herkesin seviyesine maaþýna konumuna göre daðýtýlacak.ölü helvasý daðýtýlmýyor ki.gelene geçene 1 tabak ver![]()
herkesin seviyesine maaþýna konumuna göre daðýtýlacak.ölü helvasý daðýtýlmýyor ki.gelene geçene 1 tabak ver![]()
Alarko bilançosunda dikkat edeceðim hususlar yatýrýmlarýn hýzýndaki deðiþim, nakit yönetimi, uzun vadeli planlara yönelik notlar olacak. Dün Sabancý'nýn mali sonuçlarý yayýnlandý. Elektrik alanýnda performansta toparlanma demiþler ama 'toparlanma' beklentileri karþýlamaktan uzak. Alarko için de rahatlýkla bir benzeri olabilir. Beklentileri karþýlamýyor ama yatýrým iþtahý devam ediyor, önemli olan da bence bu sözcük, iþtah! Umarým oburluktan olmasýn..
"Meclise sunulan torba yasa teklifinde yer alan bir düzenleme ile, kurumlar vergisi oranýnýn, imalatçý-ihracatçýlar için yüzde 9’a, ihracatçýlar için yüzde 14’e indirilmesi öngörülüyordu. Teklifin komisyonunda görüþülmesi þurasýnda verilen bir önergeyle bu düzenlemeden vazgeçildi, üretim ve tarýma destek çýkýldý."
"Bunun yerine, sanayi sicil belgesini haiz ve fiilen üretim faaliyetiyle iþtigal eden kurumlarýn münhasýran üretim faaliyetlerinden elde ettikleri kazançlar ile zirai üretim faaliyetiyle iþtigal eden kurumlarýn münhasýran bu üretim faaliyetlerinden elde ettikleri kazançlarýna kurumlar vergisi oranýnýn yüzde 12,5 olarak uygulanmasý öngörüldü."
https://www.ntv.com.tr/ntvpara/vergi...enecek-1723194
muhtemeldir ki; bu oranlar tabii ki yasalaþtýktan sonra, ola ki yasalaþma aþamasýnda da bir sürpriz olabilir belki, artýk ihracat yapan þirketler el üstünde tutulacak. ALARKO tarým zarardan kurtulup iyi bir iþletme haline gelecektir. oranlar gerçekten iyi. sadece ihracatla ilgili imalat yapan þirketler için mi geçerli diye düþündüm ama þimdi Meclisin sayfasýndan metinleri bulup çýkarmak oldukça zor... yapabilecek varsa bilgiye talibim...
sn noreply,
yýllar önce SODAÞ ta bir abukluk vardý. Ýþ bankasý sendikasyon kullanýyor ve bunu þirketleriyle paylaþýyordu. SODAÞýn paralarý mesela % 3 ile deðerlenirken þirket grup politikasý olarak % 6 dan kredi kullanýyordu. ALARKta nakit yönetimi biraz daha muhafazakar olmasýna raðmen iyidir ( geçmiþte CENALde uzun vadeli döviz borçlarýný sýfýrladýlar ki gerekmezdi bence). uzun vadeli planlarý sadece sorduðumuzda Webinarlarda cevaplandýrýyorlar. arada bir basýna çýktýklarýnda ya da sermaye piyasalarý günü vs günlerde bir bilgi sýzýyor ve üzerine atlayýp geniþletiyoruz. mesela GOtionun yatýrýmýnýn 425 milyon dolar olduðu yeni ortaya çýktý. birkaç yýl önce sorduðum soruda ticari sýr demiþlerdi. yatýrýmlarýn hýzýndaki deðiþim de hakeza sorularla ortaya çýkýyor. hatta bunlarý farketmesinler diye bir resmi kurum eski verileri/ bilgileri sitenizde yayýnlamayýn demiþler ( geçmiþ mesajlarýn birinde yer almaktaydý).
sn noreply,
cevap bana verilmiþ mesajlarda yazsam da mailden kopyalýyorum:
benim mailim
"Alarko Holding 7. Sermaye Piyasalarý Günü ile ilgili link çalýþmýyor. Webinar kaydý yerine bitmiþ olan toplantýya yönlendirme yapýlýyor.
Gerek bu Webinar kaydý gerekse geçmiþte yayýnlanan Webinarlar ile ilgili kayýtlar biz yatýrýmcýlarýn sýk sýk baþvurduklrý bir kaynaktýr. Yukarýda belirtilen linkin düzeltilmesi ve diðer Webinar kaytýtlarýnýn sitede yayýnlanmasý hususunda gereðini arz ederim"
cevap
"Geçmiþ dönemlere ait yayýnlarý enflasyon muhasebesi uygulamalarý neticesinde her açýklanan dönem sonrasý hatalý anlaþýlmaya sebep verdiði için resmi kurum uyarýsý neticesinde kaldýrýlmaktadýr."
Ref : https://iran.liveuamap.com/tr
Hürmüz de Ocak gene kaynamaya baþladý !..
AL / SAT / YAT / TUT yada Turþu kur tavsiyesi deðildir, sadece FaL ve dedikodu.
Ýran hususunda da yapay zeka hususunda da pek fazla tereddütüm yok hisse senedinden dolayý. dikkat sadece hisse senedinden dolayý. elbet bütün hisseler gibi ALARK da düþecektir ama bir þekilde iþini iyi yapan ve önlemini alabilecek bir þirket yapýsý var. bu yüzden gerektiðinde dönüp bakmýyorum. temettü golünü yememiþ olsaydým temettülerle de baþka þirket almazdým.
hatýrlayan var mý bilmem ama naci aðbal krizinde 200 milyon dolar kar potansiyeli olan bir þirket 200 milyon dolara fiyatlanamaz demiþtim. dikkat hisse baþý 50 centten az. þimdi de hisse baþý en az 1 dolar kar potansiyeli olan þirket hangi fiyattan fiyatlanýrsa fiyatlansýn kazanacak olan sabredenler olacaktýr.
Ýhtiyarýz çenemiz düþük ama lütfen araþtýrýn. belki bir çok þirket daha iyi karlar ettirmiþtir ama 100 000 lot hisse senedini 20-30 000 dolara alabiliyordunuz. bu sene ki yatýrýmdadýr verdiði temettü 273 000 TL. yani 6000 dolarýn üzerinde temettüsü var... gerçekten böyle fýrsatlar hayatta bazen gelir yakalayabilirseniz ne ala...
Yer Ýmleri