Dostum rahat ol. lotun ayný kalacak.
Alarko Holding (ALARK), pay geri alým programý kapsamýnda topladýðý 18.000.000 TL nominal deðerli hisseyi iptal ederek sermayesini 435 milyon TL'den 417 milyon TL'ye düþürme sürecini tamamladý. Bu iþlem 27 Nisan 2026 tarihinde resmen tescil edildi ve hisselerin fiili iptali 29 Nisan 2026 tarihinde gerçekleþti.
Bu durum bir yatýrýmcý olarak sizin için þu sonuçlarý doðurur:
• Pay Oranýnýz Kendiliðinden Arttý: Toplam hisse sayýsý azaldýðý için elinizdeki hisse adedi deðiþmese de, þirketteki ortaklýk yüzdeniz yaklaþýk %4,14 oranýnda artmýþ oldu.
• Hisse Baþýna Kar ve Temettü Avantajý: Þirket karý daha az hisseye bölüneceði için hisse baþýna düþen kar payý (HBK) yükselir. Nitekim Alarko, bu kararýn hemen ardýndan 4 Mayýs 2026 temettüsüz iþlem tarihiyle hisse baþýna 3,05 TL nakit temettü daðýtacaðýný duyurdu.
• Fon Çýkýþý Gerektirmeyen Azaltým: Bu iþlem "fon çýkýþý gerektirmeyen" yöntemle yapýldýðý için þirketin kasasýndan yeni bir nakit çýkýþý olmamýþ, sadece halihazýrda geri alýnmýþ olan hisseler yok edilmiþtir.
• Piyasa Mesajý: Þirketin kendi hisselerini geri alýp iptal etmesi, yönetimin hisse fiyatýný ucuz bulduðuna ve mevcut hissedarlarý ödüllendirmek istediðine dair güçlü bir güven göstergesidir.
-Baþarýlý bir yatýrým sabýr, disiplin ve zaman gerektirir. Ne kadar yetenekli olduðunuz ya da ne kadar efor harcadýðýnýzýn bir önemi yok. Bazý þeyler sadece zaman gerektirir. 9 farklý kadýný hamile býrakarak 1 ayda bebek sahibi olamazsýnýz. WARREN BUFFET
sn fuma,
hisseleriniz ayný kaldý ama bir örnek vermek gerekir ise
hissenin % 1 i 4 170 000 hisse oldu eskiden 4,350 000 almak gerekiyordu.
mesela Ýzzet Garihin dün 76.921.245 hissesi %17,68 iken bugün % 178,44 sahiplik oranýna eriþti.
temettüde de geçen yazdýðým sermaye azaldýðý için pazartesi alýnacak temettü 2,62 Tl iken þimdi "Sermaye azaltým kararýnýn onaylanmasý halinde, iptal edilen paylara düþen temettü miktarý diðer hak sahiplerine eþit olarak
daðýtýlacaktýr. Bu durumda, pay baþýna ödenecek toplam brüt temettü tutarýnýn 3,185 TL net temettü tutarýnýn 2,7359467 TL olacaðý hesaplanmaktadýr." olacak...
unutmadan halka açýklýk oraný da % 34 e düþtü
Rezillik ya. Ulan 97.60 satýp 96.80 den yerine koyduk dedik üç beþ sazan atlar 98 den falan veririz elimizde patladý. Böyle sermaye azaltýmý mý olur. Þirket hisse fiyatýný yükseltmesi için daha ne yapsýn.
"Adamýn ahmaðý malýný gereksiz övermiþ, daha ahmaðý da baþkasýnýn malýný yalan yere yerip kendi malýný övermiþ"
hgayrola bu Teranýn ilgisi nereden çýktý... biz yatýrýmcýyýz ve bilinen yöntemlerle yatýrým yapýyoruz. Teranýn yaptýðý þekilde yatýrýmlar hisseyi mecrasýndan çýkaracaktýr. bunu bilen bazýlarý acaba TERA dan mý iþlem yapmaya baþladý
Ek Açýklamalar
Þirketimizin çýkarýlmýþ sermayesinin geri alýnan paylarýn itfasý suretiyle 435.000.000 TL'den 417.000.000 TL'ye indirilmesi ile iptal edilecek paylara düþen temettü miktarýnýn diðer hak sahiplerine eþit olarak daðýtýlacaðý açýklanmýþtý. Paylarýn iptal süreci tamamlanmýþ olup, pay baþýna düþen temettü miktarlarý bu doðrultuda güncellenmiþtir.
Kamuoyuna duyurulur.
Eski sermayede ''100'' ortak vardý...
Yeni sermayede ''96'' ortak var...
''Pastayý'' 96'ya bölüyorlar...(pasta ayný)
Türkiye, kazýðýn her türlüsünü ayrý ayrý deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetiþen biri dünyanýn baþka bir yanýnda sýkýntý yaþamaz.
Re-twittlediklerim katýldýðým anlamýna gelmez!
-Baþarýlý bir yatýrým sabýr, disiplin ve zaman gerektirir. Ne kadar yetenekli olduðunuz ya da ne kadar efor harcadýðýnýzýn bir önemi yok. Bazý þeyler sadece zaman gerektirir. 9 farklý kadýný hamile býrakarak 1 ayda bebek sahibi olamazsýnýz. WARREN BUFFET
Yer Ýmleri