Artan
Azalan
lem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Dk / Yksek
10,67 10% 314,93 Mn 9,60 / 10,67
9,46 10% 1,13 Mr 8,55 / 9,46
4,95 10% 620,96 Mn 4,57 / 4,95
13,75 10% 8,86 Mn 12,60 / 13,75
146,30 10% 648,66 Mn 133,00 / 146,30
27,54 -10% 521,21 Mn 27,54 / 28,98
265,50 -10% 11,51 Mr 265,50 / 300,75
19,75 -9.98% 649,22 Mn 19,75 / 23,44
128,50 -9.95% 31,80 Mn 128,50 / 128,50
9,00 -9.91% 1,20 Mr 9,00 / 9,84
307,75 4.94% 26,87 Mr 301,00 / 311,00
72,60 8.68% 17,63 Mr 68,40 / 72,60
14,31 4.15% 10,97 Mr 14,02 / 14,61
371,25 -1.72% 9,92 Mr 365,25 / 382,75
20,40 0.89% 1,14 Mr 20,30 / 21,16
380,00 -0.13% 4,64 Mr 375,75 / 390,00
107,00 0.94% 1,67 Mr 102,30 / 111,70
102,90 1.38% 166,05 Mn 101,30 / 104,70
33,28 3.16% 121,49 Mn 32,72 / 34,08
11,12 2.49% 269,39 Mn 10,87 / 11,19
79,85 4.65% 539,53 Mn 77,10 / 79,90

Masrafsz Bankaclk + 1.000 TL Nakit! Enparadan ifte Avantaj

Masrafsz Bankaclk + 1.000 TL Nakit! Enparadan ifte Avantaj
Sayfa 706/711 lklk ... 206606656696704705706707708 ... SonSon
Arama sonucu : 5681 madde; 5,641 - 5,648 aras.

Konu: ALARK - Alarko Holding A..

sn druarsn bir tweetini paylamak istedim...
    "Uur Arslanta
    @Druars

Jun 1
    "Yatrmda sizi baarya gtren ey karmak matematik deil, saduyu ve sabrdr; gereken matematik ise ilkokul matematiidir." — Peter Lynch

2015-2021 arasnda kripto piyasasnn toplam deeri dolar baznda yaklak 1.000 kat artarak 3 milyar dolardan 3 trilyon dolara ulat. Bu ykselii gren birok kii, ayn bymenin gelecekte de devam edeceini dnd.

Oysa matematiin en temel kurallarndan biri udur: Saylar bydke ayn oransal art srdrmek giderek zorlar. Bu yzden borsada kk irketler byk admlarla, byk irketler kk admlarla byr.

3 trilyon dolarlk bir piyasann yeniden 1.000 kat bymesi, 3 katrilyon dolar demektir. Oysa dnyadaki tm GSYH, tm hisse senetleri, tm borlanma aralar ve tm para arz toplam bile 1 katrilyonu bulmaz. Yani bu rakamlar matematiksel olarak imknszdr.

stelik kripto varlklarn neredeyse hibirinde kira, faiz, temett ya da iletme kr gibi dzenli bir nakit ak yoktur. Bir fabrika retim yapar, bir gayrimenkul kira getirir, bir irket kr yaratr; bunlardan bir deer karrz. Kripto varlklarn deerini belirleyen temel unsur ise ounlukla udur: gelecekte baka birinin daha yksek fiyattan almaya raz olmas. Belli bir fiyatn zerinde bu rzay bulmak giderek zorlar.

2021'de, kripto piyasasnn en gzde olduu dnemde, ii iyi bilen arkadalarm bana seilmi coinlerden oluan bir portfy nerdiler: "On yl hi bakma, bekle. ok zengin olursun." Yukardaki satrlar ise o gnlerde onlara verdiim yantt.

Eski tweetim nme dnce basit matematiin g adna yazmak istedim. Selamlar Sayglar."

yatrmn gerekten ok zetini vermekte. kendisi hissenet yazarlarndan idi nicki druars... bence tweetlerini okumak faydal olacaktr...

"Uur Arslanta
    @Druars

May 30
    Daqo New Energy Dersi: lek Avantaj Her Zaman Rekabet Avantaj Deildir

2021 yl gne enerjisi sektr iin tarihi bir dnm noktasyd. Yenilenebilir enerjiye akan sermaye rekor krarken polisilikona talep patlad. Daqo New Energy bu dalgadan en fazla faydalanan irketlerden biri oldu ve yalnzca 2022 ylnda 2,8 milyar dolar nakit retti.

2023’e gelindiinde irketin kasasndaki nakit neredeyse piyasa deerine yaklamt. Fabrikalar, teknoloji ve retim altyaps adeta bedavaya fiyatlanyordu. Hisse fiyat zirvesinin te birine gerilemi, irket dolamdaki hisselerinin te birinden fazlasn geri satn almt. Bir deer yatrmcsnn grmek isteyecei hemen her unsur vard.

Ancak hem Daqo ynetimi hem de birok inli rakip ayn sonuca vard: Kapasite artrlmalyd. Daqo retim kapasitesini yaklak katna karma karar ald (105 MT den 305 MT kt). Benzer yatrmlar sektr genelinde e zamanl gerekleince 2024 ylnda polisilikon piyasas ciddi bir arz fazlasna srklendi. Fiyatlar yaklak drtte bire indi, kapasite kullanm oranlar te bir seviyelerine geriledi ve irketin piyasa deeri de yeniden yaklak te bir orannda eridi.

Bu benim iin 50 bin dolara mal olan bir ders oldu. inli reticilerin rekabette hesapsz kapasite art yapabildiklerini renmi oldum. in’de birok sektrde yksek krllk, yeni kapasite yatrmlarn ve agresif rekabeti getiriyor. Sonu olarak sektrn ekonomik kr hzla ortadan kalkabiliyor.

Charlie Munger’n yllar nce syledii u szn neden nemli olduunu yaayarak renmi oldum:

“inli reticilerle rekabet eden irketleri sevmeyiz.”"

bu da enerji hususunda ne kadar dikkatli olunmas gerektiini rendiim anekdottu...

3. Sistem

Alnt Originally Posted by Muhos Yazy Oku
    Anca boyle msj yazinca yazilanlari okuyorum... Ne zaman duzelecek sistem
    Sistem duzelmedi

"Kadirhan ztrk
    @kadirhanozturk

22h
    Son yllarda gerekleen halka arzlarla ilgili istatistiksel olarak anormal oranda konkordato, tahvil geri denememesi vb. gelimeler gryoruz.

Trkiye'de sadece borsada deil hayatn her alannda riskin olaan d byk bir pazar var. Bu byk pazar ticarette ve pek ok kulvarda baary normalin ok zerinde yksek risk ile korele hale getiriyor. Srekli yksek risk alm uzun vadede muhakkak kayb getirecei iin baarlar ksa vadeli oluyor ve baarl irketler/insanlar srekli deiiyor.

Bunun en net rnei Meksika kartelleridir. Baarl olmak iin (pazar ele geirmek iin) lm gze almanz gerekir. Baarl olsanz dahi, bir sre sonra lm gze alan baka biri sizi indirir. Buradaki asl zevkli konu, mantkla hareket eden bir kartelin asla baa geemeyeceidir. nk mantksz riski alan sonsuz sayda kartel aday varsa, o adaylardan birine ald risk mantksz da olsa kaderin yz glecektir. Dolaysyla sonsuz sayda mantksz risk alan oyuncu varsa bir sre iin mantkllar oyun d kalabilir. u an Berkshire'n bunu yaadn dnyorum. (geilerim biraz sert olabilir idare edin. Evrim gerei mantksz risk alan oyuncular yava yava yaamlarn yitirdike piyasa tekrar dengeye gelir.

Yani yatrmclarn riskin farknda olmadn pek dnmyorum, riskin en azndan kabaca herkes farknda ama bu risk alnmak isteniyor.

Herkes istedii riski almakta zgr, bu risk alma fenomenini dzenlemeyle filan da bitirmek mmkn deil pek.

Portfy hzl bytmek iin, ucu ak bir getiri umuduyla belli risklerin alnmas karakter de uygunsa makul ama sabit getiride kk bir fark iin risk alnmasn pek anlayamyorum.

Bu i de biraz kimlik meselesi, bu hayatta kim olduunla alakal yani. Birinin tuttuu PPF'ye bakarak hisse portfyn tahmin edebilirsin, ya da hisse portfyne bakarak hangi PPF'yi tercih ettiini.

Can kar huy kmaz."

bir paylam daha... irketinize yatrm yaparken hangi risklerin farkndasnz? irket sizin paranzla ne eder? mesela son gnlerde ykselen irketlere bu paray gerekten verir misiniz yoksa nasl olsa ykselir diye mi alyorsunuz...
    yatrm ve ticaret ayn ey midir?

Alnt Originally Posted by Whisperer Yazy Oku
    Enflasyon muhasebesi sagolsun artik bilanco okumak anlamlandirmak benim gibi zaten profesyonel olmayan birisi icin cok daha zor hale geldi. Buna ragmen bilancoya bile bakmadan Fintables in paylastigi ozet tablo uzerinden cikarim yapanlari gorunce ister istemez sirk izliyor gibi hissediyorum.

Alarko acisindan elimizde gorunen zahiri tablo disinda neler var? Sirketin Meramda yapilan ve devam edecek ciddi yatirim miktarlari, her ne kadar planlandigi kadar hizli gitmese de devam eden tarim yatirimlari, odenecek 1.3 milyarlik temettu, algyo ya aktarilan 500m luk kucuk bir kaynak€š Algyo uzerinden yeni otel tamamlaniyor ve bu yaz aciliyor ancak algyo her ne kadar kredi kullanmis olsa da bence paraya ihtiyaci yoktu. Sanki holding eldeki fazla parayi orada degerlendirdi gibi. Havacilikta isler basladi ama batarya yatirimi bizim devletin ve Cin devletinin vs kararlarina bagli oldugu icin onumuzdeki 2-3 yil bir etkisi olmayacak gibi. Bence holding hosuna giden kredi olursa kullaniyor, olmazsa kendi parasini harciyor. Harciyor cunku parasi var, alt sirketler kazaniyor ve holdinge parayi yolluyorlar eldeki sinyallere gore.

Twitterda ve burada atip tutanlar oldu ve olmaya da devam edecek. Arada buraya yeni karakterler gelecek bir seyler ima edecek bilanco kotu diyecek, domates vs diyecekler. Hem twitterin hem buranin bir sirk oldugunu unutmamak gulup gecmek lazim. Tofas ve froto konusunda da cok var bunlardan, sadece fiyata bakip yorumluyorlar. Tofas 180 lere dustu 2025te, tofas topiginde muptezeller Cinin otomotivi bitirdiginden, Koc un batacagindan cok eminlerdi. 6 ay gecmedi, bu cok bilen arkadaslari dinlemeyenler %70 marji koydugu gibi, sirket 10 milyar, hisse basi 20 lira temettu atti Simdi sesleri cikmiyor, cunku sadece fiyata bakarak bir dusunce ortaya koyamazsiniz, fiyat seytandir. Bu ruzgarda savrulan karakterler Alarkoyu da cok seviyor, sirketin fiyat hareketleri ve EM uygulanmis bilancosu (EM oncesinde bile alarko bilancosu gizemlerle doluydu) onlara aln aciyor. Bu gizem dolu sirketi disardan degrlendirmek kolay degil ama yercekimi kadar gercek sinyallere bakarak ancak fikir sahibi olabiliyoruz. Ben artik sunumlar, yapilan ve yapailacak yatirimlar, temettu, acilan sera donum miktari, acilan gubre vs fabrikasi gibi gercek oldugu asikar sinyaller disinda bir seye bakmiyorum.

Bir de bu borsa cahili kesimde bir teknoloji fetisizmi var. Adamlar domatese 1 m$ yatirim yapilmasini kabullenemediler bir turlu. Onlara gore yazilim/donanim/silikon gibi konular varken tarim isi bir vizyonsuzluk. Isin asli tabii ki oyle degil. Ben isim geregi yapay zekanin icindeyim son 8 yildir ve inanin YZ isinde su an bizim TRdeki holdinglerin yapacagi bir sey yok. Silikon vadisinde bile unicorn olup 2-3 sene sonra yokolup goden 1-3 milyar dolarlik bir suru sirket var. Henuz monetizasyonu saglanabilmis bir konu degil. Nvidia OpenAI vs gibi sirketler fiyat hareketi olarak onumuzdeki 10 yili satin almis durumda, ama isler hicbir zaman beklendigi gibi gitmez. Diger bir konu, YZ ilerlemesi aslinda geleneksel sektorler icin daha ilginc firsatlar sunacak. Mesela tarim gibi geleneksel bir sektor icin en onemli konu robotikteki ilerlemelerdi. Biz 7-8 yil once robotik konusunda cok umutlu degilken son gelismelerle gercekten reel sektore kisa bir sure sonra buradan ciddi bir destek olacak gibi gorunuyor. Yani geleneksel olarak emek yogun sektorlerden biri muhtemelen 5-10 yillik bir surecte devrim yasayacak. Bu noktada kurulu 10 bin donumu olan adam mi kazanir, yoksa domates diye dalga gecip silikon ruyasi gorenler mi?

Herkese iyi bayramlar, genel kurula katilmayi dusunen var mi bu yil?
    ne karalm itibar veremiyormuum ayn yazya kez

bayram Ramazan bayram dikkat ama baz yazlardaki bilgiler nemli eskimeyecektir...

Duhul
    Feb 2017
    kamet
    Andromeda Nova386 12'22'84'
    Gnderi
    7,636
    AL / SAT / YAT / TUT yada Turu kur tavsiyesi deildir, sadece FaL ve dedikodu.

7. Alark

Alnt Originally Posted by Muhos Yazy Oku
    Anca boyle msj yazinca yazilanlari okuyorum... Ne zaman duzelecek sistem
    Hala duzelmedi

Sosyal medyada CENGz salak m ki CENALi ald diye baz sorular var bir de baz gerekten Cenal mthi bir eydi imdi bu MERAM takas sama sapan oldu gibi garip tezahrler dolayor..

MERAM 440 milyon dolara alnd KDV hari mi bilmem... sonra ne hikmetse Cengizle ortakla gidildi. arkasndan CENAL yatrm yapld. eski CEO yavrucu CENAL 1.2 milyar dolara mal ettik diyordu. bunda ne kadar z kaynak kullandlar bilemem ama uzun vadeli borlanmalar sz konusu idi. bu borlanmalar nedeniyle ada zkaynaklar eksi odun kmrcler sizi deyip az boza piirmemiti ensemizde... neyse muhtemeldir ki zaman iinde MERAMdan elde edilen karlar ile Cenal yaplm ve bedavaya gelmitir. Ukrayna sava dneminde ise CENAL mthi bir hamle yaparak bu kadar kar olmaz dedirtti sonra da bu kar gelince srdrlemez ki denilerek kar miktar hi edildi...kar miktar deildi hi edilen hisse fiyat idi...
    bu kar geldi ve irket btn uzun vade dahil dviz borlarn dedi. sonraki karlar ile biz biraz coalm yerine ( geri Dalia ablamz biraz anne dnemindeki Lbnan alkanlklarn srdrmeye alyor ama bunu hisse satarak yapmay deniyor, irkete deterek deil), acep ne yatrmlar yapabiliriz diye dnp tandlar veee:
    Tarm 5000 dnm Trkiyede ( sonradan Kazakistan da eklendi ama sadece 5000 dnm sera m yoksa dier tohum, gbre, ileme dahil mi bilemiyorum) jeotermal sera kurulup, tohum, gbre, ileme gibi yatrmlar yapld. baktlar ki lkemizde dengeler bozuluyor yatrmlar biraz erteleyelim verimlilik ve karlla odaklanalm deyip seralar 1200 dnm civarnda braktlar. Kazakistan blm 400 de kald gibi...
    Havaclk ne olur bilemiyoruz imdiden. 8 uak anlamas ne getirir muhtemelen nmzdeki yl grp karll ngrmek mmkn olabilir...
    Turizm de bu yl sanrm sinek avlyor sektr. okullar kapandnda sre deiir mi bilmem ama hillside mterisi bundan ne kadar etkilenecek greceiz. tabii bu durum Bodrumdaki oteli iyi etkilemese de o yatrm da Austosta bitip alacak ise bakarsnz amadk deyiverirler.
    Enerji depolama hususunda hzl girip Gotion ile anlasalar da getiimiz gnlerde bir ihale alabildiler. tabii yatrm hususunu biraz ipe serdiler ki ge kalnd ngrleri sanki iyi ki ge kalnd, o yatrmlarn getirisi demeleri bile karlayamayacak bir Kklareli facias daha kabilecekti...
    bu ilerde kullanlan kredilerde bir eyler ngrlm olmal ki CENAL Cengize brakld, Meram holdinge... muhasebeden anlamam ama bu yl yaplan iyi bir ey gibi grnse de nmzdeki yllarda ne olur bilemem. bildiimiz ey u CENAL 2-2,5 milyar dolar deerinde bir yatrm iken ( inliler o kadara mal etmilerdi, amortisman vs anlamadm iin u anki deerini ve ekonomik mrn bilemiyorum), MERAMda yaklak 750-800 milyon dolarlk bir varlk taban sz konusu. 2036 ylnda da imtiyaz sona erecek. neyse imdi EPDK izin verir ve devir ilemi tescllenir ise daha net bilanolar grebiliriz. benim umudum 400 milyon dolarlk yllk yatrm kendi kaynaklarndan yapacak olmalar . bu paray kazanacaklar ve yatrm yapacaklar. bu yatrmlarn karln da enflasyon + %15 gibi bir oranla geri alacaklar... tarifeler deiti ve kar oranlar biraz artrld sanrm. gene de bu i kime kazan getirecek bilemeyiz. nihayetinde bu ilerin ikisinin de maliyeti 500 milyon dolar diye dnyorum...
    GYO taraf ve Holdingin kendi gayrmenkulleri biraz fazla ses karmaya ballad. eer baz projeler gelir de Holdinge olumlu katklar sunarsa ne ala... olmazsa bir kenarda dursunlar RVA gibi mesela ( RVA iin getiri 1 milyar dolar civar diye konuuluyor idi bir zamanlar. hisse ba 2 dolardan fazla ki zaten hissenin fiyatlanmas o kadarck...
    ALSM molada, komple kapatmay/satmay dndler ama ...

sonuta benim bir hayalim var. hisse ba 1-2 dolar kar 25-50 cent temett. gerekletii gn ister piyasa fiyatlasn ister fiyatlamasn... yani A planm hisse deeri deil temett. B planm ise bu temetty verecek duruma gelirse hissenin fiyat sanrm 2, ksur dolarlarda kalmayacaktr.

Oturup hissenizi aln... mantkl ve seviyeli eletiriler zaten yaplmal buras forum. ama kfr eden kfr yer, mantkl yazmayp canm yle istiyor tr yazlar zaten kabul grmez. kendi adma yaklak 20 yldr nickim ayn, artk yatrm yapmak yerine mrm olursa sonular beklemek peindeyim. hissenizi dnyay aratrn bu sadece ALARK iin deil. mesela Kontrolmatik, SASA ( bor yk ok fazla ), TRLA gibi rnekler az deil. benim gibi tek hisse yerine belki de sepet yapmanz daha doru olur... ama ne olursa olsun bor para ile borsa yatrm yapmayn, bugnden yarna zengin olmay beklemeyin ve irketlerinizi neredeyse CEO kadar renmeye bakn...

Sayfa 706/711 lklk ... 206606656696704705706707708 ... SonSon

Yer mleri

Yer mleri

Gnderi Kurallar

• Yeni konu aamazsnz
  • Konulara cevap yazamazsnz
  • Yazlara ek gnderemezsiniz
  • Yazlarnz deitiremezsiniz
  •