Diyelim ki Elimizde 100.000 lot ALARK var. Bugnk fiyatla bu portfy 9,2 milyon TL eder.
Ayn paray SMEN'e koysaydk ne olurdu? KY da bu para biraz zor ya neyse.
ALARK senaryosu
100.000 lot 2,70 TL temett = ylda 270.000 TL, ayda 22.500 TL.
SMEN senaryosu
9.200.000 TL 44,74 TL = 205.600 lot alrz.
205.600 lot 3,1667 TL temett = ylda 651.000 TL, ayda 54.250 TL.
Ciddi fark var, ayn sermaye ile SMEN, ALARK'n 2,4 kat temett retiyor.
stelik her Nisan dzenli deme yapyor, verimi yaklak %7 ve enflasyona paralel byme potansiyeli tayor.
Peki ALARK neden masada? nk hikye farkl. ALARK, PD/DD oranna gre iskontolu ilem gren, gda, enerji, sera ve havaclk dnm gibi alanlara yatrm yapan ok sektrl bir holding. Bence Buradaki tez temett deil, deer art ve Bonus Gelir !..
SMEN gelir iin, ALARK gelir + deer iin olmal.
Yani Alark yatrmcs Hem gelir ( temett) hem deer yatrm yapyor.
Sayglar stadm hayrl akamlar.

Originally Posted by
tovbekar
benim 2018 yl hesabm uydu... tabii artk ona ulamak ok zor ama belki aranzda ulaabilecekler vardr diye yazyorum...
hedefim 100 000 lot ALARKO holding hissesi toplamakt. bu hisseler bana yllk 50 kurutan bir asgari cret ek maa olarak temett veriri hedefindeydim...
imdi 100 000 lotum yok bu yzden hedefi mecburen ykselttim ama dikkat edin 2,7 TL temett 270 000 TL yapar ki emekliler iin gerekten ilave bir emekli maa daha sz konusu... tabii ounuz diyor ya 270 000 TL para m? evet para arkadalar hem de gerekten ok iyi para.
eer elinizdeki verileri iyi kullanrsanz matematik pek fazla yanlmaz. bekletir, zer, istediiniz rakam karmaz ama galiba hep hakl kar eninde sonunda... ite bu yzden bir plan yapn ve arkasnda durun.
unutmadan yaptnz plan bir veri ile ksn. sallamasyon ya da kimsenin itibar etmedii klarla bir yere varamazsnz. ltfen yazdnz mesajlarn ya da okuduklarnzn arka plann aratrn...
AL / SAT / YAT / TUT yada Turu kur tavsiyesi deildir, sadece FaL ve dedikodu.
Yer mleri