Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
10,67 10% 314,93 Mn 9,60 / 10,67
9,46 10% 1,13 Mr 8,55 / 9,46
4,95 10% 620,96 Mn 4,57 / 4,95
13,75 10% 8,86 Mn 12,60 / 13,75
146,30 10% 648,66 Mn 133,00 / 146,30
27,54 -10% 521,21 Mn 27,54 / 28,98
265,50 -10% 11,51 Mr 265,50 / 300,75
19,75 -9.98% 649,22 Mn 19,75 / 23,44
128,50 -9.95% 31,80 Mn 128,50 / 128,50
9,00 -9.91% 1,20 Mr 9,00 / 9,84
307,75 4.94% 26,87 Mr 301,00 / 311,00
72,60 8.68% 17,63 Mr 68,40 / 72,60
14,31 4.15% 10,97 Mr 14,02 / 14,61
371,25 -1.72% 9,92 Mr 365,25 / 382,75
20,40 0.89% 1,14 Mr 20,30 / 21,16
380,00 -0.13% 4,64 Mr 375,75 / 390,00
107,00 0.94% 1,67 Mr 102,30 / 111,70
102,90 1.38% 166,05 Mn 101,30 / 104,70
33,28 3.16% 121,49 Mn 32,72 / 34,08
11,12 2.49% 269,39 Mn 10,87 / 11,19
79,85 4.65% 539,53 Mn 77,10 / 79,90

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 707/711 ÝlkÝlk ... 207607657697705706707708709 ... SonSon
Arama sonucu : 5681 madde; 5,649 - 5,656 arasý.

Konu: ALARK - Alarko Holding A.Þ.

1. Selamlar

Ben Türk borsasýna ALARK BRSAN ÞIÞE üçlüsü ile devam ediyorum.. Yoðunluðum ise ALARKO'da..

Alarko özelinde yorumum aþaðýdadýr.
    Ben diðer tüm iþleri býrakýp Enerji Turizm ve Tarýmda kalmasýný isterdim.

Tarým konusu güncel hali ile beni mutlu etmiyor. Ýþe baþlarken ki vaadleri ve söylemleri þu an ki açýklamalar ile çeliþiyor. Türkiyede tarýmýn küçük seralar ile yapýldýðýný ve tarýmda kar edilebilebilmesi için ölçek ekonomisinin uygulanmasý gerektiðini bizzat kendileri söylüyordu. Anladýk 5k dönüm sera kolay iþ deðil ama en azýndan 3k dönüme ulaþýlmalýydý. Benzer durum Kazakistanda olsa 5-6k dönüm sera yapýlacaðýný düþünüyordum. hedefin yüzde 25 ini ancak yapýyorlar.

Turizm konusu da benzer laf oyunlarý var.. Haziran itibari ile otel teslim edilecek deniliyordu. Ya sonrasý. O zamanda sormuþtum ki yine üzerine yatýþ var. Aðustosta açacaklarsa açmasýnlar zaten. Veya özel konuklar alarak eksiklerini gidersinler 1 yýl sonra düzgün açsýnlar. Ancak ne ortada takvim nede açýklanan vaadlerin gerçekleþmesi var. Ben bu durumu çok doðru bulamýyorum..

Benzer durum enerji depolamada ve havacýlýkta mevcut. Yöneticiler konuþmak için konuþuyor.

Ben eskiden BRSAN yöneticileri az konuþuyor diye þikayet ederdim. Adamlar doðru olaný yapýyormuþ.. Þu ana kadar yapacaðýz dedikleri herhangi birþey sekmedi ve zamanýndan önce tamamladýlar.

Þimdi piyasa ALARKO ya güvenmiyor diyoruz. Bal gibide haklýlar. Söylemlerin arkasýnda olmayan bir yönetim var.
    Potansiyel çok mu evet çok ama gerçekleþme konusu gerçekten fiyaskolar. Önemli geliþmeler gizi saklý iken ne kadar gereksiz kafa karýþtýrýcý açýklama varsa yöneticiler konuda üstad. Ya zor deðil basit ve net olun. Kimse sizden mucize istemiyor. 2035 de bitecekse 2035 deyin. Yapýlmayacaksa yapýlmayacak deyin. Ama hep hedefimizde açýklamalarý var... Söylemler Hedef mi hayal mi?

Cenal takasý konusý ise benim açýmdan memnuniyet verici bir geliþme. Umarým takas tamamlanýr.Cengiz veya Alark birbirine kazýk attý söylemi bir cahilliktir. Þirketlerin bir aklý yok bir bizim twitter uzmanlarý profosyonel. Ya Adam milyar dolarlýk varlýk deðiþimi yapýyor. Tabiki uzmanlarý deðerleyecek. Meram da Cenal da son derece önemli þirketler. Ancak Alarko açýsýndan Meram'ýn Alarkda kalmasý birçok açýdan avantajlý durumdadýr.

Saygýlar.

2.  Alýntý Originally Posted by ekserji Yazýyý Oku
    Selamlar

Ben Türk borsasýna ALARK BRSAN ÞIÞE üçlüsü ile devam ediyorum.. Yoðunluðum ise ALARKO'da..

Tarým konusu güncel hali ile beni mutlu etmiyor. Ýþe baþlarken ki vaadleri ve söylemleri þu an ki açýklamalar ile çeliþiyor. Türkiyede tarýmýn küçük seralar ile yapýldýðýný ve tarýmda kar edilebilebilmesi için ölçek ekonomisinin uygulanmasý gerektiðini bizzat kendileri söylüyordu. Anladýk 5k dönüm sera kolay iþ deðil ama en azýndan 3k dönüme ulaþýlmalýydý. Benzer durum Kazakistanda olsa 5-6k dönüm sera yapýlacaðýný düþünüyordum. hedefin yüzde 25 ini ancak yapýyorlar.

Turizm konusu da benzer laf oyunlarý var.. Haziran itibari ile otel teslim edilecek deniliyordu. Ya sonrasý. O zamanda sormuþtum ki yine üzerine yatýþ var. Aðustosta açacaklarsa açmasýnlar zaten. Veya özel konuklar alarak eksiklerini gidersinler 1 yýl sonra düzgün açsýnlar. Ancak ne ortada takvim nede açýklanan vaadlerin gerçekleþmesi var. Ben bu durumu çok doðru bulamýyorum..

Benzer durum enerji depolamada ve havacýlýkta mevcut. Yöneticiler konuþmak için konuþuyor.

Ben eskiden BRSAN yöneticileri az konuþuyor diye þikayet ederdim. Adamlar doðru olaný yapýyormuþ.. Þu ana kadar yapacaðýz dedikleri herhangi birþey sekmedi ve zamanýndan önce tamamladýlar.

Þimdi piyasa ALARKO ya güvenmiyor diyoruz. Bal gibide haklýlar. Söylemlerin arkasýnda olmayan bir yönetim var.
    Potansiyel çok mu evet çok ama gerçekleþme konusu gerçekten fiyaskolar. Önemli geliþmeler gizi saklý iken ne kadar gereksiz kafa karýþtýrýcý açýklama varsa yöneticiler konuda üstad. Ya zor deðil basit ve net olun. Kimse sizden mucize istemiyor. 2035 de bitecekse 2035 deyin. Yapýlmayacaksa yapýlmayacak deyin. Ama hep hedefimizde açýklamalarý var... Söylemler Hedef mi hayal mi?

Cenal takasý konusý ise benim açýmdan memnuniyet verici bir geliþme. Umarým takas tamamlanýr.Cengiz veya Alark birbirine kazýk attý söylemi bir cahilliktir. Þirketlerin bir aklý yok bir bizim twitter uzmanlarý profosyonel. Ya Adam milyar dolarlýk varlýk deðiþimi yapýyor. Tabiki uzmanlarý deðerleyecek. Meram da Cenal da son derece önemli þirketler. Ancak Alarko açýsýndan Meram'ýn Alarkda kalmasý birçok açýdan avantajlý durumdadýr.

Saygýlar.
    Güzel yorum. Yalnýz benim için fiyasko tarým yatýrýmý yerine enerji depolamada o kadar baþvuruya raðmen hiç önlisans alamamalarý idi. Zira depolamalý enerji yatýrýmý çok karlý ve net bir yatýrýmdý. AKSEN vizyonu derken boþuna demiyoruz. CENAL-MERAM takasý ise orta uzun vadede bence bilançolar için ve yatýrýmcýlar için güzel gözükse de normal bir þirket için durum farklý olabilir. Bence karlýlýktan ziyade CENGÝZ riskinden kurtulmak istediler.
    Þirketi yeri geldiðinde eleþtirebilen birisi olarak sizi tebrik ederim.
    "Adamýn ahmaðý malýný gereksiz övermiþ, daha ahmaðý da baþkasýnýn malýný yalan yere yerip kendi malýný övermiþ"

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,851
     Alýntý Originally Posted by ekserji Yazýyý Oku
    Selamlar

Saygýlar.
    sn ekserji
    enerjide Kýrklareli DGÇS müthiþ bir kazýk idi. CENAL de benzer olacak mý diye düþünmedik deðil. yalnýz önceki CEO çok emin konuþuyordu. Enerj,i üretiminde CENAL kar edemezse hiç bir þirket edemez diyordu. hatta geçmiþte bu kömür fiyatlarýný fixleme iþinde acaba þirkete bir kazýk atýlacak mý baþka þeyler döner mi diye epey konuþmuþtuk genel ve özelden... ama öyle bir voli oldu ki neredeyse kulaklardan para fýþkýrdý. borçlar ödendiði gibi þimdiki yatýrýmlarýn temelleri atýldý. ha biz yatýrýmcýlar tam da bu defa gol diyecekken birdenbire bir fon ve yönetici diyaloðu iki taban yedirdi þirkete. planlý mýydý deðildi sanýrým çünkü o sýralarda ana hissedarlardan üçü hisse satýþýndaydý...

tarým gerçekten zor bir alan... ama ne kadar zor olursa olsun gerekli bir alan ve ülkenin durumu netleþtiði takdirde net ihracatcý olacak durumdalar. tarýmla biraz fazla ilgiliyim bu yöredeki yatýrým süreçleri biraz fazla politik olmuþ. nerede parti yöneticisi var sera arazisi rantýna soyunmuþlar. Eskiþehir Mahmudiye projesi ise farklý bir proje. uzun vadeli 80 milyon dolar kredi alýndý. projenin tamamlanabilmesi için ise gerçekten kýlý kýrk yarmalarý gerekecek. ülkenin asgari ücret yapýsý bir çok ürünün maliyetini çok fazla etkilemeye baþladý. örnek verdim geçtiðimiz yýllarda kiraz fiyatý toplama maliyetinin altýnda kalýyordu. seralarda ise iþ daha bir zor. çünkü iþ gerçekten zor ve ciddi bir organizasyon istiyor. daha önce yazdým sera amorti etme süresi baþlangýçta 3-5 yýl iken þimdilerde 7-8 yýl. nihayetinde sýrtlarýnda yumurta küfesi yok sonra yaparýz deyip geçiyorlar.

aslýnda 400 milyon dolarlýk varlýk tabaný yatýrýmýnýn mecburi tutulacaðýný pek beklemiyorlardý. bu yatýrým kendi kaynaklarýndan yapýldýðýnda risksiz bir þekilde enflasyon + % 15 alacaklar. bu yatýrýmý da yapmak zorunda olduklarý için tarýmý ertelediler diye düþünüyorum. yýllýk 400 milyon dolar 5 yýlda 2 milyar dolar yatýrým ALARKO gibi bir holding için pek de kolay deðil... sanýrým biraz hesaplar karýþtý. çünkü enerjiden tarýma kredi açýyorlardý þimdilerde ne var ne yok enerjiye ayýrmak durumundalar.

Turizmde galiba bodrumda iyi bir kazýk yediler. yemeseler iyi olacaktý ama ucuz etin yahnisi gibi oldu galiba. bu yýl turizm biraz fiyasko olacaða da benziyor.

Gayrýmenkul sadece ALARKO için deðil bütün büyük þirletlerimiz için rant kaynaðý ama rant da bir yere kadar. korkarým önümüzdeki dönemde ülkede bir de emlak krizi oluþacak.

maalesef güven konusunda sýnýfta kaldýlar. hem 3 ana ortak hem de CEO ( hala ceoya bir týk þans versem de alt kademesinde mesela mali iþlerde problem var). çýkýp bu yýl söylediler tarým yatýrýmlarýnda bu yýl sera yapmayacaðýz. mesela 425 milyon dolarlýk Gotion yatýrýmýný o kadar sorduk sýr demiþlerdi ama bir röportajdan öðreniverdik ne hikmetse.

benim için þirketin en önemli artýsý para kullanmayý çok iyi bilmeleri... sunumlarda da bir standart tutturdular. geçenlerde bir baþka þirket inceledim gerçekten fecaat idi. bu piyasada saðlam þirketler lazým. hem de pazar sýkýntýsý olmayan. önümüzdeki dönem daha sýkýntýlý bir dönem olacaðý için rahat uyunabilecek þirket sayýsý çok az.

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,851
    "Sabancý Holding, dolaylý baðlý iþtiraki Sabancý Renewables Inc.’nin Teksas’ta yürüttüðü 286 MW kapasiteli Lucky 7 ve Pepper Güneþ Enerjisi projelerinin finansman süreçlerini tamamladý. Kurulan yapý çerçevesinde, dört büyük uluslararasý bankadan 382 milyon dolar proje finansmaný kredisi ile 151 micron dolar tutarýnda vergi avantajlý özsermaye yatýrýmý saðladý. Tesislerin 2027’nin üçüncü çeyreðinde devreye girmesiyle holdingin ABD’deki toplam yenilenebilir enerji kapasitesi 790 MW’a ulaþacak. Saðlanan karma finansman, yatýrýmlarýn geri dönüþ süresini hýzlandýracak."

https://www.ekonomim.com/kose-yazisi...ten-08-06-2026

aslýnda bizde de bu tip krediler ve sermaye araçlarý olsa gerçekten yatýrým yapmak kolaylaþýr...

5. Muhos

Alýntý Originally Posted by Muhos Yazýyý Oku
    Anca boyle msj yazinca yazilanlari okuyorum... Ne zaman duzelecek sistem
    Alark iyi vidiyo

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,851
    Baðlý ortaklýðýmýz Alyat Teknoloji Yatýrýmlarý Holding A.Þ. Yönetim Kurulu tarafýndan,

Yurtdýþý yatýrým faaliyetlerinin daha etkin ve verimli bir þekilde yürütülmesi amacýyla Ýsviçre'de 100.000 CHF (yüz bin Ýsviçre frangý) sermayeli bir anonim þirketin ("AG") kurulmasýna karar verilmiþtir.

tamam para yönetiyorsunuz da biraz fazla deðil mi? yoksa farklý planlarý mý var...

7. https://gazeteoksijen.com/ekonomi/ko...vesinde-278154

1 ay sonra ne olacak acaba Seneye yaðýþ miktarýný tahmin edebilen var mý ? Ha inþallah bol yaðýþ olur. Her ne kadar yatýrýmcý olarak bana yarayacak olsa da, karaktersiz, ******** ya da sahtekar olup ülke için kötü bir þeyi istemem. Ne orman arazisinin imara açýlmasý, ne bir yerlerde savaþ çýkýp cebimi doldurmaya ne de düþük yaðýþ ile yüksek kar yapmak gibi bir temennim olamaz þahsen. O kadar düþmedik
    "Adamýn ahmaðý malýný gereksiz övermiþ, daha ahmaðý da baþkasýnýn malýný yalan yere yerip kendi malýný övermiþ"

8. Yine satsam alttan alsam diye düþünmüyor deðilim ama bu sefer sanki 1-2 ay içinde 110 larý görüp sonra sarkar gibi bir yüksel ihtimal de yok deðil)

Sayfa 707/711 ÝlkÝlk ... 207607657697705706707708709 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •