılı ödemesiz ve çok düşük faizli krediler, şirketin yaptığı yatırımların yanında 10 milyar devede kulak...
sonuç itibariyle bu ana ortaklar temettü yatırımcısı olmayacaklar ise biz olalım... genel kurulda artık yatırımlardan sonra temettüye odaklanalım...
9 yıl ve her gün saat hissenin her hareketini gözlerle ve algoritmalarla takip eden bir yatırımcı olarak sonuna kadar size katılıyorum.9 yıldır sadece 2022 de yürü be kulum dediler onun dışında huzurlu başka yıl yok. Baygeorge size katılıyorum
sn fuma,
2022 de yürü mü dediler ya da yeter bu kadar yürümek olmaz mı dediler diye düşünüyorum. hatırlar mısınız tam da şirketin yürüyüp gideceği dönemde bir minik kaza olmuştu. ne hikmetse bir soru sorulmuş ve şirket yöneticilerinden birinin verdiği bir cevap 2-3 taban yedirmişti. sonraki dönemde biraz toparlandı ama bu toparlanma bir daha güvene dayanmadı.2022 karı, 2023 kar hepsi darmadağın edildi. sadece 2022 9 aylığı ve yıllık karı şirketin o dönemlerde 10 dolara yaklaşmasına yetecek gibiydi. ama ilginç olan şirket hissedarlarının 3 ü o dönemlerde satışta idiler ya da hazırlığında...
mesela benim afaroz yememe sebep olan bir SPK başvurum var. şirket hisseleri ile duyurularda ilgili Alaton holdingin kuruluşu var ama yönetim kurulunda temsil yok ( o dönemlerde icra vs hikayeleri vardı). ve bu bildirim kuruluşta var fesihte neden yok. madem hissedar Alaton Holding neden Genel Kurulda şahıslar kendi adlarına temsil edildiler burada iyi niyet sorgulaması yapılan başvurudan sonra şirket benimle telefon görüşmelerini kesmişti...
bazı topic yazarları var. aslında son dönemde benim afaroz edildiğim ya da ya öde ya şikayet edildin der seni yeni tabirle banlarız diyen x ten gelen bazı yazarlar.
kendilerini x te takip ettiğimi bilmezler ama bazı paylaşımları ya da repaylaşımları sanki pek iyi niyetli değil gibi geliyordu. yıllar sonra vatanıma geldim deyip yazmaya başladı. anacak yazarken gene x teki alışkanlıklara devam ediyordu. mesela benim eleştirdiğim husus MARMR şirketinin 8-9 günlük yükselişini teknik olarak yorumlayıp şapka çıkarmasıydı. teknikten anlamasa da grafiğe bakan kişi şirketi anlardı. temel olarak bakıldığında da şirket anlaşılırdı am çoğumuz bunlara bakmak yerine akılda kalanlarla hareket ettiğimiz için bazen ezbere uçtu kaçtı deyip vagona atlamaya meyyal oluyoruz. tabii bey efendi bizi salaklıkla suçladı ama sanırım takipçilerden bazı salaklar direkt atlayabilirlerdi. nihayetinde bugün taban. cuma nerdeydi bilmem...
siz siz olun zinhar temeline bakmadan, şirketin ne olduğunu bilmeden tavsiyelerle hisse almayın. babanız bile tavsiye etse... aman dikkat, çoluğunuzun çocuğunuzun nafakasını ite kopuğa yedirmeyin...
Pentagon Pizza Index - Real-Time Military Tension Indicator | PizzINT
Tok karına bakmakta faide varÖzellikle Pizza yerken bakmak oldukça sağlıklı oluyor !..
AL / SAT / YAT / TUT yada Turşu kur tavsiyesi değildir, sadece FaL ve dedikodu.
Hissenin nisan mayısa kadar sert yükselmesi biraz mantıksız geliyor.Sebebi şu olabilir.Şirket yönetici ve çalışsanlarına prim olarak nakit değil hisse verecekler.Genel kurulda bu seneye ait primler onaylanacak sonrasında da senet olarak verirler herhalde.Ne kadar az yükselirse o kadar çok lot hisse sahibi olacaklar mantık olarak.O sebepten sınırlı yükselişler olur.Artık genel kurul ne zaman yapılır nisan mı olur mayıs mı bilemem.2-3 ay sonra genel kurul sonrası eğer niyetleri varsa yürür.
Yer İmleri