Bakentin lotlarn deerlendiren kmad ama galiba bugnk klar geenlerde TEBe virman edilip de satlan yabanclardan yolunu arp tekrar alanlarn almlar... muhtemeldir ki son alan yabanclar terketmeye baladlar. piyasadan daha fazla sat yemekte ve benim grdm bu...
sn baygeorge, sn ekserji,
geenlerde linki verdim Webinar linki. orada Tuba hanma ( kim bilmem) sorulan bir soru var, cevapta 250 milyon belki de 270 milyon dolar kardan szetmekte idi MERAM iin. CEO nun syledii noncash kur zarar ve dierlerinin syledii finansal kayp kazan miktarlar vs ile 400 milyon dolarlk yatrm kanedi kaynaklarndan yapacaklarn sylemekteler. bu yatrm 2026-2030 arasnda yaplacak yllk 400 milyon dolar.
Gotiondaki btelenmi olan 425 milyon dolar yatrm muhtemelen kalr gibi sabahki linki okumusanz bu ak hale geliyor.
CENAL muhtemelen btelenecek 6 aya kadar ve zarar olmas gerek. bu saattten sonra devirden vazgeileceini zannetmem ama yle bir ey olacaksa Rekabet kurulu karar olumsuz kacaktr muhtemelen. aslnda CENAL Cengizdeki dier yatrmlar ve yeni yapaca yatrm iin ok stratejik hale geliyor. 2020lerde CENALin yannda idim. sonraki yllarda mkemmel bir yatrm olduunu ispat etti ama imdilerde ve nmzdeki yllarda bence mkemmel deil. ilk akland zamanda bile bakarsanz olumlu bulmutum. imdilerde PTF ler ile katmerlense de zaman ne gsterir bilinmez...
krfez petrol problem olmaya devam ederse ola ki enerjide kartlar yeniden datlr...o zaman ne olur grrz.
Rekabet kurulu onaylar da & aylktan sonra devredilir ise ( ki 31 aralk 2025 bilanolar esas idi yanl hatrlamyorsam) geriye dnk hangi ilemleri yaparlar bilemem...
sn bay george, son olarak kendi yaptm ilemleri yazyorum. kimseye al sat demek haddim deil. kazandrdnz paray kiiler kendileri kazanmlardr ama senden duyduu iin alan biri sen sebep oldun der. yle birine getiimiz 6 ay iinde rastladm. sonunda dedii ama sen alyorsun oldu ben de vademi sylemedim mi deyince evet sylemitin dedi. haa 80 lerden almt. 100 leri getiinde mesaj yazp takip et ve bakalarn sorumlu tutma demitim... benim hedefim 2029-30 daha nce Rabbim sattrmasn ama satmay dnmyorum...

. aslnda CENAL Cengizdeki dier yatrmlar ve yeni yapaca yatrm iin ok stratejik hale geliyor. 2020lerde CENALin yannda idim. sonraki yllarda mkemmel bir yatrm olduunu ispat etti ama imdilerde ve nmzdeki yllarda bence mkemmel deil. ilk akland zamanda bile bakarsanz olumlu bulmutum. imdilerde PTF ler ile katmerlense de zaman ne gsterir bilinmez...
Alnt yaparak yantla
Yer mleri