Originally Posted by
ekserji
Selamlar
Ben Türk borsasýna ALARK BRSAN ÞIÞE üçlüsü ile devam ediyorum.. Yoðunluðum ise ALARKO'da..
Alarko özelinde yorumum aþaðýdadýr.
Ben diðer tüm iþleri býrakýp Enerji Turizm ve Tarýmda kalmasýný isterdim.
Tarým konusu güncel hali ile beni mutlu etmiyor. Ýþe baþlarken ki vaadleri ve söylemleri þu an ki açýklamalar ile çeliþiyor. Türkiyede tarýmýn küçük seralar ile yapýldýðýný ve tarýmda kar edilebilebilmesi için ölçek ekonomisinin uygulanmasý gerektiðini bizzat kendileri söylüyordu. Anladýk 5k dönüm sera kolay iþ deðil ama en azýndan 3k dönüme ulaþýlmalýydý. Benzer durum Kazakistanda olsa 5-6k dönüm sera yapýlacaðýný düþünüyordum. hedefin yüzde 25 ini ancak yapýyorlar.
Turizm konusu da benzer laf oyunlarý var.. Haziran itibari ile otel teslim edilecek deniliyordu. Ya sonrasý. O zamanda sormuþtum ki yine üzerine yatýþ var. Aðustosta açacaklarsa açmasýnlar zaten. Veya özel konuklar alarak eksiklerini gidersinler 1 yýl sonra düzgün açsýnlar. Ancak ne ortada takvim nede açýklanan vaadlerin gerçekleþmesi var. Ben bu durumu çok doðru bulamýyorum..
Benzer durum enerji depolamada ve havacýlýkta mevcut. Yöneticiler konuþmak için konuþuyor.
Ben eskiden BRSAN yöneticileri az konuþuyor diye þikayet ederdim. Adamlar doðru olaný yapýyormuþ.. Þu ana kadar yapacaðýz dedikleri herhangi birþey sekmedi ve zamanýndan önce tamamladýlar.
Þimdi piyasa ALARKO ya güvenmiyor diyoruz. Bal gibide haklýlar. Söylemlerin arkasýnda olmayan bir yönetim var.
Potansiyel çok mu evet çok ama gerçekleþme konusu gerçekten fiyaskolar. Önemli geliþmeler gizi saklý iken ne kadar gereksiz kafa karýþtýrýcý açýklama varsa yöneticiler konuda üstad. Ya zor deðil basit ve net olun. Kimse sizden mucize istemiyor. 2035 de bitecekse 2035 deyin. Yapýlmayacaksa yapýlmayacak deyin. Ama hep hedefimizde açýklamalarý var... Söylemler Hedef mi hayal mi?
Cenal takasý konusý ise benim açýmdan memnuniyet verici bir geliþme. Umarým takas tamamlanýr.Cengiz veya Alark birbirine kazýk attý söylemi bir cahilliktir. Þirketlerin bir aklý yok bir bizim twitter uzmanlarý profosyonel. Ya Adam milyar dolarlýk varlýk deðiþimi yapýyor. Tabiki uzmanlarý deðerleyecek. Meram da Cenal da son derece önemli þirketler. Ancak Alarko açýsýndan Meram'ýn Alarkda kalmasý birçok açýdan avantajlý durumdadýr.
Saygýlar.
Güzel yorum. Yalnýz benim için fiyasko tarým yatýrýmý yerine enerji depolamada o kadar baþvuruya raðmen hiç önlisans alamamalarý idi. Zira depolamalý enerji yatýrýmý çok karlý ve net bir yatýrýmdý. AKSEN vizyonu derken boþuna demiyoruz. CENAL-MERAM takasý ise orta uzun vadede bence bilançolar için ve yatýrýmcýlar için güzel gözükse de normal bir þirket için durum farklý olabilir. Bence karlýlýktan ziyade CENGÝZ riskinden kurtulmak istediler.
Þirketi yeri geldiðinde eleþtirebilen birisi olarak sizi tebrik ederim.
"Adamýn ahmaðý malýný gereksiz övermiþ, daha ahmaðý da baþkasýnýn malýný yalan yere yerip kendi malýný övermiþ"
Yer Ýmleri