sn fuma
izlediyseniz dün Gotion ile ilgili verilen cevapta CEOnun tavrı tam istediğim tavırdı. soruyu soran bendim, MERAM yatırımları da soran ben oldum, çünkü 425 milyon dolarlık yatırım az bir yatırım değil hisse başı 1 dolar, şu anki firma değerinin yarısı. bu yatırım her şeye rağmen yapılır mıydı diye düşündüm. yatırımlar konusunda Çin çok agresif ve gerçekten işletmeyi batırmamak için 4 değil 8 kulakla çalışmak gerek. ben kendi adıma çöpe atılan paralar yerine temkinli gidilmesini tercih ediyorum ( kendi adıma 3-4 iş için yatırım yaptım son 3 yıldır. bir de projem var ve hiçbirinden verim elde edemedim. züğürt tesellisi olarak işlerin açılmasını bekliyorum. kirazcılık beceremedim, ülkede de çok zor tarım. antika halı biriktirmek ve sonra ticaretini yapmak henüz biriktirme aşamasındayım deyip kendimi avutuyorum ama epey bir sermaye gömülü duruyor. bal ticareti kendim yerim di,ye ses etmiyorum). bunlardan gördüğüm paranın kısıtlı olduğu şu emekli bütçesinde daha muhafazakar olmalıydım. olan kaynaklarımı da verimsiz yerlere saçtım bu durum en azından yaşam kalitemi düşürdü...
425 milyon dolar çok para, 1 milyar dolardan fazla tarım yatırımı çok para. ama illa her hal ve karda bodoslama girmek yerine üfleyerek gitmeleri daha güzel. o yüzden dün Webinarda yatırımlarla ilgili konuşmaları beğendim...
sizin teoriniz beklentiyi yönetmek, ben ise beklentimi belirleyip bekliyorum. ama takip hususu çok önemli. kar yağdığı gün tozar ALARK canı istediğinde.
Son düzenleme : tovbekar; Dün saat: 13:18.
Alarko Holding, 4Ç25’te 875 milyon TL net zarar açıkladı (4Ç24: 2,6
milyar TL net kar).
Zayıf operasyonel sonuçlar, yatırım gelirlerindeki
yıllık gerileme ve tek seferlik vergi gideri net karı baskıladı. Konsolide
satış gelirleri aynı dönemde yıllık bazda %150 artarak 1,4 milyar TL’ye
yükseldi (4Ç24: 559 milyon TL). 2025 yılının tamamında konsolide
satış gelirleri 8,7 milyar TL, net zarar ise 1,2 milyar TL olarak
gerçekleşti. Enflasyon muhasebesi kaynaklı net parasal kazanç 4Ç25’te
1,7 milyar TL oldu. Sonuçların ardından 12 aylık hedef fiyatımızı
155,00 TL seviyesinde koruyor ve AL tavsiyemizi sürdürüyoruz.
Tacirler Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
https://news-files.foreks.com/attach...NTINOTLARI.pdf
pusula yatırım toplantı notları
sn british,
Şayet daha fazla Devlet teşvikleri olmayacaksa şu anki teşviklerle biz çinlilerle rekabet edemeyiz, Bakan Beyden randevu istedik, olmazsa vazgeçebiliriz diye bir ifade kullanıldı dün ve benim hoşuma gitti. İstediklerimiz olursa 2026 sonunda bütün yatırımı 425 milyon dolar yapabiliriz ifadesi var...
daha önce distribütörlük aldılar ve bu distrübütörlük ile ihalelere giriyorlar ama kazandıkları sanki olmadı. bu piyasa gerçekten çok kötü. iyi bir kar olup olmayacağı belli değilse, kıt kanaat bir olasılık için 425 milyon dolar gömmek akıl karı değil...
Olan olmus insann icindende gelmiyor neye bakacz domates fiyatinami. Santral varken hic deglse bir barem vardi. Yazık olack o paralara bence ilerde alintilarim bunuda 2 sene sonra
Yer İmleri