TEB gibi günlük hesap faizine bakarak hesap yaparken, vadesizde býraktýklarý parayý da hesaba katýn.
250 bin TL'ye %42 veriyorum deyip 15 bin TL'sini vadesizde tutarsa; brüt %39 lara indirmiþ oluyor zaten.
TEB gibi günlük hesap faizine bakarak hesap yaparken, vadesizde býraktýklarý parayý da hesaba katýn.
250 bin TL'ye %42 veriyorum deyip 15 bin TL'sini vadesizde tutarsa; brüt %39 lara indirmiþ oluyor zaten.
M.Þimþek (her ne kadar otoriter gücü kullanarak serbest piyasa kurallarýnda ilerlemiyorsa da) bankalara yönelik yaptýðý düzenlemelerle bir yandan KKM leri azaltýrken, diðer yandan bu kadar az rezerv ve sanal dolar hesaplarýna karþýn dolarý yerel para karþýsýnda istediði seviyelerde gýdým gýdým artýrarak dolarý kontrol ediyor diðer yandan biz mevduatçýlarý enflasyon karþýnda çaresiz býrakarak deðil son 2-3 yýldaki reel kayýplarý telefi etmeyi düþünmek, her geçen gün deðerini daha fazla eritme iþini baþarýyor.
Yani hükümet açýsýndan son derece baþarýlý bir kiþi.
Tasarrufçularýn paralarýný, servetlerini ,satýn alma güçlerini eriterek görevini laikiyle yapýyor.
Nasýlsa cari açýk için net hata noksandan düzenli bir gelir var.
Yereldeki dolarlara ihtiyaca mý var.
Yakýnda bir nereden buldunsa buldun KHK çýkarýr olur biter.
Nisanda da yeni ÖTV lerle, ek vergilerle zenginden alýp fakirlere maaþ zammý olarak daðýtýr.
Daha ne olacak.
KESÝNLÝKLE YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR.
Sadece Kendi Düþüncelerimdir. Buna göre iþlem yapmayýnýz.
ihracaat gelirleri Avrupadaki daralmanýn etkisiyle düþecek, ihracatcýnýn dövizininin %40 ýný TCMB ye satma zorunluluðu devam ediyor normalizasyon yok, yaz sezonu bitti turizm kaynaklý gelirler ciddi azalacak,petrol fiyatlarýndaki yüksek seviyenin devamý bizde lojistik ve baðlý bütün sektörlerde ciddi sýkýntý oluþturur...ayrýca kýþýn enerji açýðý da çok artacak.. bütün bunlara karþýlýk faizleri de enflasyona yakýn seviyeye getiremedikleri için dövize olan talep düþmeyecek tam tersine her geçen ay daha da artmak zorunda kalacak..þu an hafif hafif kontrollü devalüasyon yapýlýyor zaten ama çok yetersiz..kur serbest kalsa ne olur nereye gider kimse bilemez..
TCMB ppk tahminleri alalým mý?
Batman : 250 baz puan diyorum.
TCMB ppk tahminleri alalým mý?
Egeduk : 500
Batman : 250 baz puan diyorum.
TCMB faiz kararý;
PAS ...........![]()
Yer Ýmleri